null Baranya-vármegye - 047. számú vizsgálat - Egerág Önkormányzati Főző- és Tálalókonyha - Egerág

Baranya-vármegye - 047. számú vizsgálat - Egerág Önkormányzati Főző- és Tálalókonyha - Egerág

Baranya-vármegye - 047. számú vizsgálat - Egerág Önkormányzati Főző- és Tálalókonyha - Egerág

047. számú vizsgálat 

A mintavétel helye:
Egerág Önkormányzati Főző- és Tálalókonyha
(7763 Egerág, Szabadság tér 9.)

A menü minősítése:

ÁTLAG FELETTI 17,7 pont

Menü: Húsleves, Főtt sertéshús, meggy mártás, Piritott dara

Húsleves, Főtt sertéshús , meggy mártás. Piritott  dara
 

Mintavétel ideje: 2022.04.07.

Mintavételi alap : 31 adag 

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Egerági Közétkeztetési Intézmény
(7763 Egerág, Szabadság tér 1-1.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Húsleves (131 g /adag)

Külső megjelenés: Aranysárga átlátszó lében különböző méretű sárgarépa- és petrezselyemkockák, cérnametélt tészta, tetején petrezselyemzöld darabkák láthatóak.
Állomány: A lé híg, a zöldség kissé puha. A petrezselyemzöldben vannak rágós darabkák.
Illat: Jellegzetes, de kissé gyenge.
Íz: Zöldség és ételízesítő íze érezhető.

Főtt sertéshús , meggy mártás. Piritott dara (40 + 90 +108 g /adag)

Külső megjelenés: A dara zsemleszínűre pirított, néhány csomó látható benne. A mártás átlátszatlan, bordó, eltérő méretű meggyszemeket tartalmaz. A hús barnás, zsírtalan, kevés hártya látszik rajta.
Állomány: A mártás megfelelően sűrű, a hús jól átfőtt, puha, a dara kissé csomós.
Illat: Az összetevők jellegének megfelelő, harmonikus.
Íz: A dara kissé íztelen. A mártás savanykás, édeskés, fűszeres. A hús ízletes.

Részletes összetétel/ anyaghányad:

  • feketebors őrölt
  • vákumsó jódozott
  • sárgarépa kocka, mirelit
  • húsos csont
  • bors, fekete egész
  • petrezselyem gyökér, mirelit
  • karalábé, mirelit
  • ételízesítő
  • zellerkocka, mirelit
  • hagyma
  • babérlevél
  • fokhagyma
  • tészta, cérnametélt

Meggymártás:

  • fahéj egész
  • finomliszt
  • kristálycukor
  • szegfűszeg egész
  • meggy magozott, mirelit
  • tej, 1,5 %
  • citromlé
  • főzőtejszín

Főtt sertéshús:

  • sertés lapocka
  • vákumsó, jódozott

Piritott dara:

  • étolaj
  • búzadara
  • vákumsó jódozott

 

 

 


 


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >