null Faj- és fajtakód lista keltetési jelentéshez

Faj- és fajtakód lista keltetési jelentéshez

A baromfikeltető állomások üzemeltetői által használható lista, mely tartalmazza a különböző baromfi fajok és fajták azonosítására szolgáló kódokat.

A  Baromfi Információs Rendszer létrehozásáról és működtetésének rendjéről szóló 120/2007. (X. 18.) FVM rendelet 10. § b) pontja szerint a baromfi keltető állomások üzemeltetőinek minden keltetésről a kelést követő 10 munkanapon belül adatot kell szolgáltatni a NÉBIH Állattenyésztési Igazgatósága által működtetett Országos Adatbázis felé.

A keltetési adatszolgáltatást az Állattenyésztési Igazgatóság által rendszeresített nyomtatványon kell megtenni, melyen szerepeltetni kell a keltetésre került tojások származására vonatkozó adatokat. Hazai származású tojások esetén kötelező feltüntetni, hogy a keltetett tojás mely fajhoz és fajon belüli mely fajtához tartozik. A bizonylaton a fajok és fajták elnevezése helyett azonosító kódokat kell feltüntetni. Ezen kódokat tartalmazza a „Baromfi fajtakód lista”.  A kódokat az Állattenyésztési Igazgatóság adja ki és  listát folyamatosan aktualizálja.

Letölthető lista:
Faj- és fajtakód lista keltetési jelentéshez


Friss hírek

2022. december 28, szerda

Az ünnepek idején is garantált az élelmiszerbiztonság

Több mint 1800 ellenőrzés, 12,2 millió Ft bírság és 51,6 tonna forgalomból kivont élelmiszer a fő mérlege az idei téli élelmiszerlánc-ellenőrzésnek. Az akció kapcsán Nobilis Márton élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkár kiemelte, biztonságos, jó minőségű termékekből készíthették ünnepi fogásaikat a magyar családok és ez a szilveszterkor hagyományos termékek esetében sem lesz másképp.

Tovább >

2022. december 16, péntek

Dísznövény szaporítóanyag forgalmazói tevékenység éves bejelentése

A Rendelet alapján a Nébih nyilvántartásban szereplő engedélyes dísznövény szaporítóanyag forgalmazónak évente be kell jelentenie tevékenységét és annak részleteit.

Tovább >