null Veszprém megye- 24. vizsgálat - Veszprém - Jendrassik - Venesz Középiskola és Szakiskola

Veszprém megye- 24. vizsgálat - Veszprém - Jendrassik - Venesz Középiskola és Szakiskola

Veszprém megye- 24. vizsgálat - Veszprém - Jendrassik - Venesz Középiskola és Szakiskola

24. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Jendrassik - Venesz Középiskola és Szakiskola (8200 Veszprém, Március 15. u. 5.)

A menü minősítése:

kiválóan
megfelelt

ÁTLAG FELETTI

átlagos

átlag
alatti

nem
megfelelő

Menü:Frankfurti leves, Halvagdalt, Rizs, Tartármártás, Mandarin

Mintavétel ideje: 2013. január 23.
Napi adag: - adag/ebéd

Főzőkonyha:
Bakony Gaszt. Zrt. (8200 Veszprém, Március 15. u. 5.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Frankfurti leves (0,3 l/adag)

Külső megjelenés:

Világosbarnás-sárga színű alaplében laskára vágott világossárga és zöld kelképoszta darabok, burgonya kockák, karikára vágott virsli, sárgarépa és fehérrépa, piros és fekete fűszerszemcsék. Felületén narancssárga zsiradék és fehér tejföl cseppek.

Állomány:

A zöldségek és a virsli jól átfőttek, nem elpuhultak.

Illat:

Kellemes, fűszeres kelkáposzta illatú. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Kellemes, harmonikus, ízletes. Idegen íztúl mentes.

Részletes összetétel:

  • olaj (floriol)
  • vöröshagyma
  • kelkáposzta
  • fokhagyma
  • majoranna
  • fekete bors
  • liszt
  • tejföl 20%
  • virsli műbeles
  • burgonya (tisztított)
  • sárgarépa (tisztított)
  • gyökér (tisztított)

Halvagdalt (2 db/adag)

Külső megjelenés:

Aranybarnára sült, egybefüggő panírréteggel borított, kb. 7 cm átmérőjű, kb. 1,5 cm magasságú, korong alakú. A vágásfelület világosbarna színű.

Állomány:

A panírréteg ropogós, a húspép jól átsült, pépes jellegű.

Illat:

Olajos szagú, hal illat nem érezhető. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Gyengén hal ízű. Idegen íztől mentes.

Részletes összetétel:

  • tonhal
  • olaj (floriol)
  • vöröshagyma
  • PP-Pirospaprika (fűszerpaprika)
  • fekete bors
  • zsemlemorzsa
  • tojás
  • zsemle

Rizs (0,2 l/ adag)

Külső megjelenés:

Egyenletes tört fehér színű, hosszúkás alakú szemek között több, apró törtszem. Néhány kisebb lazán összeálló csomót tartalmaz.

Állomány:

Megfelelően főtt, puha. Az összeálló szemek könnyen szétnyomhatók.

Illat:

Jellegzetes gabona illatú. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Tiszta, jellegzetes, Idegen íztől mentes.

Részletes összetétel:

  • rizs
  • olaj (floriol)

Tartármártás (0,05 l/ adag)

Külső megjelenés:

Fényes, krémfehér színű mártás fekete fűszerszemcsékkel.

Állomány:

Kellően sűrű, csomómentes.

Illat:

Jellegzetes, kellemesen savanykás. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Harmonikus, enyhén édeskés, kellemesen savanykás. Idegen íztől mentes.

Részletes összetétel:

  • tejföl 20 %
  • mustár
  • majonéz (konzerv)
  • fehérbors
  • porcukor
  • citromlé (olympos)

Mandarin (1 db/ adag)

Külső megjelenés:

Kisméretű, kb. 4 cm átmérőjű, narancssárga színű, ép, egészséges.

Állomány:

Érett gyümölcsre jellemző, lédús.

Illat:

Jellegzetes citrus illatú. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Jellegzetesen aromás, zamatos, édeskés. Idegen íztől mentes.


Friss hírek

2024. szeptember 30, hétfő

Baranya vármegye - 44. számú vizsgálat - Apáczai Nevelési Központ Főzőkonyha - Pécs

Baranya vármegye - 44. számú vizsgálat - Apáczai Nevelési Központ Főzőkonyha - Pécs

Tovább >

2024. szeptember 18, szerda

Somogy vármegye - 22. számú vizsgálat - Főzőkonyha - Kaposfő

Somogy vármegye - 22. számú vizsgálat - Főzőkonyha - Kaposfő

Tovább >