Győr-Moson-Sopron vármegye - 054. számú vizsgálat - Speciális Iskola-Tálalókonyha - Győr
Győr-Moson-Sopron vármegye - 054. számú vizsgálat - Speciális Iskola-Tálalókonyha - Győr
054. számú vizsgálat
A mintavétel helye:
Speciális Iskola-Tálalókonyha
(9023 Győr, Szabolcska Mihály utca 26.)
A menü minősítése:
ÁTLAGOS | 13,8 pont |
Menü: Tarhonyaleves, Burgonyafőzelék vagdalthússal
Mintavétel ideje: 2022.04.21.
Mintavételi alap : 37 adag
A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Rábakész Ker. és Szolg. Kft.
(9027 Győr, Fehérvári u. 75.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Tarhonyaleves (412 g /adag)
Külső megjelenés: | Fűszerpaprikától színezett, narancsos-barnás színárnyalatú, opálos lében törtfehér gépi tarhonya látható levesbetétként megfelelő mennyiségben. A levesben zöldfűszerlevél-darabok és fekete fűszerszemcsék, sárgás színű burgonyakockák és füstölt szalonnadarabok, tetején narancssárga zsírcsepp láthatók. |
Állomány: | Az alaplé jellemző sűrűségű, a tarhonya kevésbé pirított, de jól átfőtt. A burgonya megfelelő puhaságú. |
Illat: | A pirospaprika illata mellett a füstölt szalonna illata is érezhető,de kevésbé karakteres. |
Íz: | Jellegzetes, megfelelően fűszerezett, a pirospaprika és a füstölt szalonna enyhe íze dominál, a bors kissé csípős íz hatásúvá teszi. |
Burgonyafőzelék vagdalthússal (394 g +150 g /adag)
Külső megjelenés: | A jellegzetes sűrűségű, feltehetően tejterméket tartalmazó sűrítéssel készített pirospaprikától narancsosra színezett főzelékalapban sárgás színű burgonyakockák és zöldfűszerlevél darabok láthatók. Az 1 db rúdban sütött, ovális alakú szeletelt vagdalt 13 cm hosszú, 4 cm magas és 2 cm vastag. Világosabb barnára sült, pirospaprikától enyhén színezett, homogén metszésfelületű. |
Állomány: | A főzelék megfelelő sűrűségű, csomómentes, a burgonya jól átfőtt, megfelelő puhaságú. A vagdalt jól átsült, külseje kevésbé ropogós, belseje lágyabb. |
Illat: | A főzelék illatában a babérlevél illata dominál, savanykás, jellemző illatú. A vagdalt sült illatában a fűszerek és a hagyma illata erősebben érződik. |
Íz: | A főzelék ízében a savanykás-babérleveles íz dominál. A vagdalt íze jellemző, fűszeres, de kevésbé sült ízhatású. |
Részletes összetétel/ anyaghányad:
Tarhonyaleves:
- olaj (napraforgó)
- tarhonya, gépi
- fűszerpaprika, csemege
- só, jódozott
- burgonya
- fokhagyma, friss
- sárgarépa, kg
- zeller
- gyökrékocka, mirelit
- petrezselyemzöld, mirelit
Burgonyafőzelék:
- olaj (napraforgó)
- tejföl 12%
- liszt, BL55
- babérlevél
- fűszerpaprika, csemege
- só, jódozott
- burgonya
- vöröshagyma
Vagdalt:
- sertés comb
- olaj, (napraforgó)
- tojás
- fehérkenyér
- zsemlemorzsa
- bors, fekete, őrölt
- fűszerpaprika, csemege
- só, jódozott
- ételízesítő (delikát)
- fokhagyma, friss
- vöröshagyma