null Veszprém megye-43.számú vizsgálat-Padányi Bíró Római Katolikus Gimnázium, Egészségügyi Szakközépiskola és Általános Iskola

Veszprém megye-43.számú vizsgálat-Padányi Bíró Római Katolikus Gimnázium, Egészségügyi Szakközépiskola és Általános Iskola

Veszprém megye-43.számú vizsgálat-Padányi Bíró Római Katolikus Gimnázium, Egészségügyi Szakközépiskola és Általános Iskola

Veszprém megye-43.számú vizsgálat-Padányi Bíró Római Katolikus Gimnázium, Egészségügyi Szakközépiskola és Általános Iskola

43.számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):

Padányi Bíró Római Katolikus Gimnázium, Egészségügyi Szakközépiskola és Általános Iskola

(8200 Veszprém, Szeglethy u. 6.)

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

ÁTLAG FELETTI

átlagos

átlag alatti

nem
megfelelő

 

Menü: burgonyaleves, spenótos tészta, alma

 

Mintavétel ideje: 2015.12.08.

Napi adag: 430 adag/ebéd

Főzőkonyha: Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskola (8200 Veszprém, Jutasi u. 18/2.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Burgonyaleves (250 ml/adag)

Külső megjelenés:

Világos narancssárga színű alaplében különböző méretű burgonya kockák, sárgarépa, petrezselyem darabok, törtfehér tarhonya, apró, zöld fűszernövény darabkák, fekete és piros fűszerszemcsék. Felületén narancs- piros színű, apró zsiradék cseppek.

Állomány:

A lé opálos, a zöldségek kellően átfőttek, tészta nem elpuhult, nem ragacsos.

Illat:

Burgonyás, zöldséges illatú. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Harmonikus, ízletes. Idegen íztől mentes.

 

Spenótos tészta (200 ml/adag)

Külső megjelenés:

Világossárga színű, rövidre tördelt spagetti tésztán krémfehér- halványzöld színű szósz, benne, apró zöld növényi darabkák, törtfehér színű húskockák. Tetején világossárga színű ráolvadt sajt látható.

Állomány:

A tészta kissé elpuhult, a szósz jellegzetesen sűrű, krémes, csomómentes, a hús puha.

Illat:

Spenótos, enyhén fokhagymás, aromás illatú. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Összhatásában harmonikus, enyhén, spenótos, kellemesen, enyhén fokhagymás. Idegen íztől mentes.

 

Alma (1 db/adag)

Külső megjelenés:

Közepes méretű, kerek, egyik oldalán pirosas cirmos, másik oldalán sárgás-zöld, ép, egészséges, szennyeződéstől mentes gyümölcs. A gyümölcshús halványsárga színű.

Állomány:

Érett gyümölcsre jellemző, lédús.

Illat:

Jellegzetes alma illatú. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Édeskés, zamatos. Idegen íztől mentes.

 

 

Részletes összetétel/

anyaghányad:

Burgonyaleves

bors, őrölt

burgonya

delikát

fűszerpaprika

gyökér, friss

lecsó, natúr

olaj

petrezselyemzöld, mirelit

sárgarépa, friss

vöröshagyma

 

Spenótos tészta

csirke, mellapró

fokhagyma

főzőtejszín

liszt

margarin

sajt, trappista

spagetti tészta

spenót, mirelit

szárnyas fűszerkeverék

tej


Friss hírek

Befejeződött a LABOR rendszer fejlesztése
2022. január 20, csütörtök

Befejeződött a LABOR rendszer fejlesztése

A 2022. január 1-jén átadott utolsó funkciókkal lezárult az állategészségügyi diagnosztikát kiszolgáló LABOR rendszer kialakítása és üzembe helyezése. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) 2021. július 1-jétől több lépcsőben hajtotta végre az ágazat ügyviteli rendszerének átvezetését a digitális térbe. Ezzel megvalósult a modernizációs intézkedések kiemelt célja, azaz jelentősen egyszerűsödött a diagnosztikai vizsgálatok megrendelése, valamint létrejött a hiteles és gyors elektronikus eredményközlés háttere.

Tovább >

Megtiltotta az EU a titán-dioxid felhasználását az élelmiszerekben
2022. január 20, csütörtök

Megtiltotta az EU a titán-dioxid felhasználását az élelmiszerekben

Az EU 2022. január 18-án megjelent rendelete alapján 2022. augusztus 7-ig állíthatók elő a titán-dioxid (E171) élelmiszer-adalékanyag felhasználásával készített élelmiszerek, amelyek legkésőbb a minőségmegőrzési vagy fogyaszthatósági idejük lejártáig maradhatnak a forgalomban. A döntést az indokolja, hogy az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) legfrissebb értékelése szerint nem biztonságos a színezék felhasználása az élelmiszerekben.

Tovább >