null Tolna vármegye - 067. számú vizsgálat - Napközis Konyha (Főzőkonyha) - Bölcske

Tolna vármegye - 067. számú vizsgálat - Napközis Konyha (Főzőkonyha) - Bölcske

Tolna vármegye - 067. számú vizsgálat - Napközis Konyha (Főzőkonyha) - Bölcske

067. számú vizsgálat 

A mintavétel helye:
Napközis Konyha (Főzőkonyha)
(7025 Bölcske, Paksi utca 18.)

A menü minősítése:

ÁTLAGOS 12,7 pont

Menü: Tojásleves, Sárgaborsófőzelék sertéspörkölttel

Tojásleves, Sárgaborsófőzelék sertéspörkölttel
 

Mintavétel ideje: 2022.05.05.

Mintavételi alap : 303 adag 

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Horváth Győző, egyéni vállalkozó
(7025 Bölcske, Paksi utca 18.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Tojásleves (222 g /adag)

Külső megjelenés: Fűszerpaprikától enyhén színezett, barnás-narancsos színárnyalatú, opálos lében sárgásfehér színű változó méretű tojásfoszlányok láthatók az alapléhez képest megfelelő mennyiségben. A levesben petrezselyemzöld levél darabok, hagymadarab és babérlevél látható, tetején nagyobb mennyiségben zsiradékcseppek úsznak.
Állomány: Az alaplé hígan folyó, mennyisége egyik adagban kissé kevés, a tojás nyúlós, szétázott. A leves zsíros.
Illat: A  babérlevél és a tojás illata mellett enyhén lisztes-zsíros illat érződik. Összességében jellegtelen.
Íz: A rántás íze dominál, üres ízű, jellegtelen, a sóhasználat kissé túlzó, zsíros ízhatású.

Sárgaborsófőzelék sertéspörkölttel (232 g +92 g /adag)

Külső megjelenés: A narancsos-mustársárga színű, szétfőtt sárgaborsószemeket és néhány sűrítési csomót tartalmazó főzelékhez feltétként pörköltöt tálalnak  A pörkölt szaftja pirospaprikától barnás-narancsosra színezett, nagyobb méretű zsiradékcseppeket és fűszerszemcséket tartalmaz. A sertéshús barnás-szürkés színű, változó méretű kockára vágott, nem jól tisztított, a szaft pirospaprika darabokat tartalmaz.
Állomány: A főzelék megfelelő sűrűségű, a sárgaborsó megfelelően átfőtt, szétfőtt, nem kemény. A pörköltszaft kissé hígabb, a hús több mócsingos részt tartalmaz, nem főtt át egyenletesen.
Illat: A főzelék illata kissé üres, a pörkölt illatában a paprikás illat dominál.
Íz: A pörkölt ízében a lecsós íz dominál, kissé csípős utóízű, a főzelék fűszertelen, csak a sárgaborsó és a sűrítés íze érződik.

 

 

 

 

 

 


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >