Zala megye - 73. számú vizsgálat - Kopling Gondozási Központ Tálalókonyha-Lenti
Zala megye - 73. számú vizsgálat - Kopling Gondozási Központ Tálalókonyha-Lenti
73. számú vizsgálat (Tálalókonyha)
A mintavétel helye:
Kopling Gondozási Központ Tálalókonyha
(8960 Lenti, Templom tér 11.)
A menü minősítése:
ÁTLAG FELETTI | 16,4 pont |
Menü: Töltöttkáposzta, kakaóskalács, kenyér
Mintavétel ideje: 2019. június 19.
Mintavételi alap : 56 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: idős korosztály
A főzőkonyha neve, címe:
Kopling Gondozási Központ Zalabaksa Főzőkonyha
(8971 Zalabaksa, Rákóczi út 50.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Töltöttkáposzta (748 g /adag)
Külső megjelenés: |
A fűszerpaprikától narancsszínűre színezett káposzta egyenletesen szeletelt. A 2 db húsgombóc 5 cm átmérőjű, gömb alakú, drappos, néhány zöld fűszerszemcsét tartalmaz, felületén és metszésfelületén a rizs és a húsos rész egyenletesen elkeverve látható. Tetején narancsos zsírcsepp vannak, a lé mennyisége viszonylag kevés. |
Állomány: |
A káposztacsíkok megfelelően átfőttek, a húsgombóc megfelelően átfőtt, jól rágható, rugalmas, kissé széteső. |
Illat: | A hús és a savanykás káposzta illata nem elég intenzíven érződik. |
Íz: |
A húsgombóc kissé fűszertelen ízű, a káposzta savanykás íze nem elég intenzív. |
Kakaós kalács (190 g/adag)
Külső megjelenés: |
3 db kelt tésztából készült kalács a második fogás, ami kb. 10 x 8 cm átmérőjű, 2 cm vastagságú, lekerekített trapéz formájú , domború felületű, drappos színű tésztaréteggel és középen kakaós ízesítésű , barna színű lekvárral vékonyan megkent tésztaréteggel tekert. Jellemző színű mazsolaszemeket tartalmaz. A tészta drappos színű, felülete aranybarnára sült, domború tetejű, matt fényű. |
Állomány: |
A tészta bélzete rugalmas, jól lazított, csomómentes, jól megkelt, porózus, jól átsült. |
Illat: | Kelt, sült tészta édeskés illata érződik. |
Íz: |
Kelt tészta íze mellett a sárgabaracklekvár íze enyhén érződik. |
Kenyér (86 g (1 szelet) /adag)
Külső megjelenés: |
A kb. 15x9,5 cm-es 2 cm vastag, formázott, ovális alakú egész kenyérszelet héja matt fényű, világosbarna színű. A bélzet drapp színű. A bélzet a héjtól nem elválló. |
Állomány: |
A bélzet egyenletesen lazított, rugalmas, puha, megfelelően lyukacsos, héja puha, jól rágható. |
Illat: | A kenyértípusra jellemző, friss illatú. |
Íz: |
A kenyértípusra jellemző ízű, a sóhasználat megfelelő. |
Részletes összetétel/anyaghányad :
Töltött káposzta
- búzaliszt
- napraforgóolaj
- rizs
- tojás
- vöröshagyma
- só
- babérlevél
- bors (törött)
- ételízesítő
- fűszerpaprika
- savanyúkáposzta
- sertéscomb
- tejföl (energiaszegény)
Kakaós kalács
- búzaliszt
- napraforgóolaj
- tojás
- só
- kristálycukor
- kakaópor
- mazsola
- tej (1,5%)
- sárgabarack íz
- édesítőszer
Kenyér
- fehérkenyér