null Zala vármegye - 72. számú vizsgálat - FEKETE ISTVÁN ÁLTALÁNOS ISKOLA FŐZŐKONYHA - Bagod

Zala vármegye - 72. számú vizsgálat - FEKETE ISTVÁN ÁLTALÁNOS ISKOLA FŐZŐKONYHA - Bagod

Zala vármegye - 72. számú vizsgálat - FEKETE ISTVÁN ÁLTALÁNOS ISKOLA FŐZŐKONYHA - Bagod

72. számú vizsgálat

A mintavétel helye:
FEKETE ISTVÁN ÁLTALÁNOS ISKOLA FŐZŐKONYHA
(8992 Bagod, Kossuth utca 15.)

A menü minősítése:

ÁTLAGOS 15,0 pont

Menü: Zöldborsó leves, Csirkemellpaprikás, tészta körettel (penne durumtészta), Alma idared
Mintavétel ideje: 2022.06.23.

Mintavételi alap : 202 adag 

Korosztály: 7-10 éves

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
OLLÁR GASZTRONÓM Bt.
(8999 Zalalövő, Csány út 1.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Zöldborsó leves (350 g /adag)

Külső megjelenés: Sárgás színű, átlátszó alaplében sárgarépaszeletek, petrezselyemkockák, zöldborsószemek, kiskocka tésztadarabkák és zöldfűszer foszlányok láthatóak. A répaszeletek túlságosan nagyok a többi zöldséghez képest. A tészta és a zöldség aránya megfelelő.
Állomány: Az alaplé hígan folyó, a betét és a zöldségek kellően átfőttek.
Illat: A levesre jellemző, harmonikus.
Íz: Jellegzetes, jól fűszerezett, a borsó íze dominál.

Csirkemellpaprikás, tészta körettel (penne durumtészta) (110 g + 185 g /adag)

Külső megjelenés: Krémfehér színű, jellegzetes alakú és méretű pennetészta. Néhány darab lelapult, kissé összetapadt. Pirospaprikától narancssárga szaftban különböző méretű, kissé fakó, nagyon eltérő méretű húskockák láthatóak, tetején piros zsírcseppek úsznak. Az egyík adagban leégett húsdarab található.
Állomány: A tészta kissé túlfőtt, de rugalmas. A szaft kissé híg, a hús jól átfőtt.
Illat: A köret és a hús illata is jellegzetes, harmonikus.
Íz:

A tészta natúr, kissé jellegtelen. A hús fűszertelen, jellegtelen.

Alma idared (175 g/adag)

Külső megjelenés: Ép, egészséges, megfelelően érett piros alma.
Állomány: Érett, ropogós, rostos.
Illat: Jellegzetes, harmonikus, intenzív.
Íz:

Édes, aromás, jellegzetes.

Részletes összetétel/anyaghányad :

Zöldborsó leves:

  • sertés húsos csont
  • finom liszt
  • petrezselyem
  • fokhagyma granulátum
  • ételízesítő sómentes
  • sárgarépa
  • gyökér
  • étolaj
  • zöldborsó
  • tészta, cérnametélt

Tészta, köret (szarvacska):

  • szarvacska tészta
  • vákumsó jódozott
  • étolaj

Csirkemellpaprikás:

  • fűszerpaprika (csemege)
  • feketebors, őrölt
  • vákumsó jódozott
  • finomliszt
  • hagymakocka
  • csirkemell
  • étolaj

Alma


Friss hírek

2024. november 5, kedd

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Tovább >

2024. október 16, szerda

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.10.16.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >