Jász- Nagykun- Szolnok megye- 2. vizsgálat - Szolnok - Szolnoki Műszaki Szakközép - és szakiskola Baross Gábor Gépipari, Közlekedési Tagintézmény
Jász- Nagykun- Szolnok megye- 2. vizsgálat - Szolnok - Szolnoki Műszaki Szakközép - és szakiskola Baross Gábor Gépipari, Közlekedési Tagintézmény
2. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Szolnoki Műszaki Szakközép- és Szakiskola Baross Gábor Gépipari, Közlekedési Tagintézmény (Szolnok, Bán u.9.)
A menü minősítése:
kiválóan |
átlag |
átlagos |
ÁTLAG |
nem |
|
Menü: Tarhonya leves, felesborsó főzelék sertéspörkölttel, habroló Mintavétel ideje: 2013. március 25. Főzőkonyha: Ízmester-2000 Kft. |
|
Részletes érzékszervi minősítés:
Tarhonya leves (0,4 l/adag)
Külső megjelenés: |
Barnássárga lében zömében szürkésbarnára pirított tarhonya, valamint zöldségdarabkák vannak megfőzve. |
Állomány: |
Leve híganfolyó, összetevői jól átfőttek. |
Illat: |
Gyengébben jellegzetes, pirított tészta illata dominál. |
Íz: |
Jellegzetes, de gyengébb, intenzíven tésztás, a zöldségek íze gyenge. |
Részletes összetétel: |
|
Felesborsó főzelék sertéspörkölttel (0,4 l főzelék, 0,12 kg pörkölt)
Külső megjelenés: |
Kissé eltérő méretűre darabolt szürkésbarna (belül barnás-rózsaszínű) húsdarabok többé-kevésbé szétfőtt borsószemekből álló sárgásbarna főzelékben. tetején zsiradék piroslik. |
Állomány: |
Sűrűnfolyó a főzelék leve, benne szétfőtt sárgaborsó szemek és jól átfőtt, de rugalmas húsdarabkák találhatók. |
Illat: |
Jellegzetes, fűszeres, tiszta. |
Íz: |
Jellegzetes, fűszeres, kissé gyengébb, minden idegen íztől mentes. |
Részletes összetétel: |
|
Habroló (1 db)
Külső megjelenés: |
Jellegzetes, cső formájú, porcukorral szórt felületű sült tészta habbal töltve. |
Állomány: |
A tészta leveles szerkezetű, könnyen omló, a hab jellegzetes, sima, homogén, laza. |
Illat: |
Édeskés, sült tésztára jellemző, minden idegen szagtól mentes. |
Íz: |
Jellegzetes, intenzíven édes, minden idegen íztől mentes. |
Részletes összetétel: |
|