null Zala megye - 67. számú vizsgálat - Ranolder János Római Kat. Ált. Isk. Tálalókonyha - Keszthely

Zala megye - 67. számú vizsgálat - Ranolder János Római Kat. Ált. Isk. Tálalókonyha - Keszthely

Zala megye - 67. számú vizsgálat - Ranolder János Római Kat. Ált. Isk. Tálalókonyha - Keszthely

67. számú vizsgálat (Tálalókonyha)

A mintavétel helye:
Ranolder János Római Kat. Ált. Isk. Tálalókonyha
(8360 Keszthely, Kossuth u. 75.)

A menü minősítése:

ÁTLAG FELETTI 15,3 pont

 

 

Menü: Fokhagymakrémleves, Párizsi pulykamell rizzsel, Savanyúság

Mintavétel ideje: 2019. június 12.

Mintavételi alap : 164 adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 7-14 éves korosztály

A főzőkonyha neve, címe:
PATE Étterem
(8360 Keszthely Festetics u. 5-7.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Fokhagymakrémleves (298 g /adag)

Külső megjelenés:

Krémszínű, homogén leves tetején halványsárga zsiradékcseppek gyöngyöznek. A levesbetétként kínált egyenletes méretű és alakú kenyérkocka egyenetlenül pirított, némelyik sötétbarnára pirított, másik inkább drappos színű.

Állomány:

A leves a krémlevesnél hígabban folyó, csomómentes, jól pürésített, krémes állományú. A levesbetét, a pirított kenyérkocka nem egyenletesen roppanós, a levesben megfelelően visszapuhul.

Illat: Jellemző, harmonikus, a fokhagyma illata megfelelően intenzív. A kenyérkockák némelyike túlpirított illatú.
Íz:

Telt ízhatású, aromás, megfelelően fokhagymás. A só ízfokozó hatása intenzíven érvényesül.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Párizsi pulykamell rizzsel  (132 g + 290 g /adag)

Külső megjelenés:

A hús világosbarna színű, párizsi bundával egyenletesen fedett, tenyérnyi, kb. 6x12 cm nagyságú, 1 cm vastagságú ), a bunda a szabályos hússzelethez jól tapad, néhol sötétebb színű szemcséket tartalmaz. A hús vágásfelülete törtfehér színű, kellően átsült.

A köretként tálalt, törtfehér színű, néhol vöröses csíkozású, hosszúkás alakú szemekből álló rizs egy-két villával könnyen szétnyomható csomót tartalmaz.

Állomány:

A bunda megfelelő puhaságú, átsült, a húshoz jól tapad, kissé zsíros érzetű. A hús inas részeket is tartalmaz.

A rizs egyenletesen átfőtt, puha, az egy -két rizscsomó villával könnyen szétnyomható.

Illat: A bundázott húsra jellemző frissen sült illat,  a rizs tiszta, semleges, gabonára emlékeztető illata  harmonizál.
Íz:

A sóhasználat kissé intenzív, a hús bundázott húsra jellemző friss és a rizs gabonára jellemző, tiszta íz harmonizál.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Savanyúság  (152 g /adag)

Külső megjelenés:

A fűszerszemcséket tartalmazó, felöntőlével kínált, nagyon apróra szecskázott, vajszínű káposztadarabok között, élénksárga kukoricaszemek, lilahagymakarika darabok és zöld héjas uborkaszelet-foszlányok láthatók. A káposzta mennyisége dominál.

Állomány:

Megfelelő állagú, kissé roppanós, jól rágató, friss érzetű.

Illat: A vöröshagyma és a káposzta illata mellett ecetes illat dominál.
Íz:

Savanykás-édeskés, a kömény íze harmonikusan érezhető.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad :

Anyaghányadnyilvántartás nem érkezett be


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >