Veszprém megye- 20. vizsgálat - Veszprém - Aprófalvi Bölcsőde
Veszprém megye- 20. vizsgálat - Veszprém - Aprófalvi Bölcsőde
20. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Aprófalvi Bölcsőde (8200, Veszprém, Lóczy L. u. 22.)
A menü minősítése:
kiválóan |
átlag |
ÁTLAGOS |
átlag |
nem |
|
Menü: Ivólé, rakott vegyes zöldség, barack Mintavétel ideje: 2013. szeptember 16. Főzőkonyha: Aprófalvi Bölcsőde, Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzat |
|
Részletes érzékszervi minősítés:
Ivólé (1,5 dl/adag)
Külső megjelenés: |
75 ml, halványrózsaszín, opálos lé. |
Állomány: |
Hígan folyó. |
Illat: |
Kissé aromásított eper illatú. Idegen szagtól mentes. |
Íz: |
Üres, kevésbé zamatos, édes, enyhén eper ízű, felhigított hatású. |
Részletes Összetétel: |
Az adatok feltöltése folyamatban! |
Rakott vegyeszöldség (16 dkg/adag)
Külső megjelenés: |
Paprikás szafttól sárgárs színezett rizs rétegben, sárgarépa kocka, kis mennyiségű világosbarna darált hús, kevés karfiol darabka és fehér színű tejfölös réteg látható. |
Állomány: |
A zöldségek és a rizs jól átfőttek, a darált hús kellően puha, nem rágós. |
Illat: |
Jellegzetes, zöldséges- karfiolos illatú. Idegen szagtól mentes. |
Íz: |
Harmonikus főtt zöldség és a darált hús ízű, kissé sós hatású. Idegen íztől mentes. |
Részletes összetétel: |
Az adatok feltöltése folyamatban! |
Barack (17 dkg/ adag)
Külső megjelenés: |
Jellegzetesen tört fehér színű, hosszúkás alakú, rizs szemek között kevés apró, zöld színű petrezselyem darabka. |
Állomány: |
A szemek kissé kemények, nem kellően átfőttek. |
Illat: |
Főtt rizsre jellemző, gyengén petrezselyem illatú. Idegen szagtól mentes. |
Íz: |
Főtt rizsre jellemző, petrezselyem íze gyenge. Idegen íztől mentes. |