null Csongrád megye- 12. vizsgálat - Forráskút - Borostyán Étterem

Csongrád megye- 12. vizsgálat - Forráskút - Borostyán Étterem

Csongrád megye- 12. vizsgálat - Forráskút - Borostyán Étterem

12. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Borostyán Étterem Főző és tálalókonyha - iskolai helyben étkeztetés (6793 Forráskút, Petőfi u. 3/a.)

A menü minősítése:

kiválóan
megfelelt

ÁTLAG FELETTI

átlagos

átlag
alatti

nem
megfelelő

Menü: Gyümölcsleves, párizsi csirkeszelet, forgatott burgonya, káposzta saláta

Mintavétel ideje: 2014. május 15.
Napi adag: 125 adag/ebéd

Főzőkonyha: Tátika Kft. (6793 Forráskút, Petőfi u. 3/a)

Részletes érzékszervi minősítés:

Gyümölcsleves (0,4 l/adag)

Külső megjelenés:

Sötét lilás-rózsaszínű lében egy darab felezett sárgabarack, néhány db magozott meggy, cseresznye és felezett szilvaszem, valamint vékony hasábokra szelt alma és körte van megfőzve. A gyümölcsök színe többnyire jellegzetes, a meggyszemek foltosak.

Állomány:

Leve hígan folyó, átlátszatlan, a gyümölcsök átfőttek, a szilva és a barack kissé túlfőtt.

Illat:

Jellegzetes, fahéjas, szegfűszeges, minden idegen szagtól mentes.

Íz:

Jellegzetes, kellemesen édeskés-savanykás, harmonikus, minden idegen íztől mentes.

Részletes összetétel:

  • erdei gyümölcs mix (mirelit)
  • magozott meggy (mirelit)
  • almacsík (mirelit)
  • felezett szilva (mirelit)
  • fahéj
  • cukor
  • szegfűszeg
  • citromlé
  • liszt

Párizsi csirkemell (6-7 dkg/adag)

Külső megjelenés:

14x9 cm nagyságú és egyenletes, kb 0,5 cm vastagságú hússzelet párizsias bundázással. Mindkét oldala egyenletes aranysárgára sütött. Belsejében a hús jellegzetes világos rózsaszínű.

Állomány:

A hús puha, omlós, jól átsütött.

Illat:

Jellegzetes, kellemes, minden idegen szagtól mentes.

Íz:

Kellemes, sült húsra jellemző, harmonikus, minden idegen íztől mentes.

Részletes összetétel:

  • csirkemell
  • étolaj
  • tojás
  • liszt
  • delikát

Forgatott burgonya (30 dkg/adag)- Helyi termék

Külső megjelenés:

Kisebb-nagyobb főtt burgonyadarabok, aprított fehérpaprika darabokkal, pirított hagymadarabkákkal és fűszerekkel kevert tört burgonyamasszában. A burgonya pirospaprikával narancsos színűre színezett, Őrölt borssal tarkított.

Állomány:

Jellegének megfelelő, kellően átfőtt, a massza puha, nem fojtós.

Illat:

Kellemes, hagymás, borsos tört krumplira jellemző, minden idegen szagtól mentes.

Íz:

Jellegzetes, kellemesen sós, hagymás, fűszeres, borsos, minden idegen íztől mentes.

Részletes összetétel:

  • burgonya
  • vöröshagyma
  • őrölt paprika
  • napraforgó étolaj
  • őrölt bors

Káposztasaláta (15 dkg/adag)- Helyi termék

Külső megjelenés:

Megközelítően egyenletes, kb. 0,5 cm széles csíkokra gyalult káposzta kevés lében megforgatva. Színe csontfehértől a sárgáson át a zöldesig terjedő, felülete olajosan fénylik.

Állomány:

Ropogós, kellően friss.

Illat:

Jellegzetes, ecetes, káposztás, minden idegen szagtól mentes.

Íz:

Káposztára jellemző, édeskés-savanykás, kellemes, minden idegen íztől mentes.

Részletes összetétel:

  • fejes káposzta
  • cukor
  • ételecet (10%-os)

Friss hírek

2024. június 4, kedd

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.06.04.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. június 4, kedd

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.06.04.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >