null Baranya-vármegye - 174. számú vizsgálat - Tinódi Iskola Főzőkonya - Szigetvár

Baranya-vármegye - 174. számú vizsgálat - Tinódi Iskola Főzőkonya - Szigetvár

Baranya-vármegye - 174. számú vizsgálat - Tinódi Iskola Főzőkonya - Szigetvár

174. számú vizsgálat

A mintavétel helye:
Tinódi Iskola Főzőkonya
(7900 Szigetvár, Rákóczi utca 9-13.)

A menü minősítése:

ÁTLAG FELETTI 16,1

Menü: Rizsleves, Vagdalt, Zöldborsó főzelék

Mintavételi alap: 60 adag
Mintavétel ideje: 2022.07.19.

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Dél-Zselic Óvodái, Bölcsődéje És Konyhái Intézmény
(7900 Szigetvár, Széchenyi utca 61.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Rizsleves (422 g /adag)

Külső megjelenés: Világossárga lében különböző méretű sárgarépa és petrezselyemdarabok, törtfehér rizsszemek és zöld fűszerszemcsék láthatóak.
Állomány: A lé hígan folyó, az összetevők kissé túlfőttek.
Illat: Kissé gyenge zöldségleves-illat.
Íz: Ételízesítő dominál, zöldségek íze is érezhető.

Vagdalt, Zöldborsó főzelék (561 g /adag)

Külső megjelenés: Paprikától színezett szószban zölborsószemek és apró ételízesítőszemcsék láthatóak. A vagdalt barnás színű, lapos gombóc, belsejében paprikától piros foltok látszanak.
Állomány: A mártás kicsit sűrű, egy-két rántáscsomó látható benne. A borsó kellően puha. A vagdalt jól átsült, de kicsit pépes.
Illat: A zöldborsó illata dominál.
Íz: Az összhatás megfelelő, jellegzetes.

 


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >