Nógrád megye - 2. vizsgálat - Kazár - Iskola konyha
Nógrád megye - 2. vizsgálat - Kazár - Iskola konyha
2. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Iskola konyha (3127 Kazár, Szabadság út 14.)
A menü minősítése:
kiválóan |
átlag feletti |
ÁTLAGOS |
átlag |
nem |
Menü: Brokkolikrémleves, levesgyöngy, tavaszi szárnyas ragu, párolt rizs, Mintavétel ideje: 2015. március 25. Főzőkonyha: ANIFER-ST Kft. (3100 Salgótarján, Frigyes körút 46.) |
|
Részletes érzékszervi minősítés:
Brokkoli krémleves, levesgyöngy (0,3 l/adag)
Külső megjelenés: |
Fakózöld színű lében sötétebb színű brokkoli szemcsék, apró tejszínre emlékeztető pöttyök. A levesgyöngy kb. 1 cm átmérőjű, közel gömb alakú, aranybarna, egyenetlen színeloszlású. |
Állomány: |
Krémleveshez képest kissé hígabban folyó. A levesgyöngy friss, ropogós. |
Illat: |
Brokkoli levesre jellemző, kellemes, idegen illattól mentes. A levesgyöngy enyhén olajos. |
Íz: |
Összességében kellemesen fűszeres, harmonikus, de a brokkoli íze kevésbé intenzív. |
Tavasz szárnyas ragu, párolt rizs (0,34 kg/adag)
Külső megjelenés: |
Halvány zöldes-sárga, "nyákos" szaftban kb. 2-3 cm-es kockára vágott csirkemell, egyenetlenül aprított zöldségdarabok (sárga- és fehérrépa, karfiol, cukkini, paprika, hagyma stb.) Törtfehér színű, hosszúkás rizsszemek. Több, könnyen szétnyomható kisebb-nagyobb csomót tartalmaz. |
Állomány: |
A hús kellően puhára főtt, nem rágós, néhány darab szálakra szétesett. A zöldségek enyhén túlfőttek. A rizs jól átfőtt, nem ragacsos, pergős. |
Illat: |
Kissé gyenge, aromaszegény ragu, jellegzetesen gabona illatú rizs. Idegen illattól mentes. |
Íz: |
A ragu kevésbé fűszeres, kissé aromaszegény, enyhén sós. A rizs kellemes, jellegzetesen gabona ízű. Összességében az ízek kiegészítik egymást. Idegen íztől mentes. |
Részletes összetétel: |
Brokkoli krémleves tisztított brokkoli (mirelit), vaj, liszt, tej, tejszín, só,
Tavaszi szárnyas ragu csirkemell, olaj, vöröshagyma, pirospaprika, só, vegyes zöldség (mirelit), sárgarépa (mirelit), gyökér (mirelit), zöldborsó (mirelit), pritamin paprika (mirelit), lecsó
Párolt rizs rizs, só, olaj, vöröshagyma |