null Zala vármegye - 49. számú vizsgálat - Tálalókonyha - Dióskál

Zala vármegye - 49. számú vizsgálat - Tálalókonyha - Dióskál

Zala vármegye - 49. számú vizsgálat - Tálalókonyha - Dióskál

49. számú vizsgálat (Tálalókonyha)

A mintavétel helye:
Tálalókonyha
(8764 Dióskál, Rákóczi Ferenc utca 21.)

A menü minősítése:

ÁTLAG ALATTI 11,7 pont

Menü: Zöldséges karfiolleves, Zöldbabfőzelék fasírozottal, Kenyér

Zöldséges Karfiolleves, Zöldbabfőzelék fasírozottal, Kenyér

Mintavétel ideje: 2022.05.31.

Mintavételi alap : 25 adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 3-6 éves korosztály

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Vásártér Kereskedelmi és Vendéglátó Bt.
(Zalaszentgrót, Templom tér 1.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Zöldséges karfiolleves (254 g /adag)

Külső megjelenés: Sárgás színű tiszta alaplé, tetején kellő arányú zsiradékcseppel. A zöldségek beazonosíthatóak, sárgarépát, fehérrépát, karfioldarabokat tartalmaz. Aránytalanul nagy darab hagyma úszik benne.
Állomány: Az alaplé hígan folyó, a zöldségek túlfőttek, a levesbetét egyenletesen puha.
Illat: Jellegtelen, enyhe karfiolillat.
Íz: Jellegtelen, a karfiol íze dominál, fűszerezettség nem érződik.

 

Zöldbabfőzelék fasírozottal (284 g + 41 g /adag)

Külső megjelenés: Nem tetszetős fakósárga színű szósz, zöld fűszer- és répadarabokkal. A zöldbab kb. 4 cm-esre vágott, mennyisége aránytalanul kevés. Sűrítés egyenletesen oszlik el, csomómentes. A fasírozott őzgerincformájú, szeletelt, felülete sötétebbre sült, belseje világosabb. A hús egyenletesen darált, fűszerek eloszlása egyenletes.
Állomány: A főzelék homogén, csomómentes, a zöldségek puhák. A fasírozott fűszereloszlása egyenletes, a hús belseje nincs kellően átsülve.
Illat: A főzelék illata jellegtelen üres, a hús illata nem érződik. Nem harmonikus.
Íz: Lisztes ízű főzelék, a sűrítőanyag íze dominál, jellegtelen, íztelen, élvezeti értéke csökkent. A hús belseje nem kellően átsült, nem harmonikus.

 

Kenyér (30 g/adag)

Külső megjelenés: Szabályos vekniformájú, héja világosbarna, összefüggő. A héj alatt fél cm-es sávban összeragadt, sötétebb színű.
Állomány: Bélzet átsült, puha, rugalmas, laza szerkezetű. Héja visszapuhult.
Illat: Kenyértípusra jellemző savanykás, harmonikus.
Íz: Savanykás, harmonikus, jellegének megfelelő.

Részletes összetétel/anyaghányad :

Zöldséges karfiolleves:

  • étolaj
  • fehérrépa
  • karfiol
  • levestészta
  • sárgarépa
  • vegeta
  • vöröshagyma

Zöldbabfőzelék, fasírozott, kenyér:

  • étolaj
  • fokhagyma
  • kenyér
  • liszt
  • pirospaprika
  • sertéscomb
  • tejföl
  • tojás
  • vegeta
  • vöröshagyma
  • zöldbab
  • zsemlemorzsa

Friss hírek

2024. november 5, kedd

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Tovább >

2024. október 16, szerda

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.10.16.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >