null Faj- és fajtakód lista keltetési jelentéshez

Faj- és fajtakód lista keltetési jelentéshez

Faj- és fajtakód lista keltetési jelentéshez

A baromfikeltető állomások üzemeltetői által használható lista, mely tartalmazza a különböző baromfi fajok és fajták azonosítására szolgáló kódokat.

A  Baromfi Információs Rendszer létrehozásáról és működtetésének rendjéről szóló 120/2007. (X. 18.) FVM rendelet 10. § b) pontja szerint a baromfi keltető állomások üzemeltetőinek minden keltetésről a kelést követő 10 munkanapon belül adatot kell szolgáltatni a NÉBIH Állattenyésztési Igazgatósága által működtetett Országos Adatbázis felé.

A keltetési adatszolgáltatást az Állattenyésztési Igazgatóság által rendszeresített nyomtatványon kell megtenni, melyen szerepeltetni kell a keltetésre került tojások származására vonatkozó adatokat. Hazai származású tojások esetén kötelező feltüntetni, hogy a keltetett tojás mely fajhoz és fajon belüli mely fajtához tartozik. A bizonylaton a fajok és fajták elnevezése helyett azonosító kódokat kell feltüntetni. Ezen kódokat tartalmazza a „Baromfi fajtakód lista”.  A kódokat az Állattenyésztési Igazgatóság adja ki és  listát folyamatosan aktualizálja.

Letölthető lista:
Faj- és fajtakód lista keltetési jelentéshez


Friss hírek

Két nap alatt több mint másfélezer igazolatlan származású oltványt foglalt le a Nébih
2020. október 21, szerda

Két nap alatt több mint másfélezer igazolatlan származású oltványt foglalt le a Nébih

1551 db igazolatlan származású szőlő- és gyümölcsoltványt foglaltak le a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei a 2020. október 11-én és 18-án tartott országos szaporítóanyagellenőrzési akció során. A hatósági zár alá vont oltványok – összesen 12 szőlőfajta (558 db) és 10 gyümölcsfaj (993 db) – együttes piaci értéke meghaladja az egymillió forintot.

Tovább >

Ismét a fővárosban csapott le a Nébih
2020. október 20, kedd

Ismét a fővárosban csapott le a Nébih

Súlyos, élelmiszerbiztonsági kockázatot is jelentő hiányosságokat tártak fel egy budapesti távol-keleti étteremben a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei október első napjaiban. A vendéglátóipari egység tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztették az ellenőrök az ott tapasztalt általános takarítatlanság, továbbá a nem nyomonkövethető, valamint lejárt fogyaszthatósági és minőségmegőrzési idejű alapanyagok miatt.

Tovább >