Zala megye - 69. számú vizsgálat - Koncz Dezső Óvoda, Ált. Isk., Diákotthon, Különleges Gyermekotthon és Készségfejlesztő Spec. Szakiskola Tálalókonyha-Zalaszentgrót
Zala megye - 69. számú vizsgálat - Koncz Dezső Óvoda, Ált. Isk., Diákotthon, Különleges Gyermekotthon és Készségfejlesztő Spec. Szakiskola Tálalókonyha-Zalaszentgrót
69. számú vizsgálat (Tálalókonyha)
A mintavétel helye:
Koncz Dezső Óvoda, Ált. Isk., Diákotthon, Különleges Gyermekotthon és Készségfejlesztő Spec. Szakiskola Tálalókonyha
(8790 Zalaszentgrót, Zala utca 1.)
A menü minősítése:
ÁTLAG FELETTI | 16,3 pont |
Menü: Tárkonyos raguleves, Mákoskalács
Mintavétel ideje: 2019. június 13.
Mintavételi alap : 54 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 7-14 éves korosztály
A főzőkonyha neve, címe:
Csányi László Főzőkonyha
(8790 Zalaszentgrót, Ifjúság utca 2.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Tárkonyos raguleves (414 g /adag)
Külső megjelenés: |
Halványsárga színű, opálos alaplében megfelelő mennyiségben látható 0,5 x 0,5 cm-es kockára darabolt narancsos sárgarépa, törtfehér petrezselyemgyökér és jellemző színű zöldborsó. A hús 1 x 1 cm-re, egyenletes méretűre kockázott, jól tisztított, tetején megfelelő mennyiségű zsiradékcsepp gyöngyözik. A leves zöldfűszerlevél darabokat tartalmaz. A levesbetét törtfehér színű eperlevél tészta. |
Állomány: |
Az alaplé jellemző sűrűségű, az összetevők egyenletesen és jól átfőttek, puhák, jól rághatók, az összetevőktől gazdag-sűrű, a levesbetét kissé túlfőtt. |
Illat: | Jellegzetes, telt, a hús és a zöldségek illata harmonikus. |
Íz: |
Az összetevő íze harmonikusan érződik, megfelelően ízesített, fűszerezett, telt ízhatású. Ételízesítő íze is érezhető. |
Mákoskalács (140 g /adag)
Külső megjelenés: |
2 db mákos töltelékes kelt tésztából készült kalács a második fogás, ami kb. 9 x 7 cm átmérőjű, ovális jellemző formájú, 3 soros töltelékkel tekert. A tészta drappos színű, felülete aranybarnára sült, néhol sötétebb barnásan pöttyözött, domború tetejű, matt fényű, a töltelék a mákos töltelékre jellemző színű, de mennyisége kevés. |
Állomány: |
A tészta bélzete rugalmas, jól lazított, csomómentes, jól megkelt. A töltelék csomómentes, mennyisége a tésztához képest kevés, egyformán eloszlatott. A tészta teteje kissé kemény, némelyik elválik a tekercstől. |
Illat: | Kelt, sült tészta illata jól, a töltelék aromás, mákos illata kevésbé éreződik. |
Íz: |
Kelt tészta íze dominál, a kis mennyiségű máktöltelék miatt a mák karakteres, kissé fanyarkás-édeskés íze nem érezhető. |
Részletes összetétel/anyaghányad :
Tárkonyos raguleves
- étolaj
- zöldborsó
- eperlevél tészta
- tejföl
- liszt
- só
- ételízesítő
- fokhagyma
- vöröshagyma
- sertéscomb
- petrezselyemgyökér
- sárgarépa
Mákoskalács
- liszt
- só
- cukor
- élesztő
- tojás
- mák