Heves vármegye - 117. számú vizsgálat - Főzőkonyha - Kisnána
Heves vármegye - 117. számú vizsgálat - Főzőkonyha - Kisnána
117. számú vizsgálat
A mintavétel helye:
Főzőkonyha
(3264 Kisnána, Petőfi Sándor utca 30.)
A menü minősítése:
ÁTLAG FELETTI | 15,5 pont |
Menü: Paradicsomleves, Rántott sertésborda, rizibizi, Káposztasaláta
Mintavétel ideje: 2022.09.28.
Korosztály: 6-14 éves
Mintavételi alap : 402 adag
A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
JUVENTUS-PANORÁMA Vendéglátóipari Kft.
(3300 Eger, Cifrakapu út 102.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Paradicsomleves (277 g /adag)
Külső megjelenés: | Az alapanyagra jellemző színű, vörösesnarancs színű lében betűtészta levesbetét látható. A levesbetét töredezett, mennyisége arányos, de többségében nem felismerhető alakú. A leves felszínén pirosas zsíradékcseppek, benne kis mennyiségben zöldfűszer darabok láthatóak. |
Állomány: | A leves állománya csomómentes, állaga elnevezésre jellemzően sűrűn folyó. A levesbetét túlfőtt. |
Illat: | A leves illata édeskés, savanykás, alapanyagra jellemző. |
Íz: | Íze édes és savanykás, a paradicsom alapanyag íze kevésbé érezhető, nem dominál. A só ízfokozó hatása nem kellően érvényesül. |
Rántott sertésborda, rizibizi (80 g + 203 g /adag)
Külső megjelenés: | A rántott szelet kb.12 x 7 cm nagyságú, 0,6 cm vastagságú, bundája világosbarnára sült, szélei kissé száraz hatásúak. A hús vágási felülete drappos. A rizibizi törtfehér színű, de néhány világosbarna szemet is tartalmaz. A borsó jellegzetes, zöld színű, arányát tekintve a borsó mennyisége kevés. |
Állomány: | A hús kellően átsütött, a bunda roppanós. A rizsszemek többsége pergős, csak néhány összetapadt szemet tartalmaz. A borsó átfőtt. |
Illat: | A hús illat jellegzetes, de kesernyésen olajos illat is érezhető rajta. A rizsszemek egy része túlpirított, ez illatán is érezhető. A köreten a zöldorsó illat megjelenik. |
Íz: | A hús ízén enyhe, használt sütőzsiradékíz érezhető. A rizs íze kissé füstös, kevésbé fűszeres, a zöldborsó íze harmonikus. A fogáson az ízfokozó íze kellően érvényesül. |
Káposztasaláta (105 g /adag
Külső megjelenés: |
Törtfehér színű, vékony szálakra szeletelt káposzta. Fűszerek nem láthatóak a fogáson. A felöntőlé aránya kevés. |
Állomány: | A káposzta a sótól kissé visszapuhult, de roppanós. |
Illat: | Illatán a káposzta aromája dominál, ecetes és édes illat mellett. |
Íz: |
A káposzta íze érezhető, az édes íz túlzó, a só és az ecet ízfokozó hatása kevésbé érvényesül. |
Részletes összetétel/ anyaghányad nyilvántartás:
Paradicsomleves:
- búzaliszt
- étolaj
- jódozott só
- kristálycukor
- sűrített paradicsom
- tészta, 2 tojásos
- vöröshagyma
- zeller