null Győr-Moson-Sopron vármegye - 055. számú vizsgálat - Eatrend 28.számú Főzőkonyha - Tét

Győr-Moson-Sopron vármegye - 055. számú vizsgálat - Eatrend 28.számú Főzőkonyha - Tét

Győr-Moson-Sopron vármegye - 055. számú vizsgálat - Eatrend 28.számú Főzőkonyha - Tét

055. számú vizsgálat 

A mintavétel helye:
Eatrend 28.számú Főzőkonyha
(9100 Tét, Debrecen u. 1.)

A menü minősítése:

ÁTLAG ALATTI 12,2 pont

Menü: Lebbencsleves, Finomfőzelék sonkás vagdalttal, Kenyér

Lebbencsleves, Finomfőzelék sonkás vagdalttal, Kenyér

Mintavétel ideje: 2022.04.21.

Mintavételi alap : 395 adag 

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Eatrend Arrabona ZRT.
(9024 Győr, Hunyadi u. 14.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Lebbencsleves (260 g /adag)

Külső megjelenés: Fűszerpaprikától narancsos-pirosasra színezett,  kissé zavaros alaplében a szétfőtt fodros szélű nagykocka tészta, változatos színűre pirított, túlpirított foltokat is tartalmaz. Közel azonos méretűre kockázott, narancsos színű sárgarépa, halványsárga burgonyakocka és néhány pirított szalonnakocka található. Az alaplében zöldfűszerlevél darabok a tetején kis mennyiségű pirosas színű zsiradék látható.
Állomány: Az alaplé sűrűn folyó, feltehetően a szétfőtt tésztától szinte főzelékszerű, a zöldségek jól átfőttek, a tészta nem egyenletesen pirított, némelyik túlpirított, másik pirítatlan.
Illat: Jellegtelen, csak a főtt tészta és a füstölt szalonna illata érezhető.
Íz: Jellegtelen ízű, a füstölt íz és a túlpirított tészta íze dominál, kissé zsíros ízhatású.

Finomfőzelék sonkás vagdalttal (298 g +80 g /adag)

Külső megjelenés: Vajszínű-törtfehér színű, zöldfűszerlevél-darabokat tartalmazó főzelékalapban egyenletes méretűre kockázott burgonya, narancsos sárgarépakocka és zöldborsó szemek láthatók megfelelő és arányos mennyiségben.
A fasírt 1 db, kb. 5 cm átmérőjű, 2 cm magas, egyenletes korong alakú, zsemlemorzsába forgatott, sötétbarnára sült.
Félbevágva metszéslapja rózsaszínű,  pépesre aprított, darált löncsre emlékeztető megjelenésű.
Állomány: A főzelék jellegzetes sűrűségű, sima, csomómentes, a borsó nem egyenletesen főtt át, némelyik szem kemény, a többi zöldség megfelelő puhaságú. A fasírt kívül ropogós, belül tömör, homogén, nem mozaikos.
Illat: A főzelék illatában a zöldborsó illata dominál. A fasírt fűszeres illatú.
Íz: A főzelék édeskés ízű, a vagdalt ízében a túlzó sóhasználat dominál. Kevésbé harmonikus ízhatású.

 

 

 

 

 

 

 

 


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >