null Zala megye - 71. számú vizsgálat - Gönczi Ferenc Gimnázium Főzőkonyha-Lenti

Zala megye - 71. számú vizsgálat - Gönczi Ferenc Gimnázium Főzőkonyha-Lenti

Zala megye - 71. számú vizsgálat - Gönczi Ferenc Gimnázium Főzőkonyha-Lenti

71. számú vizsgálat (Főzőkonyha)

A mintavétel helye:
Gönczi Ferenc Gimnázium Főzőkonyha
(8960 Lenti, Zrínyi M. u. 5.)

A menü minősítése:

ÁTLAGOS 14,8 pont

 

 

Menü: Zöldségleves, Pulyka cordon blue párolt rizzsel és uborkasalátával

 

Mintavétel ideje: 2019. június 18.

Mintavételi alap : 34 adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 14-18 éves korosztály

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Gazdasági Ellátó Szervezet
(8960 Lenti, Gyöngyvirág u. 2.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Zöldségleves (374g /adag)

Külső megjelenés:

Sárga színű, áttetsző alaplében egyenletes méretűre, apró kockára darabolt narancsos színű hasábra vágott sárgarépa, törtfehér karalábéhasábok (3,5-4 cm),  gyökérzöldségkockák, és jellemző színű zöldborsószemek és levélzöldségdarabok láthatók. Néhány zöldségkocka nem megfelelően tisztított. Apró zsiradékcsepp gyöngyözik a tetején. A levesbetét apró kagylótészta.

Állomány:

A lé hígan folyó kissé zsíros érzetű, a zöldségek és a levesbetét megfelelően átfőtt.

Illat: A leves jellemző a zöldségek illata jól érezhető.
Íz:

A zöldséglevesre jellemző, megfelelően ízesített, fűszerezett.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pulyka cordon blue párolt rizzsel  (158 g + 292 g/adag)

Külső megjelenés:

A rizs törtfehér színű, több törött szemet tartalmaz. A 10 cm x 6 cm, téglatest formájú, 5 cm magas, átló mellett félbevágott töltött hússzelet sötétre pirított bundával egyenletesen fedett. A bunda felületén néhány apró fekete szemcse látható. A hús szürkésfehér színű, metszésfelületén a rózsaszínes sonkaszeletbe tekert sárga színű, olvadt sajtréteg tetszetős megjelenésű.

Állomány:

A rizs pergős, jól rágható. A hús megfelelően átsült, kissé rágós, a töltelék rétegzett, nem széteső a sajt megfelelően olvadt nem folyt ki.

Illat: A rizs illata semleges, tiszta, a frissen sült bundázott hús illatában a sonka illata dominál.
Íz:

A rizs kissé üres ízű, a bundázott-töltött hús íze kissé elnyomja a töltelék ízét. A só ízfokozó hatása nem megfelelően érvényesül.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uborkasaláta (124 g /adag)

Külső megjelenés:

Héjat tartalmazó, jellemző, világoszöld színű, 1 mm-es, egyenletes vastagságúra szelt kígyóuborka-karikák láthatók megfelelő mennyiségű, átlátszó, tiszta zöldes színű felöntőlében. Az uborkaszeletek felületén fokhagyma törmelékek látszanak. Kissé összeesett kinézetű.

Állomány:

Uborka roppanós, kellően átérett a felöntőlében.

Illat: Illata savanykás-édeskés-fokhagymás.
Íz:

Savanykás-édeskés, erősen fokhagymás ízű, ami elnyomja a többi összetevő ízét.

 

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad :

Zöldségleves

  • sárgarépa
  • petrezselyemgyökér
  • karalábé
  • zellergumó
  • kelkáposzta
  • étolaj
  • vöröshagyma
  • fokhagyma
  • kelbimbó (mirelit)
  • levesbetét (csiga)
  • finomliszt
  • ételízesítő
  • zöldborsó (mirelit)

Pulyka cordon blue

  • pulyka mellfilé
  • gépsonka
  • trappista sajt
  • tojás
  • finomliszt
  • zsemlemorzsa
  • só, finom
  • étolaj

Párolt rizs

  • rizs, "A"
  • só, finom
  • étolaj

Uborkasaláta

  • uborka
  • ecet
  • kristálycukor

Friss hírek

2024. november 5, kedd

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Tovább >

2024. október 16, szerda

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.10.16.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >