null Zala vármegye - 67. számú vizsgálat - Főzőkonyha (Általános iskola) - Búcsúszentlászló

Zala vármegye - 67. számú vizsgálat - Főzőkonyha (Általános iskola) - Búcsúszentlászló

Zala vármegye - 67. számú vizsgálat - Főzőkonyha (Általános iskola) - Búcsúszentlászló

67. számú vizsgálat

A mintavétel helye:
Főzőkonyha (Általános iskola)
(8925 Búcsúszentlászló, Széchenyi út 8.)

A menü minősítése:

ÁTLAG FELETTI 15,4 pont

Menü: Fokhagymakrémleves levesgyönggyel, Töltött csirkecomb párolt rizs, Uborkasaláta
Mintavétel ideje: 2022.06.21.

Mintavételi alap : 18 adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 4-6 éves korosztáy

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Búcsúszentlászlói Napközi Otthonos Óvoda
(8925 Búcsúszentlászló, Béke utca 3.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Fokhagymakrémleves levesgyönggyel (280 g + 13 g /adag)

Külső megjelenés: Csontfehér színű, csomómentes alaplé, a felszínén apró, színtelen zsírcseppek úsznak. A levesgyöngy egyenletes barnára pirított, mennyisége a levessel arányos.
Állomány: A leves sűrűn folyó, krémes, sima, csomómentes. Néhány nagyobb fokhagymafoszlányt tartalmaz. A levesgyöngy roppanós.
Illat: Jellegzetes fokhagymaillat.
Íz: Ízletes, harmonikus, a sóhasználat megfelelő. A fokhagyma mellett ételízesítő íze is érezhető.

 

Töltött csirkecomb párolt rizs (220 g + 280 g /adag)

Külső megjelenés: A rizs törtfehér, kissé töredezett, túlpirított szemeket is tartalmaz. A hús tetszetős, bőre világosbarnára sült. A töltelék színe petrezselyemtől zöldes, fűszerszemcsék láthatóak benne. Nem folyt ki a bőr alól.
Állomány: A rizs pergős, kisebb csomókat tartalmaz. Roppanós szemek is vannak benne. A hús jól átsült, puha, könnyen rágható.
Illat: A rizs gabonára jellemző illatú. A hús megfelelően fűszeres.
Íz:

A rizs semleges, kissé gyengébb. A hús jellegzetes, a töltelék fűszeres, ízletes.

Uborkasaláta (130 g /adag)

Külső megjelenés: Friss, hámozatlan, kb. 1 mm vastag szeletek, formájuk a gyalulás miatt változó.
Állomány: Ropogós, lédús, a héj nehezebben rágható.
Illat: Friss, fokhagymás, jellegzetes.
Íz: Túlságosan édes, kissé üres. A héj kissé kesernyés utóízű.

Részletes összetétel/anyaghányad :

Fokhagymakrémleves levesgyönggyel:

  • fokhagyma
  • finomliszt
  • napraforgóolaj
  • főzőtejszín
  • jódozott só
  • levesgyöngy

Töltött csirkecomb:

  • csirkecomb
  • zsemle, vizes
  • tojás, egész
  • őrölt fekete bors
  • csiperkegomba
  • majoranna
  • napraforgóolaj
  • petrezselyemzöld
  • jódozott só
  • vöröshagyma

Rizs:

  • napraforgóolaj
  • jódozott só

Uborkasaláta:

  • kígyóuborka
  • ecet 10%
  • kristálycukor
  • jódozott só
  • fokhagyma

 


Friss hírek

2024. november 5, kedd

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Tovább >

2024. október 16, szerda

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.10.16.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >