null Csongrád megye- 1. vizsgálat - Balástya – Óvoda

Csongrád megye- 1. vizsgálat - Balástya – Óvoda

Csongrád megye- 1. vizsgálat - Balástya – Óvoda

1. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Óvoda (Balástya, Széchenyi u. 3.)

A menü minősítése:

kiválóan
megfelelt

ÁTLAG
FELETTI

átlagos

átlag
alatti

nem
megfelelő

Menü: Sárgaborsókrém leves levesgyönggyel, rakott zöldbab

Mintavétel ideje: 2013. március 21.
Napi adag: 79 adag/ebéd

Főzőkonyha: Balástyai Általános Művelődési Központ Iskola Főzőkonyha (6764 Balástya, Rákóczi u. 32.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Sárgaborsókrém leves (0,2 l/adag)

Külső megjelenés:

Világos sárgás-barnás színű, közepesen sűrűn folyó leves, apró színes fűszerszemcsék tarkítják.

Állomány:

Homogén, csomómentes, tetején kevés zsiradék gyöngyözik.

Illat:

Jellegzetes, telt sárgaborsó illatú, minden idegen szagtól mentes.

Íz:

Jellegzetes, tiszta, harmonikus, nem túlsózott, minden idegen íztől mentes.

Részletes összetétel:

  • Sárgaborsó
  • Étolaj
  •  Búzaliszt (BL-55)
  • Főző tejszín
  • Fokhagyma
  • Babérlevél
  • Vöröshagyma
  • Só (jódozott)

Levesgyöngy (1 evőkanál)

Külső megjelenés:

Aranysárgára pirított, gömbölyített, kb. 0,6 – 0,7 cm átmérőjű levesgyöngyök.
Egy darab kettétörött, 2-2 db. összetapadt-dupla nagyságú.

Állomány:

Jellegzetes, egyenletes keménységű, kellemesen ropogós.

Illat:

Sült tésztára jellemző, tiszta, minden idegen szagtól mentes.

Íz:

Sült tésztára jellemző, kellemes, minden idegen íztől mentes.

Részletes összetétel:

  • Búzaliszt
  • övényi olaj
  • Sovány tejpor
  • Kukoricaliszt
  • Étkezési só
    Térfogatnövelő szer (E 450, E 500)
  • Keményítő
  • Tojáspor

Rakott zöldbab (20 dkg/adag)

Külső megjelenés:

Zöldbab rétegei között rizses, darált húsos részből álló rakott zöldbab téglatest alakúra vágva.
Színe az összetevőkre jellemző, a bab sárga, a hús barnás rózsaszín, a rizs fehéres.
Tetejére csontfehér színű mártás van helyenként barnásra rápirítva.

Állomány:

Jellegzetes, minden alkotórésze kellően puhára főzött.

Illat:

Jellegzetes, kellemes, minden idegen szagtól mentes.

Íz:

Összetevőkre jellemző, kellemes, kissé fűszeres, harmonikus, tiszta, nem túlsózott, minden idegen íztől mentes.

Részletes összetétel:

  • Pálmaolaj
  • Zöldbab (mirelit)
  • Búzaliszt (BL-55)
  • Vaj (tea)
  • Rizs
  • Tej, 1,5 %-os
  • Tejföl 20%-os
  • Sertés lapocka (darált)
  • Vegeta
  • Bors (őrölt)
  • Vöröshagyma
  • Só (jódózott)

Friss hírek

2024. május 2, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.05.13.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. május 2, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.05.02.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >