null Állatkísérleti statisztikai adatok

Állatkísérleti statisztikai adatok

Jelentéstételi kötelezettség

Az állatkísérletekről szóló 40/2013. (II. 14.) Korm. Rendelet 51. §-ában foglaltak értelmében az a természetes vagy jogi személy, aki kísérletben állatot használ fel, minden év február 28-ig megküldi  a mellékletben elérhető táblázatok szerint az élelmiszerlánc-biztonsági és állategészségügyi igazgatóságnak az állatok kísérletekben történt felhasználására vonatkozó statisztikai adatokat, köztük az alkalmazott kísérletek tényleges súlyosságára, és a felhasznált főemlős állatok eredetére és fajaira vonatkozó információkat is, valamint a kizárólag szerveik vagy szöveteik felhasználása céljából leölt állatok számára vonatkozó adatokat.

Kapcsolódó anyagok
Állatkísérletek


Friss hírek

2023. január 31, kedd

Már letölthetők a gyümölcsfaiskolai szemlebejelentő nyomtatványok

Felhívjuk az engedéllyel rendelkező gyümölcs szaporítóanyag-előállítók és -forgalmazók figyelmét, hogy tevékenységüket évente február 28-ig, önállóan kell bejelenteniük.

Tovább >

2023. január 19, csütörtök

Gümőkórt mutattak ki két Somogy vármegyei szarvasmarha-állományban

2023 elején két Somogy vármegyei szarvasmarha telepen is gümőkór-fertőzöttség igazolt a Nébih laboratóriuma. Az állatok tüneteket nem mutattak, a fertőzöttségre az éves ellenőrző vizsgálatok derítettek fényt. Az élelmiszerlánc-felügyeleti hatóság az érintett telepeken – visszavonásig – forgalmi korlátozást rendelt el. Legeltetett húsmarha-állományokról lévén szó nagy az esélye annak, hogy a szarvasmarhák vadállatoktól fertőződtek meg, a járványügyi nyomozás azonban még folyamatban van.

Tovább >