null Heves megye- 7. vizsgálat - Gyöngyös - Arany János Általános Iskola

Heves megye- 7. vizsgálat - Gyöngyös - Arany János Általános Iskola

Heves megye- 7. vizsgálat - Gyöngyös - Arany János Általános Iskola

7. számú vizsgálat mintavétel helye (tálalókonyha):

Arany János Általános Iskola (3200 Gyöngyös, Jeruzsálem u. 1.)

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

átlag feletti

ÁTLAGOS

átlag alatti

nem megfelelő

Menü: Tejszínes meggyleves, Gyros csirkemell csíkok, Sült burgonya, Saláta, Öntet

Mintavétel ideje: 2014. március 26.

Napi adag: 346 adag/ebéd

Főzőkonyha: Mátra Party Kft. (1144 Budapest, Gvadányi út 87.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Tejszínes meggyleves (0,4 l/adag)

Külső megjelenés:

Rózsaszínű lében nem túl sok, bordó színű magozott egész meggy, apró fehér tejszín pöttyök, az alján barna fűszer (fahéj) szemcsék.

Állomány:

A lé hígan folyó, a meggy rugalmas, nem szétfőtt.

Illat:

Kellemes, fahéjas, vaníliás.

Íz:

Nem túl édes, enyhén fűszeres, kissé jellegtelen. A meggy kellemesen savanykás

Részletes összetétel:

  • gyorsfagyasztott magozott meggy
  • kristálycukor
  • vaníliás pudingpor
  • tej(1,5 % zsírtartalmú)
  • fahéj
  • szegfűszeg
  • főzőtejszín

Gyros csirkemell (0,10 kg/adag)

Külső megjelenés:

Különböző méretű és alakú, drappos-barnás csirkemell csíkok, fűszerszemcsékkel megszórva, kevés sárgás, olajos szaftban. Sok a törmelékes darab.

Állomány:

A hús puha, omlós, de kissé száraz.

Illat:

Kissé gyengén jellegzetes, kevésbé fűszeres. A bors illata dominál.

Íz:

Nem túl sós, gyengén fűszeres, csak a bors íze dominál.

Részletes összetétel:

  • csirkemell filé
  • burgonya
  • fejeskáposzta
  • lila hagyma
  • paradicsom
  • zöldpaprika
  • uborka
  • olaj
  • natúr joghurt
  • ketchup
  • citrom
  • rozmaring
  • bazsalikom
  • oregano
  • kakukkfű
  • bors
  • tengeri só

Párolt rizs (0,08 kg/adag)

Külső megjelenés:

Fehér színű, hosszúkás szemű, többnyire ép, egészséges rizsszemek. Pergős, néhány kisebb, könnyen szétnyomható csomóval. Kissé fényes, olajos hatású.

Állomány:

Kellően puha, rugalmas, pergős, nincs túlfőzve. A rajta levő kevés zsiradéktól jól nyelhető, nem tapadós.

Illat:

Kellemes, fűszeres, enyhén fokhagymás illatú. Tiszta.

Íz:

Kellemesen aromás, nem túl fűszeres, kellően sós, enyhén fokhagymás. Ízletes, harmonikus.

Párolt vegyes zöldség (0,04 kg/adag)

Külső megjelenés:

Zöld brokkoli és fehér karfiolrózsák, sárgarépa karikák, hullámosan szeletelve. Törmelékes rész alig van. Alján kevés aranysárga zsiradék. Tetszetős.

Állomány:

A sárgarépa kissé rugalmas, a brokkoli és a karfiol puha. Nincs túlfőzve, jól rágható.

Illat:

A vajon párolt összetevők kellemes illata érződik. Aromás, tiszta.

Íz:

Nem túl sós, a vajas zöldségek kellemes, harmonikus ízhatást nyújtanak. Ízletes.


Friss hírek

2024. május 2, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.05.13.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. május 2, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.05.02.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >