Zala vármegye - 49. számú vizsgálat - Tálalókonyha - Dióskál
Zala vármegye - 49. számú vizsgálat - Tálalókonyha - Dióskál
49. számú vizsgálat (Tálalókonyha)
A mintavétel helye:
Tálalókonyha
(8764 Dióskál, Rákóczi Ferenc utca 21.)
A menü minősítése:
ÁTLAG ALATTI | 11,7 pont |
Menü: Zöldséges karfiolleves, Zöldbabfőzelék fasírozottal, Kenyér
Mintavétel ideje: 2022.05.31.
Mintavételi alap : 25 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 3-6 éves korosztály
A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Vásártér Kereskedelmi és Vendéglátó Bt.
(Zalaszentgrót, Templom tér 1.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Zöldséges karfiolleves (254 g /adag)
Külső megjelenés: | Sárgás színű tiszta alaplé, tetején kellő arányú zsiradékcseppel. A zöldségek beazonosíthatóak, sárgarépát, fehérrépát, karfioldarabokat tartalmaz. Aránytalanul nagy darab hagyma úszik benne. |
Állomány: | Az alaplé hígan folyó, a zöldségek túlfőttek, a levesbetét egyenletesen puha. |
Illat: | Jellegtelen, enyhe karfiolillat. |
Íz: | Jellegtelen, a karfiol íze dominál, fűszerezettség nem érződik. |
Zöldbabfőzelék fasírozottal (284 g + 41 g /adag)
Külső megjelenés: | Nem tetszetős fakósárga színű szósz, zöld fűszer- és répadarabokkal. A zöldbab kb. 4 cm-esre vágott, mennyisége aránytalanul kevés. Sűrítés egyenletesen oszlik el, csomómentes. A fasírozott őzgerincformájú, szeletelt, felülete sötétebbre sült, belseje világosabb. A hús egyenletesen darált, fűszerek eloszlása egyenletes. |
Állomány: | A főzelék homogén, csomómentes, a zöldségek puhák. A fasírozott fűszereloszlása egyenletes, a hús belseje nincs kellően átsülve. |
Illat: | A főzelék illata jellegtelen üres, a hús illata nem érződik. Nem harmonikus. |
Íz: | Lisztes ízű főzelék, a sűrítőanyag íze dominál, jellegtelen, íztelen, élvezeti értéke csökkent. A hús belseje nem kellően átsült, nem harmonikus. |
Kenyér (30 g/adag)
Külső megjelenés: | Szabályos vekniformájú, héja világosbarna, összefüggő. A héj alatt fél cm-es sávban összeragadt, sötétebb színű. |
Állomány: | Bélzet átsült, puha, rugalmas, laza szerkezetű. Héja visszapuhult. |
Illat: | Kenyértípusra jellemző savanykás, harmonikus. |
Íz: | Savanykás, harmonikus, jellegének megfelelő. |
Részletes összetétel/anyaghányad :
Zöldséges karfiolleves:
- étolaj
- fehérrépa
- karfiol
- levestészta
- sárgarépa
- só
- vegeta
- vöröshagyma
Zöldbabfőzelék, fasírozott, kenyér:
- étolaj
- fokhagyma
- kenyér
- liszt
- pirospaprika
- sertéscomb
- só
- tejföl
- tojás
- vegeta
- vöröshagyma
- zöldbab
- zsemlemorzsa