null Zala vármegye - 69. számú vizsgálat - Szent család Óvoda - Zalaegerszeg

Zala vármegye - 69. számú vizsgálat - Szent család Óvoda - Zalaegerszeg

Zala vármegye - 69. számú vizsgálat - Szent család Óvoda - Zalaegerszeg

69. számú vizsgálat

A mintavétel helye:
Szent család Óvoda
(8900 Zalaegerszeg, Czobor Mátyás utca 1.)

A menü minősítése:

ÁTLAG FELETTI 17,7 pont

Menü: Gulyás leves, Aranygaluska vanília öntettel

Gulyás leves, Aranygaluska vanília öntettel

Mintavétel ideje: 2022.06.22.

Mintavételi alap : 68 adag 

Korosztály: 4-6 éves korosztály

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
HUNGAST ZEG Kft.
(8900 Zalaegerszeg, Rákóczi F. u. 49-53.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Gulyás leves (228 g /adag)

Külső megjelenés: Enyhén fakó, barnás színű, kissé zavaros alaplében eltérő méretű zöldségek, és kockázott hús látható. Levesbetétként tésztát is tartalmaz.
Állomány: A zöldségek túlfőttek, az alaplé hígan folyó, a levesbetét egyenletesen átfőtt, a hús jól rágható, némelyik inas, rágós.
Illat: Jellegzetes, kissé semleges
Íz: Jellemzően ízesített, azonban a só ízfokozó hatása kissé túlzott.

Aranygaluska vanília öntettel (199 + 61 g /adag)

Külső megjelenés: Tört fehér szósz. A tészta feülete aranybarna, ropogósra sült, cukrozott darált dióval szórt.
Állomány: A szósz jellemző sűrűségű, bársonyos, csomómentes, krémes. A tészta megfelelően kelt, rugalmas, laza szerkezetű, megfelelően átsült.
Illat: Harmonikus dió illat, az öntet illata túl aromás, édeskés.
Íz:

Vanília íz nem érezhető, kellően édes öntet. A tészta harmonikus, jellegzetes , édeskés ízű.

Részletes összetétel/anyaghányad :

Gulyás leves:

  • ivóvíz
  • sertéscomb, csont nélkül
  • petrezselyemzöld, friss
  • burgonya, tisztított
  • vöröshagyma, tisztított
  • sárgarépa korong, tisztított
  • tojás, tyúktojás, héjas
  • zeller, fagyasztott
  • lecsó, fagyasztott
  • liszt, búza, BL-55
  • fokhagyma, tisztított
  • olaj, napraforgó
  • búzadara
  • fűszerpaprika, csemege, őrölt
  • köménymag, őrölt
  • jódozott só
  • babérlevél, szárított, egész
  • bors, fekete, őrölt

Aranygaluska:

  • tojás, tyúktojás, héjas, M
  • liszt, búza, BL-55
  • Tej 1,5%
  • Dejó
  • Kristálycukor
  • Olaj, napraforgó
  • élesztő, friss
  • vaníliás cukor
  • jódozott só

Vaníliás öntet:

  • Tej, 1,5 %
  • ivóvíz
  • Kristálycukor
  • pudingpor, vaníliaízű
  • jódozott só

 


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >