null Hajdú-Bihar vármegye - 111. számú vizsgálat - Kölcsey F. Ált. Iskola Konyhája - Debrecen

Hajdú-Bihar vármegye - 111. számú vizsgálat - Kölcsey F. Ált. Iskola Konyhája - Debrecen

Hajdú-Bihar vármegye - 111. számú vizsgálat - Kölcsey F. Ált. Iskola Konyhája - Debrecen

111. számú vizsgálat

A mintavétel helye:
Kölcsey F. Ált. Iskola Konyhája
(4026 Debrecen, Hunyadi János utca 17.)

A menü minősítése:

ÁTLAG  FELETTI 15,6 pont

Menü: Reszelt tészta leves, Zöldborsó főzelék, sült virsli, Műzli szelet
Mintavétel ideje: 2022.09.21.

Mintavételi alap : 700 adag 

Korosztály: 7-14 éves

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Tiszántúli Református Egyházkerület És Debreceni Református Kollégium Egyesülés
(4034 Debrecen, Kálvin tér 16.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Reszelt tészta leves (315 g /adag)

Külső megjelenés: Világos színű alaplében jól tisztított burgonyakockák, répakockák, és kb. 3 cm hosszú és 1 cm széles reszelt tészta darabok találhatóak, gazdagon. A leves tetején fűszerpaprikától pirosra színezett zsírcseppek és fűszerszemcsék láthatóak.
Állomány: Az alaplé jellegzetesen hígan folyó. A zöldségek puhák, átfőttek, nem túlfőttek. A tészta jellegzetesen rugalmas, puha, átfőtt.
Illat: A fogás illata enyhén zöldséges, harmonikus, telt.
Íz: A leves íze enyhén fűszeres, összhatásában harmonikus.

 

Zöldborsó főzelék, sült virsli (308 g + 63 g /adag)

Külső megjelenés: Törtfehér színű alapszószban egészséges és egész zöldborsó szemek és fekete fűszerszemcsék láthatóak. A zöldborsó mennyisége kissé kevés. A húskészítmény kb.15 cm hosszú, kb. 2 cm átmérőjű, rúd formájú. Felülete fényes, bevagdalt.
Állomány: A zöldborsó szemek átfőttek, a főzelék kellően sűrű, nem csomós. A sült húskészítmény átsült, kérge roppanós.
Illat: Illatán a zöldborsó aromája dominál, mellette enyhe lisztes illat is érezhető, harmonikus. A húskészítmény illata fűszeres.
Íz:

Íze kicsit édeskés, a borsó íze dominál, a szósz semlegesebb ízű. A húskészítmény ízesítése intenzív.

 

 

 

 

 

Műzli szelet (18 g /adag)

Külső megjelenés: Eredeti csomagolásban kapott termék, egy darab, 10 cm hosszú, téglatest alakú műzliszelet adagonként. A puffasztott rizs a tej-vagy étcsokoládéval bevont, a bevonat néhol talpas, néhol hiányos. A felülete matt.
Állomány: A műzliszelet állománya tapintásra kissé kemény. A puffasztott rizs ropogós, nem szívós. Az ét- és tejcsokoládé állaga sima, homogén. A szelet könnyen törhető.
Illat: A terméken csokoládé illat dominál, édeskés. A puffasztott rizs illata könnyen felismerhető. A három bírált termék közül egy darab narancsos ízesítésű, ennek illata beazonosítható, elnevezésre utaló. Összhatása harmonikus.
Íz:

A puffasztott rizs íze édeskés, amelyet a csokoládé bevonat jól kiegészít. A három bírált termék közül kettő tejcsokoládés, egy étcsokoládés-narancsos, ízük elnevezésre jellemző, harmonikus.

Részletes összetétel/anyaghányad:

Reszelt tészta leves:

  • liszt
  • bors, őrölt
  • delikát
  • lecsó
  • petrezselyem, mirelit
  • sárgarépa, mirelit
  • vegyeszöldség, mirelit
  • karalábé, mirelit
  • zeller, mirelit
  • burgonya
  • petrezselyem
  • vöröshagyma
  • sárgarépa, friss
  • tojás

Zöldborsófőzelék:

  • tej
  • liszt
  • kristálycukor
  • bors, őrölt
  • delikát
  • fűszerpaprika
  • étolaj
  • mirelit sárgarépa
  • mirelit zöldborsó

Sült virsli:

  • étolaj
  • zsír
  • virsli

Műzli szelet

 


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >