Zala vármegye - 65. számú vizsgálat - KOLPING GONDOZÁSI KÖZPONT-TÁLALÓKONYHA - Lenti
Zala vármegye - 65. számú vizsgálat - KOLPING GONDOZÁSI KÖZPONT-TÁLALÓKONYHA - Lenti
65. számú vizsgálat (Tálalókonyha)
A mintavétel helye:
KOLPING GONDOZÁSI KÖZPONT-TÁLALÓKONYHA
(8960 Lenti, Templom tér 11/1)
A menü minősítése:
ÁTLAGOS | 15,1 pont |
Menü: Húsgombócos csorba leves, Túrós metélt, Banán
Mintavétel ideje: 2022.06.16.
Mintavételi alap : 60 adag
A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Kolping Gondozási Központ
(8971 Zalabaksa, Rákóczi út 48-50.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Húsgombócos csorbaleves (380 g /adag)
Külső megjelenés: | Áttetsző sárgás alaplében kettő darab azonos méretű, gömbölyű rizses húsgombóc, vékonyra szelt sárgarépa és burgonyakockák láthatóak. |
Állomány: | A zöldség és a gombóc is jól átfőtt. A lé híg. |
Illat: | Kevésbé intenzív zöldségillat. |
Íz: | Fűszeres, nem elég savanyú, inkább zöldségleves íze van. A gombóc alulfűszerezett. |
Túrós metélt (470 g /adag)
Külső megjelenés: | Közel azonos méretű, ép, halványsárga hosszúmetélt tésztaszálak tejföllel és túróval. A túró darabos, fehér. |
Állomány: | A tészta jól átfőtt, rugalmas, a rátét jellemző állományú. |
Illat: | A natúr főtt tészta és a tejföl illata érezhető. |
Íz: | A tészta semleges, a tejföl és a túró savanykás, jellegzetes. |
Részletes összetétel/anyaghányad :
Húsgombócos csorbaleves:
- burgonya (nyári)
- citrom
- napraforgóolaj
- rizs
- tojás
- vöröshagyma
- zsemlemorzsa
- só
- fokhagyma
- ecet
- bors (törött)
- sárgarépa
- zellergumó
- delikát
- sertéscomb
- gyökér
- lestyán
Túrós metélt:
- napraforgóolaj
- só
- tejföl (energiaszegény)
- tehéntúró (félzsíros)
- hosszúmetélt
Banán