null Pest vármegye - 137. számú vizsgálat - ÉSZ GSZ Horvát Iskola és Kollégium főzőkonyha - Budapest

Pest vármegye - 137. számú vizsgálat - ÉSZ GSZ Horvát Iskola és Kollégium főzőkonyha - Budapest

Pest vármegye - 137. számú vizsgálat - ÉSZ GSZ Horvát Iskola és Kollégium főzőkonyha - Budapest

137. számú vizsgálat

A mintavétel helye:
ÉSZ GSZ Horvát Iskola és Kollégium főzőkonyha
(1144 Budapest, Kántorné sétány 1-3.)

A menü minősítése:

ÁTLAG FELETTI 17,2 pont

Menü: Paradicsomleves, Csirkemell jóasszony módra, kuszkusz köret

Mintavétel ideje: 2022.11.08.

Korosztály: 11-14 éves

Mintavételi alap : 117 adag  

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Étkeztetési Szolgáltató Gazdasági Szervezet
(1134 Budapest-XIII. kerület, Róbert Károly körút 49-51.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Paradicsomleves (418 g /adag)

Külső megjelenés: Az alaplé intenzíven élénkpiros színű, tetején megfelelő mennyiségű narancssárga zsiradékcsepp gyöngyözik. A levesbetét halványsárga betűtészta, mennyisége megfelelő, tetszetős.
Állomány: Az alaplé megfelelően sűrített, a sűrítés homogén, csomómentes. A levesbetét puha, túlfőtt.
Illat: A levesben a paradicsom illata intenzív, a savanykás-édeskés illat jól érezhető.
Íz: A leves jellegzetes, a paradicsom íze jól érezhető, édeskés-savanykás, harmonikusan fűszerezett.

Csirkemell jóasszony módra, kuszkusz köret (175 g + 225 g /adag)

Külső megjelenés: A tokány hígan folyó, benne a hús rugalmasan puha, jól rágható, nem zsíros. A zöldborsó roppanós, kellően átfőtt, a paprika szétmálló, a gomba rugalmas, jellegének megfelelő. A kuszkusz kellően puha, nem zsíros, nem vizes, könnyen rágható, laza szerkezetű, néhány nehezen összenyomható kisebb csomót tartalmaz.
Állomány: A tokány hígan folyó, benne a hús rugalmasan puha, jól rágható, nem zsíros. A zöldborsó roppanós, kellően átfőtt, a paprika szétmálló, a gomba rugalmas, jellegének megfelelő. A kuszkusz kellően puha, nem zsíros, nem vizes, könnyen rágható, laza szerkezetű, néhány nehezen összenyomható kisebb csomót tartalmaz.
Illat: A tokány intenzíven fűszeres, a borsó és a gomba illata jól kivehető, harmonikus, tetszetős. A kuszkusz jellegzetesen natúr, idegen szagtól mentes.
Íz: A tokány harmonikusan fűszerezett, paprikás, paradicsomos íz mellett, a borsó, a pirított hús és a gomba íze egymást kiegészítve érik el a kívánt ízhatást. A kuszkusz jellegzetesen natúr, a tokánnyal összességében harmonikus, ízletes.


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >