Somogy vármegye - 058. számú vizsgálat - Klebelsberg Főzőkonyha - Kaposvár
Somogy vármegye - 058. számú vizsgálat - Klebelsberg Főzőkonyha - Kaposvár
058. számú vizsgálat
A mintavétel helye:
Klebelsberg Főzőkonyha
(7400 Kaposvár, Álmos vezér utca 1/A (Klebesberg Kollégium Főzőkonyha))
A menü minősítése:
ÁTLAGOS | 14,1 pont |
Menü: Frankfurti leves, Szilvatöltelékes gombóc
Mintavétel ideje: 2022.04.25.
Mintavételi alap : 1305 adag
A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Szakácstündér Vendéglátó, Szolgáltató és Gazdasági Tanácsadó Kft.
(7400 Kaposvár, Cseri út 4.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Frankfurti leves (362 g /adag)
Külső megjelenés: | Drapp színű átlátszatlan lében közel azonos méretű virslikarika, sárgarépa- és petrezselyemkocka, eltérő méretű burgonya és káposztadarabok. A leves stetején aprított zöldfűszer, és pirospaprikától színezett zsírcseppek úsznak. |
Állomány: | A lé hígan folyó, az összetevők kellően átfőttek. |
Illat: | Jellegzetes káposztaillat, a fűszerek illata is érződik. |
Íz: | Jellegének megfelelő, kissé fűszertelen, a virsli íze túl erőteljes. |
Szilvatöltelékes gombóc (336 g /adag)
Külső megjelenés: | 6 darab közel azonos méretű világosbarna gombóc halvány morzsába forgatva. Félbevágva kb. 7 mm vastagságú tészta, közepében vörösesbarna szilvatöltelék. |
Állomány: | A tészta kemény, ragacsos, a morzsa pirítatlan, a töltelék puha, krémes. |
Illat: | Fahéjas szilvaillat dominál, a morzsa jellegtelen. |
Íz: | Íztelen, a tészta kissé főtlen. |
Részletes összetétel/anyaghányad:
Frankfurti leves:
- virsli, juhbélben
- tejföl, 12 %
- liszt
- babérlevél
- bors, fekete, őrölt
- fűszerpaprika
- só, jódozott
- burgonya, 2x2
- fokhagyma
- só, jódozott
- kelkáposzta
- petrezselyemzöld, csomós
- sárgarépa, földes
- vöröshagyma, földes
- gyökérkocka, mirelit
Szilvásgombóc:
- étolaj
- zsemlemorzsa
- só, jódozott
- gombóc, szilvalekváros, mirelit
Fahéjas szórat:
- porcukor
- fahéj, őrölt