Baranya-vármegye - 047. számú vizsgálat - Egerág Önkormányzati Főző- és Tálalókonyha - Egerág
Baranya-vármegye - 047. számú vizsgálat - Egerág Önkormányzati Főző- és Tálalókonyha - Egerág
047. számú vizsgálat
A mintavétel helye:
Egerág Önkormányzati Főző- és Tálalókonyha
(7763 Egerág, Szabadság tér 9.)
A menü minősítése:
ÁTLAG FELETTI | 17,7 pont |
Menü: Húsleves, Főtt sertéshús, meggy mártás, Piritott dara
Mintavétel ideje: 2022.04.07.
Mintavételi alap : 31 adag
A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Egerági Közétkeztetési Intézmény
(7763 Egerág, Szabadság tér 1-1.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Húsleves (131 g /adag)
Külső megjelenés: | Aranysárga átlátszó lében különböző méretű sárgarépa- és petrezselyemkockák, cérnametélt tészta, tetején petrezselyemzöld darabkák láthatóak. |
Állomány: | A lé híg, a zöldség kissé puha. A petrezselyemzöldben vannak rágós darabkák. |
Illat: | Jellegzetes, de kissé gyenge. |
Íz: | Zöldség és ételízesítő íze érezhető. |
Főtt sertéshús , meggy mártás. Piritott dara (40 + 90 +108 g /adag)
Külső megjelenés: | A dara zsemleszínűre pirított, néhány csomó látható benne. A mártás átlátszatlan, bordó, eltérő méretű meggyszemeket tartalmaz. A hús barnás, zsírtalan, kevés hártya látszik rajta. |
Állomány: | A mártás megfelelően sűrű, a hús jól átfőtt, puha, a dara kissé csomós. |
Illat: | Az összetevők jellegének megfelelő, harmonikus. |
Íz: | A dara kissé íztelen. A mártás savanykás, édeskés, fűszeres. A hús ízletes. |
Részletes összetétel/ anyaghányad:
- feketebors őrölt
- vákumsó jódozott
- sárgarépa kocka, mirelit
- húsos csont
- bors, fekete egész
- petrezselyem gyökér, mirelit
- karalábé, mirelit
- ételízesítő
- zellerkocka, mirelit
- hagyma
- babérlevél
- fokhagyma
- tészta, cérnametélt
Meggymártás:
- fahéj egész
- finomliszt
- kristálycukor
- szegfűszeg egész
- meggy magozott, mirelit
- tej, 1,5 %
- citromlé
- főzőtejszín
- só
Főtt sertéshús:
- sertés lapocka
- vákumsó, jódozott
Piritott dara:
- étolaj
- búzadara
- vákumsó jódozott