null Heves vármegye - 117. számú vizsgálat - Főzőkonyha - Kisnána

Heves vármegye - 117. számú vizsgálat - Főzőkonyha - Kisnána

Heves vármegye - 117. számú vizsgálat - Főzőkonyha - Kisnána

117. számú vizsgálat

A mintavétel helye:
Főzőkonyha
(3264 Kisnána, Petőfi Sándor utca 30.)

A menü minősítése:

ÁTLAG FELETTI 15,5 pont

Menü: Paradicsomleves, Rántott sertésborda, rizibizi, Káposztasaláta
Mintavétel ideje: 2022.09.28.

Korosztály: 6-14 éves

Mintavételi alap : 402 adag  

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
JUVENTUS-PANORÁMA Vendéglátóipari Kft.
(3300 Eger, Cifrakapu út 102.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Paradicsomleves (277 g /adag)

Külső megjelenés: Az alapanyagra jellemző színű, vörösesnarancs színű lében betűtészta levesbetét látható. A levesbetét töredezett, mennyisége arányos, de többségében nem felismerhető alakú. A leves felszínén pirosas zsíradékcseppek, benne kis mennyiségben zöldfűszer darabok láthatóak.
Állomány: A leves állománya csomómentes, állaga elnevezésre jellemzően sűrűn folyó. A levesbetét túlfőtt.
Illat: A leves illata édeskés, savanykás, alapanyagra jellemző.
Íz: Íze édes és savanykás, a paradicsom alapanyag íze kevésbé érezhető, nem dominál. A só ízfokozó hatása nem kellően érvényesül.

Rántott sertésborda, rizibizi (80 g + 203 g /adag)

Külső megjelenés: A rántott szelet kb.12 x 7 cm nagyságú, 0,6 cm vastagságú, bundája világosbarnára sült, szélei kissé száraz hatásúak. A hús vágási felülete drappos. A rizibizi törtfehér színű, de néhány világosbarna szemet is tartalmaz. A borsó jellegzetes, zöld színű, arányát tekintve a borsó mennyisége kevés.
Állomány: A hús kellően átsütött, a bunda roppanós. A rizsszemek többsége pergős, csak néhány összetapadt szemet tartalmaz. A borsó átfőtt.
Illat: A hús illat jellegzetes, de kesernyésen olajos illat is érezhető rajta. A rizsszemek egy része túlpirított, ez illatán is érezhető. A köreten a zöldorsó illat megjelenik.
Íz: A hús ízén enyhe, használt sütőzsiradékíz érezhető. A rizs íze kissé füstös, kevésbé fűszeres, a zöldborsó íze harmonikus. A fogáson az ízfokozó íze kellően érvényesül.

 

Káposztasaláta (105 g /adag

Külső megjelenés:

Törtfehér színű, vékony szálakra szeletelt káposzta. Fűszerek nem láthatóak a fogáson. A felöntőlé aránya kevés.

Állomány: A káposzta a sótól kissé visszapuhult, de roppanós.
Illat: Illatán a káposzta aromája dominál, ecetes és édes illat mellett.
Íz:

A káposzta íze érezhető, az édes íz túlzó, a só és az ecet ízfokozó hatása kevésbé érvényesül.

Részletes összetétel/ anyaghányad nyilvántartás:

Paradicsomleves:

  • búzaliszt
  • étolaj
  • jódozott só
  • kristálycukor
  • sűrített paradicsom
  • tészta, 2 tojásos
  • vöröshagyma
  • zeller


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >