36/2006. (V. 18.) FVM rendelet hatálya alatt kiadott okiratok
Alább találja a 36/2006. (V. 18.) FVM rendelet hatálya alatt kiadott okiratokat 2006-2024-ig.
Alább találja a 36/2006. (V. 18.) FVM rendelet hatálya alatt kiadott okiratokat 2006-2024-ig.
Pest vármegye - 24. számú vizsgálat - Mátyás Király Általános Iskola Tálalókonyha - Csömör
Tovább >A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.
Tovább >Az intézményi és munkahelyi étkeztetés szereplői 2025. május 23-ig még jelentkezhetnek a X. Közétkeztetési Szakácsversenyre. Fontos azonban, hogy a nevezési szándékot legkésőbb május 9-ig jelezni szükséges a KÖZSZÖV-nél!
Az idén először három – gyermek- és diákétkeztetés, intézményi felnőtt közétkeztetés, valamint munkahelyi vendéglátás – kategóriában is meghirdetett verseny fő témája a fenntartható közétkeztetés. A csapatoknak tehát többek között ezt is szem előtt kell tartaniuk a menüsor összeállításakor. A KÖSZ 2025-2026-os szakácsverseny részletei elérhetők a Nébih tematikus oldalán: https://portal.nebih.gov.hu/kozetkeztetesi-szakacsverseny
A gasztronómiai megmérettetésre május 23-ig jelentkezhetnek az érdeklődők. Fontos azonban, hogy a nevezési szándékot legkésőbb május 9-ig jelezni szükséges a KÖZSZÖV-nél, a
a kosz@kozszov.hu email címen.
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a faanyag-kereskedelmi lánc felügyelethez kapcsolódóan ismét elkészítette elemzését a hazai illegális fakitermelés és kereskedelem aktuális helyzetéről. Az összegzés a 2024-ben végzett ellenőrzési adatok, valamint az illegális fakitermelés esetében más hatóságoktól, szervektől kapott statisztikai adatok alapján, idén már nyolc év adatainak összehasonlításával készült. Extrém magas kockázatú besorolást ezúttal is Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye kapott.
Tovább >A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a tavalyi évben a faanyag-kereskedelmi lánc felügyelete kapcsán elvégzett ellenőrzési adatai, valamint más hatóságoktól, szervektől kapott statisztikai adatok alapján 2024-ben is elkészítette elemzését a hazai illegális fakitermelés és kereskedelem helyzetéről. Az idei elemzés már nyolc év adatainak összehasonlításával készült.
Tovább >Győr-Moson-Sopron megye - 33. számú vizsgálat -Bárczi Gusztáv Iskola Melegítő-Tálaló konyha
- Győr
33. számú vizsgálat (Tálalókonyha)
A mintavétel helye:
Bárczi Gusztáv Iskola Melegítő-Tálaló konyha
(9024 Győr, Bárczi G. u. 2.)
A menü minősítése:
ÁTLAG ALATTI | 8,7 pont |
Menü: Karalábéleves, Paprikás csirkemell házi tarhonyával
Foto:
Mintavétel ideje: 2019. május 07.
Mintavételi alap : 120 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 3-7 év
A főzőkonyha neve, címe:
IHH Konyha RÁBAKÉSZ Kft.
(9027 Győr Ipari utca 51/a.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Karalábéleves (206 g /adag)
Külső megjelenés: |
A három mintából az egyik adag ételben hajszál volt. Az étel undort keltő, az érzékszervi bírálat nem volt lefolytatható. |
Állomány: |
- |
Illat: | - |
Íz: |
- |
Paprikás csirkemellfilé házi tarhonyával ( 152 g +228 g /adag)
Külső megjelenés: | Tejterméket tartalmazó sűrítéstől narancsos-rózsaszínesre színezett, nagyobb hagymadarabokat tartalmazó mártásban szürkésfehér színű, 1x2 cm-es illetve 2x4 cm-es csirkemelldarabok láthatók a szafttal egyenletesen bevonva. Tetején zsiradékcseppek gyöngyöznek. A kézi tarhonya tésztaköret a sötétebb barnától a világos barna színűig, nem egyenletesen pirított, kisebb-nagyobb csomókban összeállt. |
Állomány: | A mártás hígan folyó, homogén, a hús bőrös-inas részt is néhol tartalmaz, jól átsült. A tarhonya többnyire egyenletesen főtt át. |
Illat: | A paprikás csirkemell jellemző, paprikás-hagymás illata harmonikus, de a tarhonya kissé túlpirított illata is érezhető. |
Íz: |
A paprikás csirkemell tejterméktől kissé savanykás, harmonikusan fűszerezett íze mellett a tarhonya túlpirított íze is érezhető. |
Részletes összetétel/anyaghányad :
Karalábéleves:
Paprikás csirkemellfilé:
Tarhonya köret:
Pest vármegye - 24. számú vizsgálat - Mátyás Király Általános Iskola Tálalókonyha - Csömör
Tovább >A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.
Tovább >