Zala vármegye - 54. számú vizsgálat - Főzőkonyha - Cserszegtomaj
Zala vármegye - 54. számú vizsgálat - Főzőkonyha - Cserszegtomaj
54. számú vizsgálat
A mintavétel helye:
Főzőkonyha
(8372 Cserszegtomaj, Iskola utca 17.)
A menü minősítése:
ÁTLAG ALATTI | 11,7 pont |
Menü: Paradicsom leves, Szezámos halfilé, rizi bizi köret, Csalamádé
Mintavétel ideje: 2022.06.02.
Mintavételi alap : 91 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 3-6 éves korosztály
A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
CSERSZEGTOMAJI PIPACS ÓVODA ÉS EGYSÉGES ÓVODA- Bölcsöde
(8372 Cserszegtomaj, Iskola utca 17.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Paradicsom leves (191 g /adag)
Külső megjelenés: | A lé barnáspiros, tetején kevés narancssárga zsiradék látható. Fűszerszemcsék látszanak benne. A betét betűtészta. |
Állomány: | A lé jellemző sűrűségű, csomómentes, a tészta puha, kissé túlfőtt. |
Illat: | Jellegzetes édes-savanykás, paradicsomos, intenzitása közepes. |
Íz: | Az ételre jellemző, de kissé gyengén fűszerezett. |
Szezámos halfilé, rizi bizi köret (184 g/adag)
Külső megjelenés: | A rizs fehér, pergő, a borsószemek összetöpörödöttek. A hal világos bundával egyenletesen fedett, alján helyenként aranybarnára pirult. A hús közepe rózsaszínes, feltehetően az elégtelen sütés következtében. |
Állomány: | A rizs és a borsó jól átfőtt. A hal puha, nincs kellően átsütve, bundája kissé vizesedett. |
Illat: | A köretnél a zöldborsó dominál, a hal kissé jellegtelen. |
Íz: | A borsó édeskés, a hal kissé jellegtelen. A szezámmag íze gyengén érezhető. |
Csalamádé (115 g/adag)
Külső megjelenés: | Változó méretű káposzta-, uborka- és paprikadarabok keveréke. Némelyik darab aránytalanul nagy, több uborkaszelet belül üreges. Mustármag szemcsék is láthatóak rajta. |
Állomány: | Az összetevők elpuhultak, némelyik uborkaszelet fonnyadt. |
Illat: | Nagyon ecetes, az ecettől csípős. |
Íz: | Az ecet íze elnyomja a zöldségek ízét. |