Fejér vármegye - 123. számú vizsgálat - Alap Főzőkonyha Szocotthon 150- Alap
Fejér vármegye - 123. számú vizsgálat - Alap Főzőkonyha Szocotthon 150- Alap
123. számú vizsgálat
A mintavétel helye:
Alap Főzőkonyha Szocotthon 150
(7011 Alap, Aranypuszta puszta 1.)
A menü minősítése:
ÁTLAGOS | 14,4 pont |
Menü: Májgaluska leves, Túrós tészta tepertővel
Mintavétel ideje: 2022.10.17.
Korosztály: felnőtt
Mintavételi alap : 100 adag
A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Fejér Megyei Integrált Szociális Intézmény
(8082 Gánt, Bányatelep )
Részletes érzékszervi minősítés:
Májgaluska leves (333,3 g /adag)
Külső megjelenés: | Az alaplé opálos, zavaros, zöldesbarna színű, felületén sárga színű zsiradékcseppekkel. Találhatók benne különböző méretű sárgarépa- és fehérrépa karikák, melyek szétfőttek, töröttek, tépettek. Nagy részük fás, felületükön elszíneződés látható. Tartalmaz továbbá egyenetlen méretű paprika- és paradicsomdarabokat, melyek szintén szétfőttek, tépettek, héjuk összetöpörödött. Láthatóak az alaplében még zöld fűszernövénydarabok és fekete fűszerszemcsék. A levesbetét barna színű májgaluska, mely szabálytalan alakú, szétfőtt, szétázott. A zöldségek és a levesbetét szétfőtt része törmeléket képez, zavarossá teszi az alaplét. |
Állomány: | Az alaplé hígan folyó,a zöldségek és a levesbetét szétfőttek, szétmállók, fásak, a levesben törmeléket képeznek, zavarossá teszik azt. |
Illat: | Telt, harmonikus, a zöldségek illata dominál, a májgaluska illata kevéssé érezhető. |
Íz: | Telt, karakteres, a felhasznált összetevők íze érezhető, de a zöldségek íze elnyomja a májgaluska ízét. |
Túrós tészta tepertővel (315 g + 142 g /adag)
Külső megjelenés: | Halványsárga színű, egyenetlen méretű fodros metélt tészta, melynek felülete zsiradéktól csillogó. A tésztaszemek ázottak, tépettek, összetapadtak. Néhány összeállt tésztacsomót tartalmaz. A rátét fehér színű, apró rögös túró és homogén, sima, fehér színű tejföl, valamint sötétbarnára pirított , közel azonos méretűre kockázott szalonna. A rátét a tésztát egyenletesen bevonja, az összetevők aránya és mennyisége megfelelő. |
Állomány: | A tésztaszemek ázottak, tépettek, szétfőttek, összetapadtak, néhány összeálló tésztacsomót tartalmaz. A tejföl sűrűn folyó, homogén, sima. A túró apró rögös. A szalonna egyenletesen pirított, megfelelően zsírjára sütött, megfelelően ropogós. |
Illat: | Jellegzetes, telt, a felhasznált összetevők illata harmonikusan érezhető. |
Íz: | Jellegzetes, a felhasznált összetevők íze harmonikusan érezhető, de a só ízfokozó hatása nem érvényesül megfelelően. |