null Jogosult állatorvosi tevékenység

Jogosult állatorvosi tevékenység

A jogosult állatorvosi tevékenység engedélyhez kötött. Az érintett állatorvosokkal, az illetékes megyei kormányhivatal szerződést köt a kijelölt feladatok elvégzésére. A Nébih vezeti a jogosult állatorvosok és a jogosult tevékenységek országos nyilvántartását.

Amennyiben Ön jogosult állatorvosi tevékenységet kíván végezni, kérjük keresse fel a lakhelye, székhelye szerint illetékes  megyei kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állat-egészségügyi Igazgatóságát. Az illetékes megyei igazgatóságot, melyek elérhetőségei a http://www.kormanyhivatal.hu/hu/szakigazgatasi-szervek/elelmiszerlanc-biztonsagi-es-allategeszsegugyi-igazgatosag útvonalon találhatók meg.


Friss hírek

2023. január 19, csütörtök

Gümőkórt mutattak ki két Somogy vármegyei szarvasmarha-állományban

2023 elején két Somogy vármegyei szarvasmarha telepen is gümőkór-fertőzöttség igazolt a Nébih laboratóriuma. Az állatok tüneteket nem mutattak, a fertőzöttségre az éves ellenőrző vizsgálatok derítettek fényt. Az élelmiszerlánc-felügyeleti hatóság az érintett telepeken – visszavonásig – forgalmi korlátozást rendelt el. Legeltetett húsmarha-állományokról lévén szó nagy az esélye annak, hogy a szarvasmarhák vadállatoktól fertőződtek meg, a járványügyi nyomozás azonban még folyamatban van.

Tovább >

2023. január 17, kedd

A „148-as rendelettel” kapcsolatos tudnivalók

A „148-as rendelet”* célja az állatállományokat veszélyeztető egyes állatbetegségek felszámolása, figyelemmel kísérése, valamint a zoonózisok megelőzése. Az igényléshez – az elmúlt évekhez hasonlóan – a mikro-, kis- és középvállalkozásoknak (beleértve az adószámmal rendelkező őstermelőket is) jóváhagyási kérelmet kell benyújtaniuk a területileg illetékes járási hivatalhoz.

Tovább >