Veszprém vármegye - 85. számú vizsgálat - Continental Étterem - Veszprém
Veszprém vármegye - 85. számú vizsgálat - Continental Étterem - Veszprém
85. számú vizsgálat
A mintavétel helye:
Continental Étterem
(8200 Veszprém, Házgyári út 6-8 (Continental))
A menü minősítése:
KIVÁLÓAN MEGFELELT | 19,4 pont |
Menü: Húsgombóc leves, Rakott zöldbab
Mintavétel ideje: 2022.07.12.
Mintavételi alap : 300 adag
Korosztály: felnőtt
A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
EUREST Étteremüzemeltető Kft.
(1117 Budapest, Irinyi József utca 4-20 B.em 5)
Részletes érzékszervi minősítés:
Húsgombóc leves (295 g /adag)
Külső megjelenés: | Az alaplé aranysárga színű, áttetsző, tetején sárga színű zsiradékcseppek kellő arányban és mennyiségben találhatók. Az alaplében zöld fűszerdarabkák, sárga -és fehérrépa kockák láthatóak, melyek közel azonos méretűek. Fás és elszíneződött darabokat, valamint törött darabkákat is tartalmaz. A levesbetét közel azonos méretű, tojásdad alakú, barna színű húsgombóc. |
Állomány: | Az alaplé hígan folyó. A zöldségek és a levesbetét kellően és egyenletesen átfőttek, megfelelően puhák. |
Illat: | Jellegzetes, telt, karakteres, a felhasznált összetevők illata harmonikusan érezhető. Az étel elnevezése és a bírált étel illata összhangban van. |
Íz: | Jellegzetes, telt, karakteres, a felhasznált összetevők íze harmonikusan érezhető. Az étel elnevezése és a bírált étel íze összhangban van. |
Rakott zöldbab (453 g /adag)
Külső megjelenés: | Közel szabályos kocka alakban tálalt, felülete jellemzően sült. Metszéslapján a rétegek jól láthatóak: az alsó réteg a hússzafttól átitatott, attól narancssárgára színezett rizs, középen az egyenletesen darált, világosbarna színű hús, legfelül a közel azonos nagyságúra vágott, egyenletes vastagságú, sárgászöld színű zöldbab, melyet az aranybarnára pirult tejföl egyenletesen bevon. Az összetevők aránya és mennyisége megfelelő. |
Állomány: | A rizs, a hús és a bab egyenletesen átfőtt, kellően puha, a rétegek megfelelően összesültek, állományuk harmonizál egymással. |
Illat: | Jellegzetes, telt, karakteres, a felhasznált összetevők illata harmonikusan érezhető. Az étel elnevezése és a bírált étel illata összhangban van. |
Íz: |
Jellegzetes, telt, karakteres, a felhasznált összetevők íze harmonikusan érezhető. Az étel elnevezése és a bírált étel íze összhangban van. |
Részletes összetétel/anyaghányad :
Húsgombóc leves:
- vöröshagyma (tisztított, fagyasztott)
- zeller, tisztított
- tojáslé, teljes
- babérlevél
- sárgarépa, tisztított
- petrezselyemzöld, friss
- feketebors, őrölt
- húsgombóc, fagyasztott
Rakott zöldbab:
- vöröshagyma, (tisztított, fagyasztott)
- tojáslé, teljes
- sárgahüvelyű, zöldbab, fagyasztott
- só
- feketebors, őrölt
- kömény, őrölt
- víz
- frissföl, lédig 27%
- petrezselyemzöld, friss
- sertéslapocka, csont nélkül
- étolaj, napraforgó
- rizs
- pirospaprika
- lecsókonzerv
- fokhagyma, fagyasztott