Zala vármegye - 72. számú vizsgálat - FEKETE ISTVÁN ÁLTALÁNOS ISKOLA FŐZŐKONYHA - Bagod
Zala vármegye - 72. számú vizsgálat - FEKETE ISTVÁN ÁLTALÁNOS ISKOLA FŐZŐKONYHA - Bagod
72. számú vizsgálat
A mintavétel helye:
FEKETE ISTVÁN ÁLTALÁNOS ISKOLA FŐZŐKONYHA
(8992 Bagod, Kossuth utca 15.)
A menü minősítése:
ÁTLAGOS | 15,0 pont |
Menü: Zöldborsó leves, Csirkemellpaprikás, tészta körettel (penne durumtészta), Alma idared
Mintavétel ideje: 2022.06.23.
Mintavételi alap : 202 adag
Korosztály: 7-10 éves
A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
OLLÁR GASZTRONÓM Bt.
(8999 Zalalövő, Csány út 1.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Zöldborsó leves (350 g /adag)
Külső megjelenés: | Sárgás színű, átlátszó alaplében sárgarépaszeletek, petrezselyemkockák, zöldborsószemek, kiskocka tésztadarabkák és zöldfűszer foszlányok láthatóak. A répaszeletek túlságosan nagyok a többi zöldséghez képest. A tészta és a zöldség aránya megfelelő. |
Állomány: | Az alaplé hígan folyó, a betét és a zöldségek kellően átfőttek. |
Illat: | A levesre jellemző, harmonikus. |
Íz: | Jellegzetes, jól fűszerezett, a borsó íze dominál. |
Csirkemellpaprikás, tészta körettel (penne durumtészta) (110 g + 185 g /adag)
Külső megjelenés: | Krémfehér színű, jellegzetes alakú és méretű pennetészta. Néhány darab lelapult, kissé összetapadt. Pirospaprikától narancssárga szaftban különböző méretű, kissé fakó, nagyon eltérő méretű húskockák láthatóak, tetején piros zsírcseppek úsznak. Az egyík adagban leégett húsdarab található. |
Állomány: | A tészta kissé túlfőtt, de rugalmas. A szaft kissé híg, a hús jól átfőtt. |
Illat: | A köret és a hús illata is jellegzetes, harmonikus. |
Íz: |
A tészta natúr, kissé jellegtelen. A hús fűszertelen, jellegtelen. |
Alma idared (175 g/adag)
Külső megjelenés: | Ép, egészséges, megfelelően érett piros alma. |
Állomány: | Érett, ropogós, rostos. |
Illat: | Jellegzetes, harmonikus, intenzív. |
Íz: |
Édes, aromás, jellegzetes. |
Részletes összetétel/anyaghányad :
Zöldborsó leves:
- sertés húsos csont
- finom liszt
- petrezselyem
- fokhagyma granulátum
- ételízesítő sómentes
- sárgarépa
- gyökér
- étolaj
- zöldborsó
- só
- tészta, cérnametélt
Tészta, köret (szarvacska):
- szarvacska tészta
- vákumsó jódozott
- étolaj
Csirkemellpaprikás:
- fűszerpaprika (csemege)
- feketebors, őrölt
- vákumsó jódozott
- finomliszt
- hagymakocka
- csirkemell
- étolaj
Alma