null Élőállat-kereskedőként történő engedélyezés kérvényezése

Élőállat-kereskedőként történő engedélyezés kérvényezése

Élőállat-kereskedőként történő engedélyezés kérvényezése

Az élőállat-kereskedelem engedélyhez kötött tevékenység. A tevékenységet a megyei kormányhivatalok illetékes főosztályai, a megyénként változó nevű Élelmiszerlánc-biztonsági és Földhivatali, (vagy Pest Megyében Élelmiszerlánc-biztonsági, Földhivatali, Növény- és Talajvédelmi, Erdészeti, Csongrád Megyében Népegészségügyi és Élelmiszerlánc-biztonsági) Főosztályai engedélyezik.

Az élőállatok kereskedelme engedélyhez kötött tevékenység. A tevékenység engedélyezésének jogszabályi alapját az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről szóló 2008. évi XLVI. törvény írja elő.

Az engedélyezést a magánszemély vagy vállalkozás székhely/lakhelye szerinti illetékes megyei kormányhivatalok illetékes főosztályai, a megyénként változó nevű Élelmiszerlánc-biztonsági és Földhivatali, (vagy Pest Megyében Élelmiszerlánc-biztonsági, Földhivatali, Növény- és Talajvédelmi, Erdészeti, Csongrád Megyében Népegészségügyi és Élelmiszerlánc-biztonsági) Főosztályai engedélyezik az ügyfél kérelme alapján. A tevékenység engedélyezése a vonatkozó jogszabályi feltételek teljesülése esetén lehetséges.

A megyei igazgatóság az ügyfelet a döntésről határozatban értesíti. Az illetékes megyei kormányhivatalok igazgatóságainak elérhetősége a http://www.kormanyhivatal.hu/hu/elerhetosegek útvonalon található.


Friss hírek

Tartsuk mentesen a napraforgó-állományokat a parlagfűtől!
2021. február 25., csütörtök

Tartsuk mentesen a napraforgó-állományokat a parlagfűtől!

A gyomnövények elleni növényvédő szeres védekezés a kultúrnövények közeli rokon gyomfajai ellen a legnehezebb. Mivel a napraforgó és a parlagfű egyaránt a fészkes virágzatú növények családjába tartozik, a védekezés nehézségei legjobban a napraforgóban jelentkeznek. Jó hír, hogy ma már a parlagfű elleni védekezésre is egyre hatékonyabb kémiai alternatívák állnak rendelkezésre.

Tovább >

Egyre hatékonyabbak a parlagfű elleni védekezési lehetőségek a napraforgó-állományokban
2021. február 25., csütörtök

Egyre hatékonyabbak a parlagfű elleni védekezési lehetőségek a napraforgó-állományokban

A gyomnövények elleni növényvédő szeres védekezés a kultúrnövények közeli rokon gyomfajai ellen a legnehezebb. Mivel a napraforgó és a parlagfű egyaránt a fészkes virágzatú növények családjába tartozik, a védekezés nehézségei legjobban a napraforgóban jelentkeznek. Jó hír, hogy ma már a parlagfű elleni védekezésre egyre hatékonyabb kémiai alternatívák állnak rendelkezésre.

Tovább >