Zala megye - 64. számú vizsgálat - Főzőkonyha - Türje
Zala megye - 64. számú vizsgálat - Főzőkonyha - Türje
64. számú vizsgálat (Főzőkonyha)
A mintavétel helye:
Főzőkonyha
(8796 Türje, Szabadság tér 11-15)
A menü minősítése:
ÁTLAGOS | 15,0 pont |
Menü: Szárnyasraguleves, Aranygaluska vaniliasodóval
Mintavétel ideje: 2019. június 05.
Mintavételi alap : 320 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 7-14 éves korosztály
A főzőkonyha neve, címe:
Türje Község Önkormányzata (8796 Türje, Szabadság tér 11-15.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Szárnyasraguleves (520 g /adag)
Külső megjelenés: |
Halványsárga színű, opálos alaplében megfelelő mennyiségben látható kockára darabolt törtfehér gyökérzöldség, néhol barnás elszíneződést is tartalmazó narancsos sárgarépakorongok és jellemző színű zöldborsó. A hús egyenetlen méretűre kockázott, tetején megfelelő mennyiségű zsiradékcsepp gyöngyözik. A leves kis mennyiségben zöldfűszerlevél darabokat tartalmaz. A levesbetét törtfehér színű eperlevél tészta. Tetszetős megjelenésű. |
Állomány: |
Az alaplé jellemző sűrűségű, a sárgarépa kissé túlfőtt a többi összetevő megfelelően átfőtt, megfelelően puha. A hús néhol rágós. |
Illat: | Jellegzetes, telt, a hús és a zöldségek illat a harmonikus. |
Íz: |
Fűszertelen ízű, nem elég telt, a só ízfokozó hatása nem érvényesül, de jellemző ízhatású. |
Aranygaluska vaniliasodóval (222 g + 168 g /adag)
Külső megjelenés: |
A második fogás különböző méretű, nem egyenletes színűre sült, néhol sötétbarna, máshol drappos színű, matt felületű kelttészta darabok kis mennyiségű cukros dejóval megszórva, sárga színű, puding jellegű mártással meglocsolva. |
Állomány: |
A kelt tészta kissé túlsült, száraz hatású. A mártás sima, puding jellegű, szakadozva folyó. |
Illat: | A kelt tészta túlsült illata és a vaníliapuding illata érezhető. |
Íz: |
A tészta túlsült íze dominál, a vaníliapuding íze nem elég karakteres. A tészta sós. |
Részletes összetétel/anyaghányad :
Szárnyasraguleves
- csirkecomb filé
- zöldborsó, gyorsfagyasztott
- sárgarépa, gyorsfagyasztott
- petrezselyemgyökér
- eperlevél levesbetét
- vöröshagyma
- só
- sómentes ételízesítő
- csirkefarhát
- fokhagyma
- karalábé
- kelkáposzta
- petrezsellyemzöld, mirelit
- petrezselyem gyökér
- sárgarépa
- só
- törtbors
- vöröshagyma
- zeller
Aranygaluska
- finomliszt
- tojás
- dejótöltelék
- élesztő
- étolaj
- sütőmargarin
- kristálycukor
- vaniliás cukor
- porcukor
Vaniliasodó
- vaniliás pudingpor
- kristálycukor
- tej