null Állatkísérlet végzésére szóló engedély iránti kérelem

Állatkísérlet végzésére szóló engedély iránti kérelem

Állatkísérlet végzésére szóló engedély iránti kérelem

Mindazon létesítményeknek, melyek állatkísérleti tevékenységet terveznek végezni, a területileg illetékes élelmiszerlánc-biztonsági és állategészségügyi igazgatósághoz projektengedély iránti kérelmet kell benyújtaniuk.

Tekintettel az állatkísérletekről szóló 40/2013. (II. 14.) Korm. Rendeletben (továbbiakban: Rendelet)  foglaltakra, meghatározott tudományos vagy oktatási célból végrehajtott munkaprogram, amely egy vagy több kísérletet foglal magában, az élelmiszerlánc-biztonsági és állategészségügyi igazgatóság által kiadott engedélyezésről szóló határozat birtokában folytatható.

Az állatkísérleti tevékenység engedélyezésére irányuló kérelmet a Rendelet 2. mellékletében foglalt adattartalommal, a NÉBIH által rendszeresített és a NÉBIH honlapján található elektronikus űrlapon kell benyújtani. A tevékenység engedélyezésének rendjét a Rendelet V. fejezete írja elő.

Letölthető nyomtatvány
Állatkísérlet végzésére szóló engedély iránti kérelem a 40/2013. (II. 14.) Korm. rendelet 2. számú mellékletének megfelelően (doc)


Friss hírek

Két nap alatt több mint másfélezer igazolatlan származású oltványt foglalt le a Nébih
2020. október 21, szerda

Két nap alatt több mint másfélezer igazolatlan származású oltványt foglalt le a Nébih

1551 db igazolatlan származású szőlő- és gyümölcsoltványt foglaltak le a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei a 2020. október 11-én és 18-án tartott országos szaporítóanyagellenőrzési akció során. A hatósági zár alá vont oltványok – összesen 12 szőlőfajta (558 db) és 10 gyümölcsfaj (993 db) – együttes piaci értéke meghaladja az egymillió forintot.

Tovább >

Ismét a fővárosban csapott le a Nébih
2020. október 20, kedd

Ismét a fővárosban csapott le a Nébih

Súlyos, élelmiszerbiztonsági kockázatot is jelentő hiányosságokat tártak fel egy budapesti távol-keleti étteremben a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei október első napjaiban. A vendéglátóipari egység tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztették az ellenőrök az ott tapasztalt általános takarítatlanság, továbbá a nem nyomonkövethető, valamint lejárt fogyaszthatósági és minőségmegőrzési idejű alapanyagok miatt.

Tovább >