null Bács-Kiskun megye-7/b. vizsgálat - Kecskemét - Gáspár András Szakközépiskola

Bács-Kiskun megye-7/b. vizsgálat - Kecskemét - Gáspár András Szakközépiskola

Bács-Kiskun megye-7/b. vizsgálat - Kecskemét - Gáspár András Szakközépiskola

7/b. számú vizsgálat Mintavétel helye (tálalókonyha):

Gáspár András Szakközépiskola (Kecskemét, Hunyadi J. tér 2.)

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

átlag feletti

ÁTLAGOS

átlag alatti

nem megfelelő

 

Menü: Darált húsleves, milánói makaróni, alma

Mintavétel ideje: 2013.május 27.

Napi adag: 95 adag/ebéd

Főzőkonyha: Bakos és Társai Vendéglátó Bt. (6000 Kecskemét, Mátyás kir. krt. 47.)

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Darált húsleves (0,3 l/adag)

Külső megjelenés:

Enyhén opálos lében kb. 5 cm hosszóságú eperszalag tészta és zöldségdarabok vannak megfőzve. A zöldségek különböző méretűek és kissé túlfőzöttek, színük jellegzetes. A sárgarépa (1-4 cm), karfiol apró rózsákban, egy darab szétfőtt paradicsom héja található még benne. A darálthús egyenetlen méretű, kis arányban található, világosbarna, főleg apró morzsalék nagyságú.

Állomány:

A tészta és a zöldségek kissé túlfőzöttek, a hús nagyrésze kövér-zsíros szemcse.

Illat:

Húsleves jellegének megfelelő illatú, zöldségek is érezhetők, enyhén ételízesítős, minden idegen szagtól mentes.

Íz:

Jellegzetes, zöldséges-húsos, kellemesen sós, kissé ételízesítős, minden idegen íztől mentes.

Részletes összetétel:

  • közepes zsírtartalmú sertéshús
  • sárgarépa száraztészta (8 tojásos)
  • petr.gyökér
  • fagyasztott zöldborsó
  • kelkáposzta
  • karalábé
  • fagyasztott lecsó
  • zeller
  • vöröshagyma
  • petr.zöld
  • feketebors

 

Milánói makaróni (31 dkg/adag)

Külső megjelenés:

Változó hosszúságú,(kb. 8-10 cm) makaróni tészta paradicsomos szószban, vörösesbarna színű daralmánnyal és tetején nem megolvadt, morzsalékos sárga színű (sajt)készítménnyel. Apró zöld fűszerdarabok színesítik.

Állomány:

A tészta rugalmas, jól átfőtt. A darálmány puha, húskonzervre emlékeztető, rágási maradék nélküli. Tetején a sajtreszelék küllemű összetevő nem olvad meg melegítésre, szájban elomlása után kissé szemcsés érzetet kelt.

Illat:

Kissé jellegtelen, paradicsomos, fűszeres illatú, minden idegen szagtól mentes.

Íz:

Kissé jellegtelen, paradicsomos, kellemesen sós, kellően fűszeres, minden idegen íztől mentes.

Részletes összetétel:

  • durumtészta
  • gépsonka
  • paradicsompüré
  • csiperke
  • edámi sajt
  • trapista sajt
  • vöröshagyma
  • étolaj
  • cukor
  • fűszerpaprika
  • oregáno
  • feketebors

 

Alma (1 db)

Külső megjelenés:

Kb. 6-7 cm nagyságú, sárgás-zöldes színű, egész, kissé féloldalas alma.

Állomány:

Nem ropogós, kissé masszív, kevésbé lédús.

Illat:

Jellegzetes, tiszta, minden idegen szagtól mentes.

Íz:

Tiszta, jellegzetes, édeskés-savanykás, minden idegen íztől mentes.


Friss hírek

2025. április 22, kedd

Tanúsító szervezet elismerése

Magyarországon az Öko EK rendelet által előírt ellenőrzési rendszer keretén belül két tanúsító szervezet ellenőrzése alatt tevékenykedhetnek az ökológiai gazdálkodást folytatni kívánó gazdálkodók. A 34/2013. VM rendelet alapján az ökológiai termelés, feldolgozás, forgalmazás ellenőrzési és tanúsítási tevékenység végzésére a NÉBIH jogosult tanúsító szervezetet elismerni.

Tovább >

2025. március 31, hétfő

Közlemény elveszett „zöld könyvekről” (2025.03.31.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >