Zala megye - 67. számú vizsgálat - Ranolder János Római Kat. Ált. Isk. Tálalókonyha - Keszthely
Zala megye - 67. számú vizsgálat - Ranolder János Római Kat. Ált. Isk. Tálalókonyha - Keszthely
67. számú vizsgálat (Tálalókonyha)
A mintavétel helye:
Ranolder János Római Kat. Ált. Isk. Tálalókonyha
(8360 Keszthely, Kossuth u. 75.)
A menü minősítése:
ÁTLAG FELETTI | 15,3 pont |
Menü: Fokhagymakrémleves, Párizsi pulykamell rizzsel, Savanyúság
Mintavétel ideje: 2019. június 12.
Mintavételi alap : 164 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 7-14 éves korosztály
A főzőkonyha neve, címe:
PATE Étterem
(8360 Keszthely Festetics u. 5-7.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Fokhagymakrémleves (298 g /adag)
Külső megjelenés: |
Krémszínű, homogén leves tetején halványsárga zsiradékcseppek gyöngyöznek. A levesbetétként kínált egyenletes méretű és alakú kenyérkocka egyenetlenül pirított, némelyik sötétbarnára pirított, másik inkább drappos színű. |
Állomány: |
A leves a krémlevesnél hígabban folyó, csomómentes, jól pürésített, krémes állományú. A levesbetét, a pirított kenyérkocka nem egyenletesen roppanós, a levesben megfelelően visszapuhul. |
Illat: | Jellemző, harmonikus, a fokhagyma illata megfelelően intenzív. A kenyérkockák némelyike túlpirított illatú. |
Íz: |
Telt ízhatású, aromás, megfelelően fokhagymás. A só ízfokozó hatása intenzíven érvényesül. |
Párizsi pulykamell rizzsel (132 g + 290 g /adag)
Külső megjelenés: |
A hús világosbarna színű, párizsi bundával egyenletesen fedett, tenyérnyi, kb. 6x12 cm nagyságú, 1 cm vastagságú ), a bunda a szabályos hússzelethez jól tapad, néhol sötétebb színű szemcséket tartalmaz. A hús vágásfelülete törtfehér színű, kellően átsült. A köretként tálalt, törtfehér színű, néhol vöröses csíkozású, hosszúkás alakú szemekből álló rizs egy-két villával könnyen szétnyomható csomót tartalmaz. |
Állomány: |
A bunda megfelelő puhaságú, átsült, a húshoz jól tapad, kissé zsíros érzetű. A hús inas részeket is tartalmaz. A rizs egyenletesen átfőtt, puha, az egy -két rizscsomó villával könnyen szétnyomható. |
Illat: | A bundázott húsra jellemző frissen sült illat, a rizs tiszta, semleges, gabonára emlékeztető illata harmonizál. |
Íz: |
A sóhasználat kissé intenzív, a hús bundázott húsra jellemző friss és a rizs gabonára jellemző, tiszta íz harmonizál. |
Savanyúság (152 g /adag)
Külső megjelenés: |
A fűszerszemcséket tartalmazó, felöntőlével kínált, nagyon apróra szecskázott, vajszínű káposztadarabok között, élénksárga kukoricaszemek, lilahagymakarika darabok és zöld héjas uborkaszelet-foszlányok láthatók. A káposzta mennyisége dominál. |
Állomány: |
Megfelelő állagú, kissé roppanós, jól rágató, friss érzetű. |
Illat: | A vöröshagyma és a káposzta illata mellett ecetes illat dominál. |
Íz: |
Savanykás-édeskés, a kömény íze harmonikusan érezhető. |
Részletes összetétel/anyaghányad :
Anyaghányadnyilvántartás nem érkezett be