Jász- Nagykun-Szolnok megye- 1. vizsgálat - Szolnok - Szent-Györgyi Albert Általános Iskola
Jász- Nagykun-Szolnok megye- 1. vizsgálat - Szolnok - Szent-Györgyi Albert Általános Iskola
1. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Szent-Györgyi Albert Általános Iskola (Szolnok, Széchenyi krt. 22.)
A menü minősítése:
kiválóan |
átlag |
ÁTLAGOS |
átlag |
nem |
|
Menü: Zöldborsóleves, milánói makaróni trappista sajttal Mintavétel ideje: 2013. március 25. Főzőkonyha: Kenyeres Istvánné vállalkozó |
|
Részletes érzékszervi minősítés:
Zöldborsóleves (0,3 l/adag)
Külső megjelenés: |
Híg, opálos lében kagylótészta, nagy szemű zöldborsó, hullámos szélű hasábokra vágott zöldségfélék vannak megfőzve. |
Állomány: |
A tészta és a zöldségfélék kissé túlfőttek, a borsószemek kissé szívós héjúak. |
Illat: |
Konzervborsóra jellemző, gyenge, kevésbé harmonikus. |
Íz: |
Gyengébb, konzervborsó ízű, nem túl sós. |
Részletes összetétel: |
|
Milánói makaróni trappista sajttal (0,25 kg/adag)
Külső megjelenés: |
Különböző hosszóságú sárgásfehér spagetti tészta, közékeverve fűszeres vörösesbarna színű darált küllemű összetevővel. Tetejére sajt van ráolvasztva. |
Állomány: |
A tészta jellegzetes, nem összetapadó, a fűszeres darálmány puha, nem rostos, ujjak közt szétmálló. |
Illat: |
Elnevezésének megfelelően fűszeres, idegen szagoktól mentes. |
Íz: |
Savanykás, sós, fűszeres, elnevezésére jellemző. |
Részletes összetétel: |
|