null Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye - 062. számú vizsgálat - Szent Miklós Görögkatolikus Óvoda tálalókonyhája - Miskolc

Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye - 062. számú vizsgálat - Szent Miklós Görögkatolikus Óvoda tálalókonyhája - Miskolc

Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye - 062. számú vizsgálat - Szent Miklós Görögkatolikus Óvoda tálalókonyhája - Miskolc

062. számú vizsgálat 

A mintavétel helye:
Szent Miklós Görögkatolikus Óvoda tálalókonyhája
(3526 Miskolc, Szentpéteri kapu 72.)

A menü minősítése:

KIVÁLÓAN MEGFELELT 18,1 pont

Menü: Csontleves tésztával, Hagymás burgonya, sült csirkecomb-ketchupos, Csemegeuborka

Csontleves tésztával, Hagymás burgonya, sült csirkecomb-ketchupos, Csemegeuborka
 

Mintavétel ideje: 2022.04.28.

Mintavételi alap : 109 adag 

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Szent Miklós Görögkatolikus Óvoda tálalókonyhája
(3526 Miskolc, Szentpéteri kapu 72.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Csontleves tésztával (232 g + 44 g /adag)

Külső megjelenés: Átlátszó, sárga színű alaplében durvára darabolt, fél és negyed darab sárgarépa, és fehérrépa szeletek és cérnametélt látható, mennyiségük gazdag. A sárgarépa tisztítottsága nem maradéktalan. A leves felületén apró zsírcseppek és zöldfűszer darabok láthatóak.
Állomány: A leves jellegzetesen hígan folyó. A zöldségek puhák, átfőttek, némely darab túlfőtt. A tészta kellően átfőtt, nem ázott szét.
Illat: A levesen gyenge zöldséges, fűszeres illat érezhető.
Íz: A leves íze fűszeres, zöldséges, kellően sós.

Hagymás burgonya, sült csirkecomb-ketchupos (184 g + 139 g /adag)

Külső megjelenés: A csirkecomb kis méretű, egész, bőrt tartalmazó. Bőre pirult, felületén vöröses-narancsos színű, zöldfűszerrel gazdagított szaft található. A burgonya tört, darabos, halványsárga színű, a hagymadarabok elkevertek. Ízléses külső megjelenésű fogás.
Állomány: A hús puha, jól átsült, szaftos, nem száradt ki. A burgonya jól átfőtt.
Illat: A húson telt, sült, mediterrán fűszeres illat érezhető. A burgonya illata tiszta, kellően hagymás.
Íz: A húson lévő szaft édesen savanykás, a hús fűszerezése harmonikus. A burgonya kellően hagymás. A fogás összhatásában harmonikus.

Csemegeuborka (56 g /adag)

Külső megjelenés: 10-12 cm hosszú, kb.3 cm vastag, érett, egész uborka. A zöldség jól tisztított, szára levágott, színe olajzöld.
Állomány: Az uborka roppanós, lédús. Belsejében néhány kisebb üreg található.
Illat: A savanyúság illata ecetes, savanykás, fűszeres.
Íz: A savanyúság íze intenzíven savanykás. Harmonikusan fűszerezett.

Részletes összetétel/anyaghányad:

Csontleves:

  • sertés, fehércsont
  • tészta, 4 tojásos
  • vöröshagyma
  • karalébé friss, kg
  • kelkáposzta
  • gyökér, friss, kg
  • sárgarépa, friss kg
  • zellergumó, friss kg
  • petrezselyemzöld, mirelit
  • bors, őrölt, kg
  • ételízesítő

Hagymás burgonya:

  • olaj, főzéshez
  • burgonya, tisztított
  • vöröshagyma

Sült csirkecomb-ketchupos:

  • csirkecomb
  • olaj, főzéshez
  • paradicsompüré
  • bors, őrölt
  • ketchup, kg
  • bazsalikom, kg
  • szárnyas fűszerkeverék
  • rozmaring
  • fokhagymakrém

Csemegeuborka

 

 


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >