null 1 bot, 90 nap, 2000 Ft – már kiváltható a turista állami horgászjegy

1 bot, 90 nap, 2000 Ft – már kiváltható a turista állami horgászjegy

1 bot, 90 nap, 2000 Ft – már kiváltható a turista állami horgászjegy
2014. május 12, hétfő

2014. május 1-jétől elérhető a turista állami horgászjegy a NÉBIH új, online rendszerében, a TUHIR-ban. A jegy – a váltás időpontjától számítva – 90 napig érvényes és egy darab horgászbottal való horgászásra jogosít fel. Az első vásárlás előtt a hobbi pecásoknak számot kell adniuk az alapvető szabály- és fajismeretről is.

A tavaszias idő beköszöntével egyre többen tervezik szabadtéri programjaikat vízpartra, s előkerülnek a pecabotok is. Azoknak, akiket eddig elriasztottak a horgászati szabályok jelentős könnyítést jelent a turista állami horgászjegy bevezetése, amely online, bankkártyás fizetéssel bárhonnan megvásárolható és kiváltásához nem szükséges horgászegyesületi tagság.

Az újfajta okmányt, mind a magyar, mind a tagállami és külföldi állampolgárok, kizárólag a NÉBIH informatikai rendszerén (https://tuhir.nebih.gov.hu/) keresztül válthatják meg, 2.000 Ft-ért. A vásárlás előfeltétele egy online teszt sikeres kitöltése. A vizsgához szükséges tananyag szintén elérhető a TUHIR oldalán.

Fontos, hogy a turista jegy a váltás időpontjától számítva 90 napig érvényes és kizárólag a nyilvántartott halgazdálkodási vízterületen, érvényes területi jeggyel együtt használható. Utóbbi tartalmazza azokat a helyi horgászati szabályokat, amelyek eltérnek a jogszabályokban meghatározott országos rendtől.

A turista állami horgászjegy kiváltásával kapcsolatos panaszok kezelésére a NÉBIH külön ügyfélszolgálatot működtet, mely az alábbi elérhetőségeken áll az ügyfelek rendelkezésére:

e-mail: tuhir@nebih.gov.hu
telefon: +36/70/436-0415

Földművelésügyi Igazgatóság


Friss hírek

Egyidejűleg két orvhalászt fogtak az állami halőrök a Sajón
2021. május 20, csütörtök

Egyidejűleg két orvhalászt fogtak az állami halőrök a Sajón

Lakossági bejelentést követően ért tetten a Nemzeti Élelmiszerlánc-Biztonsági Hivatal (Nébih) Állami Halőri Szolgálata (ÁHSZ) két engedély nélkül halászó személyt szombat este a Sajón. Az emelőhálós módszerrel halászókat még zsákmányszerzés előtt lepték meg az állami halőrök, így a halállományban nem tettek kárt, jogsértő tevékenységük miatt azonban mindkettőjükkel szemben hatósági eljárás indul és akár jelentős bírságra is számíthatnak.

Tovább >

FELIR tájékoztató a vadászatra jogosultak és a hivatásos vadászok számára
2021. április 26, hétfő

FELIR tájékoztató a vadászatra jogosultak és a hivatásos vadászok számára

A vadászati hatóságnak régóta fennálló alapfeladata, hogy nyilvántartást vezessen a vadászatra jogosultakról és a hivatásos vadászokról. A hatóság ennek a kötelezettségének megyei szinten tett eleget. 2017-ben született egy olyan jogszabályi döntés, hogy a közhitelesség érdekében az agrárigazgatás, élelmiszerlánc, vadgazdálkodás, halgazdálkodás és erdőgazdálkodás tekintetében minden ilyen helyileg vezetett nyilvántartás legyen összerendelve a központi kormányzati elektronikus adatközpontokkal (Személyi adat- és Lakcímnyilvántartás, Országos Cégnyilvántartó és Céginformációs Rendszer stb.). Kiemelt cél volt, hogy az összerendelés nem járhat többlet adminisztrációs kötelezettséggel az érintettek számára.

Tovább >