menza

Minőségvezérelt Közétkeztetés Program

A közétkeztetés összetett, többszereplős szolgáltatás. Magyarországon napjainkban 3000-3500 főzőkonyhán és 6500 tálalókonyhán naponta másfél-kétmillió, többségében gyermek, beteg vagy idős ember étkezik. A felszolgált ételekkel kapcsolatban az utóbbi időben egyre több a minőségi kifogás, amik gyakran jogosak. A minőségromlás – a szolgáltatók közötti árverseny és a gyenge megrendelői fizetőképesség mellett – sokszor ismerethiányra, vagy figyelmetlenségre vezethető vissza. Ezen problémák csökkentése és az étkeztetés élelmiszerbiztonsági színvonalának javítása érdekében indította el minőségvezérelt közétkeztetés programját a Nébih.

A program

Tájékoztató a Minőségvezérelt Közétkeztetés Program minősítő rendszerről.

Minősítési eredmények - tálalókonyhák

Minősítési eredmények - főzőkonyhák