null Élőállat gyűjtőállomásként történő engedélyezés kérvényezése

Élőállat gyűjtőállomásként történő engedélyezés kérvényezése

Élőállat gyűjtőállomásként történő engedélyezés kérvényezése

A gyűjtőállomások létesítése engedélyhez kötött tevékenység. A gyűjtőállomások létesítését a megyei kormányhivatalok Élelmiszerlánc-biztonsági és Állat-egészségügyi Igazgatóságai engedélyezik.

Az élőállatok másik tagállamba történő kiszállítása, illetve a exportja, amennyiben nem saját tenyészetből, akkor gyűjtőállomásokon keresztül történhet. A gyűjtőállomások létesítése engedélyhez kötött tevékenység. A gyűjtőállomások létesítésének jogszabályi alapját a tartási helyek, a tenyészetek és az ezekkel kapcsolatos egyes adatok országos nyilvántartási rendszeréről szóló 119/2007. (X. 18.) FVM rendelet teremti meg. Az engedélyzést a megyei kormányhivatalok Élelmiszerlánc-biztonsági és Állat-egészségügyi Igazgatóságai végzik. Az engedélyezési eljárás az ügyfél kérelmére indul meg, ehhez fel kell keresni az illetékes megyei igazgatóságot, melyek elérhetőségei a http://www.kormanyhivatal.hu/hu/szakigazgatasi-szervek/elelmiszerlanc-biztonsagi-es-allategeszsegugyi-igazgatosag útvonalon találhatók meg.


Friss hírek

Két nap alatt több mint másfélezer igazolatlan származású oltványt foglalt le a Nébih
2020. október 21, szerda

Két nap alatt több mint másfélezer igazolatlan származású oltványt foglalt le a Nébih

1551 db igazolatlan származású szőlő- és gyümölcsoltványt foglaltak le a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei a 2020. október 11-én és 18-án tartott országos szaporítóanyagellenőrzési akció során. A hatósági zár alá vont oltványok – összesen 12 szőlőfajta (558 db) és 10 gyümölcsfaj (993 db) – együttes piaci értéke meghaladja az egymillió forintot.

Tovább >

Ismét a fővárosban csapott le a Nébih
2020. október 20, kedd

Ismét a fővárosban csapott le a Nébih

Súlyos, élelmiszerbiztonsági kockázatot is jelentő hiányosságokat tártak fel egy budapesti távol-keleti étteremben a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei október első napjaiban. A vendéglátóipari egység tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztették az ellenőrök az ott tapasztalt általános takarítatlanság, továbbá a nem nyomonkövethető, valamint lejárt fogyaszthatósági és minőségmegőrzési idejű alapanyagok miatt.

Tovább >