null Élelmiszer-technológia

Élelmiszer-technológia

Élelmiszer-technológia

A kiváló minőségű élelmiszerekért.

Az Európai Bizottság tájékoztató videója az élelmiszer technológia fontosságáról:

 

Ez a videó arról tájékoztat, hogy az Európában alkalmazott  élelmiszer-technológiák a legmagasabb normákkal összhangban gondoskodnak ételeink frissességéről és ízletességéről, ezáltal megőrizve egészségünket.

Egyszerű magyarázatot ad arra, hogyan lehet meghosszabbítani az élelmiszerek minőségmegőrzési idejét és bemutatja, hogy az élelmiszer-technológia mennyire van jelen mindennapi életünkben.


Friss hírek

Illegális a műanyagot és bambuszt együttesen tartalmazó termékek forgalmazása
2021. január 20, szerda

Illegális a műanyagot és bambuszt együttesen tartalmazó termékek forgalmazása

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) felhívja a forgalmazók figyelmét, hogy az Európai Unió tagállamaiban tilos azoknak az élelmiszerekkel érintkező termékeknek a forgalmazása, amelyeket műanyag és bambusz alapanyagok együttes használatával állítanak elő. A Nébih a következő negyedévig türelmi időt biztosít a forgalmazóknak, hogy kivonják az ilyen termékeket a forgalomból, azt követően azonban fokozottan ellenőrzi és szankcionálja illegális árusításukat.

Tovább >

Növényvédő szerek biztonságos tárolása
2021. január 19, kedd

Növényvédő szerek biztonságos tárolása

Ahogy a növényvédő szer forgalmazása, szállítása és felhasználása, úgy a tárolása is fokozott veszéllyel járó tevékenység. A készítményeket a szabályozás a veszélyes anyagok és veszélyes készítmények kategóriájába sorolja az emberre és a környezetre esetlegesen ártalmasan ható, komplex tulajdonságaik alapján.

Tovább >