Zala megye - 74. számú vizsgálat - Bölcsőde Lenti Főzőkonyha-Lenti
Zala megye - 74. számú vizsgálat - Bölcsőde Lenti Főzőkonyha-Lenti
74. számú vizsgálat (Főzőkonyha)
A mintavétel helye:
Bölcsőde Lenti Főzőkonyha
(8960 Lenti, Vörösmarty u. 41.)
A menü minősítése:
ÁTLAGOS | 14,5 pont |
Menü: Betűtésztás paradicsomleves, csirkemájrizottó uborkasalátával
Mintavétel ideje: 2019. június 20.
Mintavételi alap : 24 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 2-3 éves korosztály
A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Bölcsőde Lenti
(8960 Lenti, Vörösmarty u. 41.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Betűtésztás paradicsomleves (168 g /adag)
Külső megjelenés: |
Jellemző, pirosas-narancsos színű, megfelelő sűrűségű, opálos alaplében törtfehér színű betűtészta látható levesbetétként megfelelő mennyiségben. A leves tetején zsiradékcseppek gyöngyöznek. Tetszetős megjelenésű. |
Állomány: |
Az alaplé jellemző sűrűségű, sima, csomómentes, a levesbetét kissé túlfőtt. |
Illat: | A leves jellemző édes-savanykás paradicsomos illatú, kissé a zsiradék illata is kiérződik. |
Íz: |
A leves ízében a paradicsom savanykás-édeskés íze dominál, enyhe zsíros íz is érződik. |
Csirkemájas rizottó (198 g/adag)
Külső megjelenés: |
Törtfehér, hosszúkás, ép rizsszemekkel elkevert, egyenetlen méretűre darabolt, barnás, kissé kiszáradt májdarabok és jellemző színű zöldborsószemek illetve zöldfűszerdarabok alkotják a második fogást. |
Állomány: |
A rizs, a zöldborsó és máj kellően megfőtt puha, jól rágható, de nem a klasszikus rizottóra jellemző állományú. Nem szaftos, inkább száraz érzetű, fojtós. |
Illat: | A zöldborsó és a máj illata enyhén érződik, kissé jellegtelen illatú. |
Íz: |
A fűszerek és a máj íze gyengén érződik, nem elég fűszeres, kissé üres ízű, száraz. |
Uborkasaláta (82 g /adag)
Külső megjelenés: |
Héjától nem egyenletesen megfosztott jellemző, halovány világoszöld színű, 1-2 mm-es, egyenletes vastagságúra szelt kígyóuborka karikák láthatók megfelelő mennyiségű, átlátszó, tiszta felöntőlében. |
Állomány: |
Uborka roppanós, kellően átérett a felöntőlében, néhány szelet puha, összeesett. |
Illat: | Az ecet illata dominál. |
Íz: |
Kevésbé telt ízű, az ecet íze dominál. |
Részletes összetétel/anyaghányad :
Betűtésztás paradicsomleves
- paradicsompüré
- 8 tojásos száraztészta
- búzaliszt
- vöröshagyma
- napraforgóolaj
- cukor
- zeller
- jódozott só
Csirkemájrizottó
- fagyasztott zöldborsó
- csirkemáj
- rizs
- napraforgóolaj
- jódozott só
- petrezselyemzöld
- majoranna
- borsikafű
Uborkasaláta
- uborka
- ecet, 20%-os
- cukor
- jódozott só