null Jász- Nagykun- Szolnok megye- 2. vizsgálat - Szolnok - Szolnoki Műszaki Szakközép - és szakiskola Baross Gábor Gépipari, Közlekedési Tagintézmény

Jász- Nagykun- Szolnok megye- 2. vizsgálat - Szolnok - Szolnoki Műszaki Szakközép - és szakiskola Baross Gábor Gépipari, Közlekedési Tagintézmény

Jász- Nagykun- Szolnok megye- 2. vizsgálat - Szolnok - Szolnoki Műszaki Szakközép - és szakiskola Baross Gábor Gépipari, Közlekedési Tagintézmény

2. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Szolnoki Műszaki Szakközép- és Szakiskola Baross Gábor Gépipari, Közlekedési Tagintézmény (Szolnok, Bán u.9.)

A menü minősítése:

kiválóan
megfelelt

átlag
feletti

átlagos

ÁTLAG
ALATTI

nem
megfelelő

Menü: Tarhonya leves, felesborsó főzelék sertéspörkölttel, habroló

Mintavétel ideje: 2013. március 25.
Napi adag: 530 adag/ebéd

Főzőkonyha: Ízmester-2000 Kft.
(Szolnok, Vajda J. u. 39.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Tarhonya leves (0,4 l/adag)

Külső megjelenés:

Barnássárga lében zömében szürkésbarnára pirított tarhonya, valamint zöldségdarabkák vannak megfőzve.
A tarhonya között néhány égett sötétbarna szem is található. A zöldségek (sárgarépa, petrezselyem, paprika) színe jellegzetes.
Tetején pirosas zsiradékkal.

Állomány:

Leve híganfolyó, összetevői jól átfőttek.

Illat:

Gyengébben jellegzetes, pirított tészta illata dominál.

Íz:

Jellegzetes, de gyengébb, intenzíven tésztás, a zöldségek íze gyenge.
Helyenként az égett tészta íze is érezhető.

Részletes összetétel:

  • Füstölt szalonna
  • Zsír
  • Vöröshagyma
  • Fokhagyma
  • Fűszerpaprika
  • Törött bors
  • Lecsó
  • Burgonya
  • Tarhonya
  • Sárgarépa
  • Gyökér zellergumó

Felesborsó főzelék sertéspörkölttel (0,4 l főzelék, 0,12 kg pörkölt)

Külső megjelenés:

Kissé eltérő méretűre darabolt szürkésbarna (belül barnás-rózsaszínű) húsdarabok többé-kevésbé szétfőtt borsószemekből álló sárgásbarna főzelékben. tetején zsiradék piroslik.

Állomány:

Sűrűnfolyó a főzelék leve, benne szétfőtt sárgaborsó szemek és jól átfőtt, de rugalmas húsdarabkák találhatók.

Illat:

Jellegzetes, fűszeres, tiszta.

Íz:

Jellegzetes, fűszeres, kissé gyengébb, minden idegen íztől mentes.

Részletes összetétel:

  • Felesborsó
  • Liszt
  • Törött bors
  • Étolaj
  • Sertés lapocka
  • Vöröshagyma
  • Étolaj
  • Fűszerpaprika
  • Fokhagyma
  • Lecsó

Habroló (1 db)

Külső megjelenés:

Jellegzetes, cső formájú, porcukorral szórt felületű sült tészta habbal töltve.
A tészta világosbarnára sütött, tésztája belül sárgás, a porcukor és a hab hófehér.

Állomány:

A tészta leveles szerkezetű, könnyen omló, a hab jellegzetes, sima, homogén, laza.

Illat:

Édeskés, sült tésztára jellemző, minden idegen szagtól mentes.

Íz:

Jellegzetes, intenzíven édes, minden idegen íztől mentes.

Részletes összetétel:

  • Készítette: Cuki Bt. (5092 Tiszavárkony, Árpád u. 1/A)
  • Búzaliszt
  • Margarin
  • Emulgálószerek
  • Lecitin (E471)
  • Tartósítószer (E202)
  • Savanyúság szabályozó (E330)
  • Aroma
  • Színezék béta karotin]
  • sertészsír
  • Ecet (10 5-os)
  • Tojásfehérje
  • Kristálycukor
  • Porcukor

Friss hírek

2024. május 2, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.05.13.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. május 2, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.05.02.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >