null Veszprém vármegye - 85. számú vizsgálat - Continental Étterem - Veszprém

Veszprém vármegye - 85. számú vizsgálat - Continental Étterem - Veszprém

Veszprém vármegye - 85. számú vizsgálat - Continental Étterem - Veszprém

85. számú vizsgálat

A mintavétel helye:
Continental Étterem
(8200 Veszprém, Házgyári út 6-8 (Continental))

A menü minősítése:

KIVÁLÓAN MEGFELELT 19,4 pont

Menü: Húsgombóc leves, Rakott zöldbab

Húsgombóc levesrakott zöldbab


Mintavétel ideje: 2022.07.12.

Mintavételi alap : 300 adag 

Korosztály: felnőtt

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
EUREST Étteremüzemeltető Kft.
(1117 Budapest, Irinyi József utca 4-20 B.em 5)

Részletes érzékszervi minősítés:

Húsgombóc leves (295 g /adag)

Külső megjelenés: Az alaplé aranysárga színű, áttetsző, tetején sárga színű zsiradékcseppek kellő arányban és mennyiségben találhatók. Az alaplében zöld fűszerdarabkák, sárga -és fehérrépa kockák láthatóak, melyek közel azonos méretűek. Fás és elszíneződött darabokat, valamint törött darabkákat is tartalmaz. A levesbetét közel azonos méretű, tojásdad alakú, barna színű húsgombóc.
Állomány: Az alaplé hígan folyó. A zöldségek és a levesbetét kellően és egyenletesen átfőttek, megfelelően puhák.
Illat: Jellegzetes, telt, karakteres, a felhasznált összetevők illata harmonikusan érezhető. Az étel elnevezése és a bírált étel illata összhangban van.
Íz: Jellegzetes, telt, karakteres, a felhasznált összetevők íze harmonikusan érezhető. Az étel elnevezése és a bírált étel íze összhangban van.

 

Rakott zöldbab (453 g /adag)

Külső megjelenés: Közel szabályos kocka alakban tálalt, felülete jellemzően sült. Metszéslapján a rétegek jól láthatóak: az alsó réteg a hússzafttól átitatott, attól narancssárgára színezett rizs, középen az egyenletesen darált, világosbarna színű hús, legfelül a közel azonos nagyságúra vágott, egyenletes vastagságú, sárgászöld színű zöldbab, melyet az aranybarnára pirult tejföl egyenletesen bevon. Az összetevők aránya és mennyisége megfelelő.
Állomány: A rizs, a hús és a bab egyenletesen átfőtt, kellően puha, a rétegek megfelelően összesültek, állományuk harmonizál egymással.
Illat: Jellegzetes, telt, karakteres, a felhasznált összetevők illata harmonikusan érezhető. Az étel elnevezése és a bírált étel illata összhangban van.
Íz:

Jellegzetes, telt, karakteres, a felhasznált összetevők íze harmonikusan érezhető. Az étel elnevezése és a bírált étel íze összhangban van.

Részletes összetétel/anyaghányad :

Húsgombóc leves:

  • vöröshagyma (tisztított, fagyasztott)
  • zeller, tisztított
  • tojáslé, teljes
  • babérlevél
  • sárgarépa, tisztított
  • petrezselyemzöld, friss
  • feketebors, őrölt
  • húsgombóc, fagyasztott

Rakott zöldbab:

  • vöröshagyma, (tisztított, fagyasztott)
  • tojáslé, teljes
  • sárgahüvelyű, zöldbab, fagyasztott
  • feketebors, őrölt
  • kömény, őrölt
  • víz
  • frissföl, lédig 27%
  • petrezselyemzöld, friss
  • sertéslapocka, csont nélkül
  • étolaj, napraforgó
  • rizs
  • pirospaprika
  • lecsókonzerv
  • fokhagyma, fagyasztott


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >