null Zala megye - 73. számú vizsgálat - Kopling Gondozási Központ Tálalókonyha-Lenti

Zala megye - 73. számú vizsgálat - Kopling Gondozási Központ Tálalókonyha-Lenti

Zala megye - 73. számú vizsgálat - Kopling Gondozási Központ Tálalókonyha-Lenti

73. számú vizsgálat (Tálalókonyha)

A mintavétel helye:
Kopling Gondozási Központ Tálalókonyha
(8960 Lenti, Templom tér 11.)

A menü minősítése:

ÁTLAG FELETTI 16,4 pont

 

 

Menü: Töltöttkáposzta, kakaóskalács, kenyér

 

Mintavétel ideje: 2019. június 19.

Mintavételi alap : 56 adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: idős korosztály

A főzőkonyha neve, címe:
Kopling Gondozási Központ Zalabaksa Főzőkonyha
(8971 Zalabaksa, Rákóczi út 50.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Töltöttkáposzta (748 g /adag)

Külső megjelenés:

A fűszerpaprikától narancsszínűre színezett káposzta egyenletesen szeletelt. A 2 db húsgombóc 5 cm átmérőjű, gömb alakú, drappos, néhány zöld fűszerszemcsét tartalmaz,  felületén és metszésfelületén a rizs és a húsos rész egyenletesen elkeverve látható. Tetején narancsos zsírcsepp vannak, a lé mennyisége viszonylag kevés.

Állomány:

A káposztacsíkok megfelelően átfőttek, a húsgombóc megfelelően átfőtt, jól rágható, rugalmas, kissé széteső.

Illat: A hús és a savanykás káposzta illata nem elég intenzíven érződik.
Íz:

A húsgombóc kissé fűszertelen ízű, a káposzta  savanykás íze nem elég intenzív.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kakaós kalács  (190 g/adag)

Külső megjelenés:

3 db kelt tésztából készült kalács a második fogás, ami kb. 10 x 8 cm átmérőjű, 2 cm vastagságú, lekerekített trapéz formájú , domború felületű, drappos színű tésztaréteggel és  középen kakaós ízesítésű , barna színű lekvárral vékonyan megkent tésztaréteggel tekert. Jellemző színű mazsolaszemeket tartalmaz. A tészta drappos színű, felülete aranybarnára sült, domború tetejű, matt fényű.

Állomány:

A tészta bélzete rugalmas, jól lazított, csomómentes, jól megkelt, porózus, jól átsült.

Illat: Kelt, sült tészta édeskés illata érződik.
Íz:

Kelt tészta íze mellett a sárgabaracklekvár íze enyhén érződik.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kenyér (86 g (1 szelet) /adag)

Külső megjelenés:

A kb. 15x9,5 cm-es 2 cm vastag, formázott, ovális alakú egész kenyérszelet héja matt fényű, világosbarna színű. A bélzet drapp színű. A bélzet a héjtól nem elválló.

Állomány:

A bélzet egyenletesen lazított, rugalmas, puha, megfelelően lyukacsos, héja puha, jól rágható.

Illat: A kenyértípusra jellemző, friss illatú.
Íz:

A kenyértípusra jellemző ízű, a sóhasználat megfelelő.

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad :

Töltött káposzta

  • búzaliszt
  • napraforgóolaj
  • rizs
  • tojás
  • vöröshagyma
  • babérlevél
  • bors (törött)
  • ételízesítő
  • fűszerpaprika
  • savanyúkáposzta
  • sertéscomb
  • tejföl (energiaszegény)

Kakaós kalács

  • búzaliszt
  • napraforgóolaj
  • tojás
  • kristálycukor
  • kakaópor
  • mazsola
  • tej (1,5%)
  • sárgabarack íz
  • édesítőszer

Kenyér

  • fehérkenyér

Friss hírek

2024. november 5, kedd

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Tovább >

2024. október 16, szerda

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.10.16.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >