null Forgalomba hozatali engedéllyel rendelkező tétel megbontása, módosítása

Forgalomba hozatali engedéllyel rendelkező tétel megbontása, módosítása

Forgalomba hozatali engedéllyel rendelkező tétel megbontása, módosítása

Egy forgalomba hozatali engedéllyel rendelkező bortétel további feldolgozása, illetve több tételre bontása esetén a borászati hatóságtól kérelmezni kell a borászati termék forgalomba hozatali engedélyének módosítását.

A 127/2009. (IX.29.) FVM rendelet 39/A. §-a szerint egy forgalomba hozatali engedéllyel rendelkező bortétel további feldolgozás céljából történő több bortételre bontása esetén a borászati üzem köteles a további feldolgozás megkezdése előtt 3 munkanappal a forgalomba hozatali engedélyről szóló határozat módosítását kérni a NÉBIH-től a bortétel következő adatainak közlésével:

- a forgalomba hozatali engedély száma/azonosítója

- a változatlan formában forgalmazni kívánt

- a bortétel pontos tárolásának helye

Az 5056. számú kitöltött nyomtatvánnyal benyújtott kérelem alapján a NÉBIH az eredeti forgalomba hozatali engedélyben szereplő mennyiséget a bejelentett mennyiségre csökkenti, és az erről szóló határozatot 15 napon belül közli a forgalomba hozóval, valamint a hegybíróval.

A további feldolgozásra szánt bortételről a NÉBIH legkésőbb a határozat meghozatalával egyidejűleg a rendelet 10. számú melléklete „B” része szerinti adattartalommal a forgalomba hozó részére igazolást ad ki. A további feldolgozásra szánt bortétel bor származási bizonyítványát a  kiadott igazolással kell kérelmezni az illetékes hegybírónál.

 

Letölthető nyomtatvány
5056 – Kérelem forgalomba hozatali engedéllyel rendelkező tétel módosításáról


Friss hírek

Egy újabb „aranyhasú” hazajutásában segített az ÁHSZ
2020. augusztus 7, péntek

Egy újabb „aranyhasú” hazajutásában segített az ÁHSZ

Ismét eredményes akción van túl a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Állami Halőri Szolgálata (ÁHSZ). A halászati őrök a júniusban felderített ügyben az eljárást és bírságolást követően sikeresen visszaszállítottak az eredeti élőhelyére egy újabb jogszerűtlenül kifogott és áttelepített tőpontyot. A méretes, 27 kg-os, 92 cm testhosszúságú hal 17 km megtétele után került vissza a Vasmegyei megtalálási helyéről az eredeti „otthonába”.

Tovább >

Tűzgyújtási tilalom az alföldi térségben
2020. július 31, péntek

Tűzgyújtási tilalom az alföldi térségben

Az elmúlt napok átlagosnál melegebb időjárása miatt az alföldi térség erdőterületein található avar, gyep és tűlevél réteg kiszáradása miatt fokozott tűzveszély alakult ki. 2020. augusztus 1-től három megyében életbe lépett a tűzgyújtási tilalom. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) felhívja a lakosság figyelmét, hogy legyenek fokozottan körültekintőek, Magyarországon ugyanis az erdőtüzek 99 százalékát emberi mulasztás okozza.

Tovább >