null Pest-vármegye - 183. számú vizsgálat - Vasadi Bölcsőde Főzőkonyha - Vasad

Pest-vármegye - 183. számú vizsgálat - Vasadi Bölcsőde Főzőkonyha - Vasad

Pest-vármegye - 183. számú vizsgálat - Vasadi Bölcsőde Főzőkonyha - Vasad

183. számú vizsgálat

A mintavétel helye:
Vasadi Bölcsőde Főzőkonyha
(2211 Vasad, Bem utca 92 (Bölcsődei Főzőkonyha))

A menü minősítése:

KIVÁLÓAN MEGFELELT 19,8

Menü: Paradicsomleves, Rántott hal, kukoricás rizs, Majonéz

Mintavételi alap: 17 adag
Mintavétel ideje: 2022.10.19.

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Vasadi Bölcsöde
(2211 Vasad, Bem utca 92.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Paradicsomleves (367 g /adag)

Külső megjelenés: Az alaplé intenzíven narancsos-piros színű, tetején megfelelő mennyiségű élénk-narancs zsiradékcsepp gyöngyözik. A levesbetét halványsárga betűtészta, mennyisége megfelelő. Sok kisebb-nagyobb zöldfűszer, és néhány apró sárgarépa darabkát tartalmaz, tetszetős.
Állomány: Az alaplé megfelelően sűrített, a sűrítés homogén, sima, csomómentes. A levesbetét puha, kellően átfőtt, a zöldség jól rágható.
Illat: A levesben a paradicsom illata intenzív, a savanykás-édeskés illat jól érzhető.
Íz: A leves jellegzetes, a paradicsom íze jól érezhető, édeskéssavanykás, harmonikusan fűszerezett. A zöldfűszer íze könnyen beazonosítható.

 

Rántott hal, kukoricás rizs (55 g + 131 g /adag)

Külső megjelenés: A rizs drappos törtfehér pergős szemekből áll, benne a sárga kukoricaszemek mennyisége megfelelő. A két darab préselt, azonos méretű panírozott halrúd tetszetős, kívül aranybarna, a halhús szürkésfehér színű. A panír ép, sérülésmentes, teljesen fed, néhány ételízesítő szemcsét tartalmaz.
Állomány: A rizs és a kukorica kellően átfőtt, jól rágható, puha. A halrudacskán a panír ropogós, a halhús omlós, megfelelően átsült.
Illat: A rizs natúr, tiszta illata mellett a kukorica édeskés illata jól érezhető. A halrudacska olajban sült termékre jellemző illata érezhető a halhús mellett.
Íz: A rizs natúr, tiszta íze mellett a kukorica édeskés íze jól érezhető. A halrudacska jellegzetes, olajban sült panírozott termékre jellemző, a halhús íze könnyen felismerhető. A só ízfokozó hatása kevésbé érvényesül.

Majonéz (23 g /adag)

Külső megjelenés: A mártás sárgás törtfehér színű, fényes felületű, jellegzetes, tetszetős.
Állomány: A mártás jellemző sűrűségű, sima, krémes, homogén, csomómentes.
Illat: A mártás jellegzetes, telt, édeskés-savanykás, friss érzetű.
Íz: A mártás karakteres, harmonikus, telt, savanykás, megfelelően fűszerezett, majonézre jellemző.


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >