null Heves vármegye - 119. számú vizsgálat - ÉRSEKI SZENT JÓZSEF főzőkonyha - Eger

Heves vármegye - 119. számú vizsgálat - ÉRSEKI SZENT JÓZSEF főzőkonyha - Eger

Heves vármegye - 119. számú vizsgálat - ÉRSEKI SZENT JÓZSEF főzőkonyha - Eger

119. számú vizsgálat

A mintavétel helye:
ÉRSEKI SZENT JÓZSEF főzőkonyha
(3300 Eger, Foglár út 1.)

A menü minősítése:

ÁTLAG FELETTI 15,9 pont

Menü: Lebbencsleves, Temesvári sertésborda, párolt rizs

Lebbencsleves, Temesvári sertésborda, párolt rizs

Mintavétel ideje: 2022.09.29.

Korosztály: 15-18 éves

Mintavételi alap : 150 adag  

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Balázs és Társa 2001 Vendéglátó és Szolgáltató Bt.
(3300 Eger, Hadnagy utca 12.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Lebbencsleves (422 g /adag)

Külső megjelenés: Opálos, pirosas-narancssárgás,fakó lében közel egyenletes méretű kockákra vágott burgonya, pirított lebbencstészta, apróra kockázott,barnás színű szalonnadarabok és zöldfűszerdarabok láthatóak. Néhány burgonyadarab nem maradéktalanul tisztított, héjdarabkát tartalmaz.
Állomány: Az alaplé hígan folyó, a benne található alkotók mennyisége arányos. A burgonya és a tészta maradéktalanul átfőtt, a burgonya között néhány túlfőtt szem is érezhető. A szalonnakockák kissé rágósak.
Illat: A fogáson a lebbencstészta pirult illata jól érezhető. A só ízfokozó hatása kissé túlzó.
Íz: A fogás ízén a pirított tészta, a burgonya és a szalonna is megjelenik, de kevésbé telt.

Temesvári sertésborda, párolt rizs (64 g + 199 g+ 261 g /adag)

Külső megjelenés: A fogás tartalmaz egy szelet, 12 x 10 cm nagyságú, egyenletes vastagságúra kloffolt húst, amelynek felülete fűszersóval szórt, továbbá narancsos színű, zöldségeket tartalmazó szószt, illetve rizst . A rizs többségében összeálló, kisebb és nagyobb szemeket vegyesen tartalmaz, színe szürkésfehér. A szószban jól beazonosítható sárga és zöld hüvelyű bab darabok láthatóak, közel egyenletes méretűre szeletelve.
Állomány: A hús jól átsült, puha, rugalmasan rágható. A rizs kissé szétfőtt, összetapadó. A szósz csomómentes, szalonnát és néhány túlfőtt babdarabot is tartalmaz.
Illat: A hús és a szósz illata tiszta. A hús fűszeres,a zsiradék aromája érezhető rajta, a szósz enyhén füstös, a benne található zöldbab illata felismerhető. A rizs illata kellemes, jellegzetes.
Íz: A húson sült fűszeres íz érezhető,a szósz ízén zöldbab és szalonnára emlékeztető íz jelenik meg, harmonikus. A rizs íze tiszta, natúr.

 

Részletes összetétel/ anyaghányad nyilvántartás:

Lebbencsleves:

  • szalonna füstölt
  • olaj
  • tészta, 4 tojásos
  • burgonya
  • vöröshagyma
  • petrezselyemzöld, mirelit
  • lecsó konzerv, kg
  • bors, őrölt, kg
  • delikát, só nélküli
  • fűszerpaprika
  • só, jódozott

Párolt rizs:

  • olaj
  • rizs
  • só, jódozott

Temesvári sertésborda:

  • sertéscomb
  • olaj


Friss hírek

2024. november 5, kedd

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Tovább >

2024. október 16, szerda

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.10.16.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >