null Faj- és fajtakód lista keltetési jelentéshez

Faj- és fajtakód lista keltetési jelentéshez

Faj- és fajtakód lista keltetési jelentéshez

A baromfikeltető állomások üzemeltetői által használható lista, mely tartalmazza a különböző baromfi fajok és fajták azonosítására szolgáló kódokat.

A  Baromfi Információs Rendszer létrehozásáról és működtetésének rendjéről szóló 120/2007. (X. 18.) FVM rendelet 10. § b) pontja szerint a baromfi keltető állomások üzemeltetőinek minden keltetésről a kelést követő 10 munkanapon belül adatot kell szolgáltatni a NÉBIH Állattenyésztési Igazgatósága által működtetett Országos Adatbázis felé.

A keltetési adatszolgáltatást az Állattenyésztési Igazgatóság által rendszeresített nyomtatványon kell megtenni, melyen szerepeltetni kell a keltetésre került tojások származására vonatkozó adatokat. Hazai származású tojások esetén kötelező feltüntetni, hogy a keltetett tojás mely fajhoz és fajon belüli mely fajtához tartozik. A bizonylaton a fajok és fajták elnevezése helyett azonosító kódokat kell feltüntetni. Ezen kódokat tartalmazza a „Baromfi fajtakód lista”.  A kódokat az Állattenyésztési Igazgatóság adja ki és  listát folyamatosan aktualizálja.

Letölthető lista:
Faj- és fajtakód lista keltetési jelentéshez


Friss hírek

Egy újabb „aranyhasú” hazajutásában segített az ÁHSZ
2020. augusztus 7, péntek

Egy újabb „aranyhasú” hazajutásában segített az ÁHSZ

Ismét eredményes akción van túl a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Állami Halőri Szolgálata (ÁHSZ). A halászati őrök a júniusban felderített ügyben az eljárást és bírságolást követően sikeresen visszaszállítottak az eredeti élőhelyére egy újabb jogszerűtlenül kifogott és áttelepített tőpontyot. A méretes, 27 kg-os, 92 cm testhosszúságú hal 17 km megtétele után került vissza a Vasmegyei megtalálási helyéről az eredeti „otthonába”.

Tovább >

Tűzgyújtási tilalom az alföldi térségben
2020. július 31, péntek

Tűzgyújtási tilalom az alföldi térségben

Az elmúlt napok átlagosnál melegebb időjárása miatt az alföldi térség erdőterületein található avar, gyep és tűlevél réteg kiszáradása miatt fokozott tűzveszély alakult ki. 2020. augusztus 1-től három megyében életbe lépett a tűzgyújtási tilalom. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) felhívja a lakosság figyelmét, hogy legyenek fokozottan körültekintőek, Magyarországon ugyanis az erdőtüzek 99 százalékát emberi mulasztás okozza.

Tovább >