Győr-Moson-Sopron vármegye - 055. számú vizsgálat - Eatrend 28.számú Főzőkonyha - Tét
Győr-Moson-Sopron vármegye - 055. számú vizsgálat - Eatrend 28.számú Főzőkonyha - Tét
055. számú vizsgálat
A mintavétel helye:
Eatrend 28.számú Főzőkonyha
(9100 Tét, Debrecen u. 1.)
A menü minősítése:
ÁTLAG ALATTI | 12,2 pont |
Menü: Lebbencsleves, Finomfőzelék sonkás vagdalttal, Kenyér
Mintavétel ideje: 2022.04.21.
Mintavételi alap : 395 adag
A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Eatrend Arrabona ZRT.
(9024 Győr, Hunyadi u. 14.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Lebbencsleves (260 g /adag)
Külső megjelenés: | Fűszerpaprikától narancsos-pirosasra színezett, kissé zavaros alaplében a szétfőtt fodros szélű nagykocka tészta, változatos színűre pirított, túlpirított foltokat is tartalmaz. Közel azonos méretűre kockázott, narancsos színű sárgarépa, halványsárga burgonyakocka és néhány pirított szalonnakocka található. Az alaplében zöldfűszerlevél darabok a tetején kis mennyiségű pirosas színű zsiradék látható. |
Állomány: | Az alaplé sűrűn folyó, feltehetően a szétfőtt tésztától szinte főzelékszerű, a zöldségek jól átfőttek, a tészta nem egyenletesen pirított, némelyik túlpirított, másik pirítatlan. |
Illat: | Jellegtelen, csak a főtt tészta és a füstölt szalonna illata érezhető. |
Íz: | Jellegtelen ízű, a füstölt íz és a túlpirított tészta íze dominál, kissé zsíros ízhatású. |
Finomfőzelék sonkás vagdalttal (298 g +80 g /adag)
Külső megjelenés: | Vajszínű-törtfehér színű, zöldfűszerlevél-darabokat tartalmazó főzelékalapban egyenletes méretűre kockázott burgonya, narancsos sárgarépakocka és zöldborsó szemek láthatók megfelelő és arányos mennyiségben. A fasírt 1 db, kb. 5 cm átmérőjű, 2 cm magas, egyenletes korong alakú, zsemlemorzsába forgatott, sötétbarnára sült. Félbevágva metszéslapja rózsaszínű, pépesre aprított, darált löncsre emlékeztető megjelenésű. |
Állomány: | A főzelék jellegzetes sűrűségű, sima, csomómentes, a borsó nem egyenletesen főtt át, némelyik szem kemény, a többi zöldség megfelelő puhaságú. A fasírt kívül ropogós, belül tömör, homogén, nem mozaikos. |
Illat: | A főzelék illatában a zöldborsó illata dominál. A fasírt fűszeres illatú. |
Íz: | A főzelék édeskés ízű, a vagdalt ízében a túlzó sóhasználat dominál. Kevésbé harmonikus ízhatású. |