Pest vármegye - 136. számú vizsgálat - Kossuth Bölcsőde Főzőkonyha - Budapest
Pest vármegye - 136. számú vizsgálat - Kossuth Bölcsőde Főzőkonyha - Budapest
136. számú vizsgálat
A mintavétel helye:
Kossuth Bölcsőde Főzőkonyha
(1203 Budapest-XX. kerület, Kossuth Lajos utca 3.)
A menü minősítése:
ÁTLAGOS | 13,2 pont |
Menü: Finomfőzelék, Sült pulykacomb
Mintavétel ideje: 2022.11.03.
Korosztály: 1-3 éves
Mintavételi alap : 25 adag
A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
PESTERZSÉBET ÖNKORMÁNYZATÁNAK HUMÁN SZOLGÁLTATÁSOK Intézmény
(1205 Budapest, Jókai M. utca 74-76.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Finomfőzelék, Sült pulykacomb (351 g + 51 g /adag)
Külső megjelenés: | Az alapszósz jellegének megfelelő, vajszínű, fényes felületű. A sűrítés csomómentes, a zöldborsó szemek épek, azonos méretű sárgarépa kockák, valamint zöldfűszerszemcsék láthatók. Tetszetős. A feltét egy sült pulykacomb darab, melynek felületén több fűszerdarabka és kevés zsiradék látható. A hús jól tisztított, csontszilánktól, zsíros résztől mentes. |
Állomány: | Az alapszósz jellegénél kissé hígabb, sűrítésből eredő csomót nem tartalmaz, a zöldborsó vegyes állományú, a sárgarépa megfelelően átfőtt. A hús kellően átsült, rugalmasan puha, omlós, jól rágható. Nem zsíros, nem száraz, rágási maradékot nem ad. |
Illat: | A főzelék kissé jellegtelen, a sárgarépa és zöldborsó illata enyhén érezhető, édeskés. A sülthús illata fűszeres, jellegzetes, de kissé állott, befülledt, nem teljesen friss érzetű. |
Íz: | A főzelék édeskés, kissé jellegtelen, a zöldségek íze kevésbé érezhető. A só ízfokozó hatása nem érvényesül, a sűrítőanyagok íze dominál, kevésbé harmonikus. A sülthús fűszerezett, de natúr jellegű, íztelen. A só ízfokozó hatása kevésbé érvényesül. |