Pest vármegye - 137. számú vizsgálat - ÉSZ GSZ Horvát Iskola és Kollégium főzőkonyha - Budapest
Pest vármegye - 137. számú vizsgálat - ÉSZ GSZ Horvát Iskola és Kollégium főzőkonyha - Budapest
137. számú vizsgálat
A mintavétel helye:
ÉSZ GSZ Horvát Iskola és Kollégium főzőkonyha
(1144 Budapest, Kántorné sétány 1-3.)
A menü minősítése:
ÁTLAG FELETTI | 17,2 pont |
Menü: Paradicsomleves, Csirkemell jóasszony módra, kuszkusz köret
Mintavétel ideje: 2022.11.08.
Korosztály: 11-14 éves
Mintavételi alap : 117 adag
A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Étkeztetési Szolgáltató Gazdasági Szervezet
(1134 Budapest-XIII. kerület, Róbert Károly körút 49-51.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Paradicsomleves (418 g /adag)
Külső megjelenés: | Az alaplé intenzíven élénkpiros színű, tetején megfelelő mennyiségű narancssárga zsiradékcsepp gyöngyözik. A levesbetét halványsárga betűtészta, mennyisége megfelelő, tetszetős. |
Állomány: | Az alaplé megfelelően sűrített, a sűrítés homogén, csomómentes. A levesbetét puha, túlfőtt. |
Illat: | A levesben a paradicsom illata intenzív, a savanykás-édeskés illat jól érezhető. |
Íz: | A leves jellegzetes, a paradicsom íze jól érezhető, édeskés-savanykás, harmonikusan fűszerezett. |
Csirkemell jóasszony módra, kuszkusz köret (175 g + 225 g /adag)
Külső megjelenés: | A tokány hígan folyó, benne a hús rugalmasan puha, jól rágható, nem zsíros. A zöldborsó roppanós, kellően átfőtt, a paprika szétmálló, a gomba rugalmas, jellegének megfelelő. A kuszkusz kellően puha, nem zsíros, nem vizes, könnyen rágható, laza szerkezetű, néhány nehezen összenyomható kisebb csomót tartalmaz. |
Állomány: | A tokány hígan folyó, benne a hús rugalmasan puha, jól rágható, nem zsíros. A zöldborsó roppanós, kellően átfőtt, a paprika szétmálló, a gomba rugalmas, jellegének megfelelő. A kuszkusz kellően puha, nem zsíros, nem vizes, könnyen rágható, laza szerkezetű, néhány nehezen összenyomható kisebb csomót tartalmaz. |
Illat: | A tokány intenzíven fűszeres, a borsó és a gomba illata jól kivehető, harmonikus, tetszetős. A kuszkusz jellegzetesen natúr, idegen szagtól mentes. |
Íz: | A tokány harmonikusan fűszerezett, paprikás, paradicsomos íz mellett, a borsó, a pirított hús és a gomba íze egymást kiegészítve érik el a kívánt ízhatást. A kuszkusz jellegzetesen natúr, a tokánnyal összességében harmonikus, ízletes. |