Zala vármegye - 69. számú vizsgálat - Szent család Óvoda - Zalaegerszeg
Zala vármegye - 69. számú vizsgálat - Szent család Óvoda - Zalaegerszeg
69. számú vizsgálat
A mintavétel helye:
Szent család Óvoda
(8900 Zalaegerszeg, Czobor Mátyás utca 1.)
A menü minősítése:
ÁTLAG FELETTI | 17,7 pont |
Menü: Gulyás leves, Aranygaluska vanília öntettel
Mintavétel ideje: 2022.06.22.
Mintavételi alap : 68 adag
Korosztály: 4-6 éves korosztály
A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
HUNGAST ZEG Kft.
(8900 Zalaegerszeg, Rákóczi F. u. 49-53.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Gulyás leves (228 g /adag)
Külső megjelenés: | Enyhén fakó, barnás színű, kissé zavaros alaplében eltérő méretű zöldségek, és kockázott hús látható. Levesbetétként tésztát is tartalmaz. |
Állomány: | A zöldségek túlfőttek, az alaplé hígan folyó, a levesbetét egyenletesen átfőtt, a hús jól rágható, némelyik inas, rágós. |
Illat: | Jellegzetes, kissé semleges |
Íz: | Jellemzően ízesített, azonban a só ízfokozó hatása kissé túlzott. |
Aranygaluska vanília öntettel (199 + 61 g /adag)
Külső megjelenés: | Tört fehér szósz. A tészta feülete aranybarna, ropogósra sült, cukrozott darált dióval szórt. |
Állomány: | A szósz jellemző sűrűségű, bársonyos, csomómentes, krémes. A tészta megfelelően kelt, rugalmas, laza szerkezetű, megfelelően átsült. |
Illat: | Harmonikus dió illat, az öntet illata túl aromás, édeskés. |
Íz: |
Vanília íz nem érezhető, kellően édes öntet. A tészta harmonikus, jellegzetes , édeskés ízű. |
Részletes összetétel/anyaghányad :
Gulyás leves:
- ivóvíz
- sertéscomb, csont nélkül
- petrezselyemzöld, friss
- burgonya, tisztított
- vöröshagyma, tisztított
- sárgarépa korong, tisztított
- tojás, tyúktojás, héjas
- zeller, fagyasztott
- lecsó, fagyasztott
- liszt, búza, BL-55
- fokhagyma, tisztított
- olaj, napraforgó
- búzadara
- fűszerpaprika, csemege, őrölt
- köménymag, őrölt
- jódozott só
- babérlevél, szárított, egész
- bors, fekete, őrölt
Aranygaluska:
- tojás, tyúktojás, héjas, M
- liszt, búza, BL-55
- Tej 1,5%
- Dejó
- Kristálycukor
- Olaj, napraforgó
- élesztő, friss
- vaníliás cukor
- jódozott só
Vaníliás öntet:
- Tej, 1,5 %
- ivóvíz
- Kristálycukor
- pudingpor, vaníliaízű
- jódozott só