Fejér vármegye - 146. számú vizsgálat - Tölgyfa Fogadó - Fehérvárcsurgó
Fejér vármegye - 146. számú vizsgálat - Tölgyfa Fogadó - Fehérvárcsurgó
146. számú vizsgálat
A mintavétel helye:
Tölgyfa Fogadó
(8052 Fehérvárcsurgó, Dózsa György utca 79/b)
A menü minősítése:
ÁTLAG FELETTI | 15,4 pont |
Menü: Karfiol leves, Stroganoff csirke szarvacska tésztával
Mintavétel ideje: 2022.08.04.
Mintavételi alap : 200 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: iskolás gyermek
A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Termesz-2002 Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
(1132 Budapest-XIII. kerület, Visegrádi utca 25.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Karfiol leves (281,6 g /adag)
Külső megjelenés: | Az alaplé hígan folyó, narancsos színű, opálos. Tetején kissé túlzó mennyiségben narancssárga színű zsiradékcseppek, melyek az edény oldalára is kiülnek. Piros és fekete fűszerszemcséket valamint zöldfűszer darabkákat tartalmaz. A leveszöldségek: sárgarépa, petrezselyem és karfiol egyenetlen méretűek és szabálytalan alakúra töredezettek, szétfőttek, szétesőek. A sűrítés egynemű, homogén, csomómentes. A levesbetét törtfehér színű eperlevél tészta, mely szétfőtt, töredezett, mennyisége a leves mennyiségéhez képest elenyésző. |
Állomány: | Az alaplé jellemző sűrűségű, hígan folyó, a sűrítés egynemű, csomómentes, sima.m A zöldségek és a levesbetét szétfőttek, töredezettek, tépettek, szétmállóak. |
Illat: | Jellegzetes, de kissé üres illatú, a karfiol illata a jellemzőnél kevésbé érezhető, nem dominál. |
Íz: | Jellegzetes, de kissé üres ízű, a karfiol íze a jellemzőnél kevésbé érezhető, nem dominál. |
Stroganoff csirke szarvacska tésztával (521,6 g /adag)
Külső megjelenés: | Az alapszósz jellegzetes sűrűségű, világosdrapp színű, homogén, csomómentes, sima. Zsiradékot kellő arányban és menyniségben tartalmaz. Fekete fűszerszemcsék és zöldfűszer darabkák láthatóak benne. Az alapszószban szabálytalan alakú és egyenetlen méretű világosbarna hús, zöld színű csemegeuborka és barna színű gomba darabok vannak. A köret halváynsárga színű szarvacska tészta. A tésztaszemek épek, különállóak, nem összetapadtak, felületük a zsiradéktól enyhén csillógó. Az összetevők aránya és mennyisége megfelelő. |
Állomány: | Az alapszósz jellemző sűrűségű, sűrűn folyó, homogén, csomómentes, sima. A hús és a zöldségek egyenletesen és megfelelően átfőttek, kellően puhák. Néhány húsdarab inas- mócsingos részeket és csont darabot tartalmaz. A tészta egyenletesen átfőtt, kellően puha, jellegzetesen rugalmas. |
Illat: | Jellegzetes, a felhasznált összetevőkre jellemző, telt, harmonikus. |
Íz: | Jellegzetes, telt, karakteres, a felhasznált összetevőkre jellemző, harmonikus. |
Részletes összetétel/ anyaghányad:
Karfiol leves:
- liszt
- levestészta
- fűszerpaprika, csemege
- só
- ételízesítő, delikát
- karfiol, mirelit
- olaj, (napraforgó)
- tejföl, 20%
- petrezselyemzöld, csomós
Stroganoff csirke szarvacska tésztával:
- csirkemell filé
- füstölt, kenyérszalonna
- bors, fekete, őrölt
- só
- fokhagyma, friss
- vöröshagyma
- csemege uborka
- olaj, (napraforgó)
- petrezselyemzöld, csomós
- tejszín
- mustár