null Élőállat gyűjtőállomásként történő engedélyezés kérvényezése

Élőállat gyűjtőállomásként történő engedélyezés kérvényezése

Élőállat gyűjtőállomásként történő engedélyezés kérvényezése

A gyűjtőállomások létesítése engedélyhez kötött tevékenység. A gyűjtőállomások létesítését a megyei kormányhivatalok Élelmiszerlánc-biztonsági és Állat-egészségügyi Igazgatóságai engedélyezik.

Az élőállatok másik tagállamba történő kiszállítása, illetve a exportja, amennyiben nem saját tenyészetből, akkor gyűjtőállomásokon keresztül történhet. A gyűjtőállomások létesítése engedélyhez kötött tevékenység. A gyűjtőállomások létesítésének jogszabályi alapját a tartási helyek, a tenyészetek és az ezekkel kapcsolatos egyes adatok országos nyilvántartási rendszeréről szóló 119/2007. (X. 18.) FVM rendelet teremti meg. Az engedélyzést a megyei kormányhivatalok Élelmiszerlánc-biztonsági és Állat-egészségügyi Igazgatóságai végzik. Az engedélyezési eljárás az ügyfél kérelmére indul meg, ehhez fel kell keresni az illetékes megyei igazgatóságot, melyek elérhetőségei a http://www.kormanyhivatal.hu/hu/szakigazgatasi-szervek/elelmiszerlanc-biztonsagi-es-allategeszsegugyi-igazgatosag útvonalon találhatók meg.


Friss hírek

Újabb madárinfluenza-fertőzések a keleti országrészben
2021. december 1, szerda

Újabb madárinfluenza-fertőzések a keleti országrészben

A magaspatogenitású madárinfluenza vírus H5N1 altípusát mutatta ki 2021. november 30-án a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma a Békés megyei Kondoroson, egy csaknem 5 ezer egyedet számláló tenyészpulyka-állományban. Egy nappal később a szomszédos Hajdú-Bihar megyében, a debreceni Vekeri-tónál egy elhullott bütykös hattyúban is a vírus jelenlétét állapították meg a szakemberek. A járványvédelmi előírások szigorú betartása továbbra is kiemelten fontos.

Tovább >

Szántóföldi fajtaelismerő díszokiratok átadása Zamárdiban
2021. november 30, kedd

Szántóföldi fajtaelismerő díszokiratok átadása Zamárdiban

Ünnepélyes keretek között adta át a fajtaelismerő díszokiratokat 19 fajtanemesítő cég képviselőjének dr. Nagy István agrárminiszter, Erdős Norbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár és dr. Oravecz Márton, a Nébih elnöke. Az alábbiakban az eseményen készült képes összefoglalónkat tekinthetik meg.

Tovább >