null Élelmiszer-technológia

Élelmiszer-technológia

Élelmiszer-technológia

A kiváló minőségű élelmiszerekért.

Az Európai Bizottság tájékoztató videója az élelmiszer technológia fontosságáról:

 

Ez a videó arról tájékoztat, hogy az Európában alkalmazott  élelmiszer-technológiák a legmagasabb normákkal összhangban gondoskodnak ételeink frissességéről és ízletességéről, ezáltal megőrizve egészségünket.

Egyszerű magyarázatot ad arra, hogyan lehet meghosszabbítani az élelmiszerek minőségmegőrzési idejét és bemutatja, hogy az élelmiszer-technológia mennyire van jelen mindennapi életünkben.


Friss hírek

A hazai gyümölcsösökben is növekszik a fagykárok gyakorisága
2021. április 12., hétfő

A hazai gyümölcsösökben is növekszik a fagykárok gyakorisága

Valószínűleg a globális klímaváltozás egyik hatása, hogy hazai gyümölcsösökben is növekszik a tavaszi fagykárok gyakorisága, kockázata. Az utóbbi években sajnos szinte menetrendszerűen fordulnak elő ilyenkor durva lehűlések, amelyek a gyümölcsfajok közül legnagyobb mértékben a korai virágzásúakat károsítják. Nem csak az alföldi termőtájakon, de a dombvidéki, nagyobb tengerszint feletti magasságuknál fogva viszonylag biztonságosabb területeken is károsodnak az ültetvények.

Tovább >

Fagyos tavaszi hajnalok után
2021. április 12., hétfő

Fagyos tavaszi hajnalok után

Valószínűleg a globális klímaváltozás egyik hatása, hogy a hazai gyümölcsösökben is növekszik a tavaszi fagykárok gyakorisága, kockázata. Az utóbbi években sajnos szinte menetrendszerűen fordulnak elő ilyenkor durva lehűlések, amelyek a gyümölcsfajok közül legnagyobb mértékben a korai virágzásúakat károsítják. Nem csak az alföldi termőtájakon, de a dombvidéki, nagyobb tengerszint feletti magasságuknál fogva viszonylag biztonságosabb területeken is károsodnak az ültetvények.

Tovább >