null Zala megye - 64. számú vizsgálat - Főzőkonyha - Türje

Zala megye - 64. számú vizsgálat - Főzőkonyha - Türje

Zala megye - 64. számú vizsgálat - Főzőkonyha - Türje

Zala megye - 64. számú vizsgálat - Főzőkonyha - Türje

64. számú vizsgálat (Főzőkonyha)

A mintavétel helye:
Főzőkonyha
(8796 Türje, Szabadság tér 11-15)

A menü minősítése:

ÁTLAGOS 15,0 pont

 

 

Menü: Szárnyasraguleves, Aranygaluska vaniliasodóval

Mintavétel ideje: 2019. június 05.

Mintavételi alap : 320 adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 7-14 éves korosztály

A főzőkonyha neve, címe:
Türje Község Önkormányzata                                                                                                   (8796 Türje, Szabadság tér 11-15.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Szárnyasraguleves (520 g /adag)

Külső megjelenés:

Halványsárga színű, opálos alaplében megfelelő mennyiségben látható kockára darabolt törtfehér gyökérzöldség, néhol barnás elszíneződést is tartalmazó narancsos sárgarépakorongok és jellemző színű zöldborsó. A hús egyenetlen méretűre kockázott, tetején megfelelő mennyiségű zsiradékcsepp gyöngyözik. A leves kis mennyiségben zöldfűszerlevél darabokat tartalmaz. A levesbetét törtfehér színű eperlevél tészta. Tetszetős megjelenésű.

Állomány:

Az alaplé jellemző sűrűségű, a sárgarépa kissé túlfőtt a többi összetevő megfelelően átfőtt, megfelelően puha. A hús néhol rágós.

Illat: Jellegzetes, telt, a hús és a zöldségek illat a harmonikus.
Íz:

Fűszertelen ízű, nem elég telt, a só ízfokozó hatása nem érvényesül, de jellemző ízhatású.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aranygaluska vaniliasodóval  (222 g + 168 g /adag)

Külső megjelenés:

A második fogás különböző méretű, nem egyenletes színűre sült, néhol sötétbarna, máshol drappos színű, matt felületű kelttészta darabok kis mennyiségű cukros dejóval megszórva, sárga színű, puding jellegű mártással meglocsolva.

Állomány:

A kelt tészta kissé túlsült, száraz hatású. A mártás sima, puding jellegű, szakadozva folyó.

Illat: A kelt tészta túlsült illata és a vaníliapuding illata érezhető.
Íz:

A tészta túlsült íze dominál, a vaníliapuding íze nem elég karakteres. A tészta sós.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad :

Szárnyasraguleves

  • csirkecomb filé
  • zöldborsó, gyorsfagyasztott
  • sárgarépa, gyorsfagyasztott
  • petrezselyemgyökér
  • eperlevél levesbetét
  • vöröshagyma
  • sómentes ételízesítő
  • csirkefarhát
  • fokhagyma
  • karalábé
  • kelkáposzta
  • petrezsellyemzöld, mirelit
  • petrezselyem gyökér
  • sárgarépa
  • törtbors
  • vöröshagyma
  • zeller

Aranygaluska

  • finomliszt
  • tojás
  • dejótöltelék
  • élesztő
  • étolaj
  • sütőmargarin
  • kristálycukor
  • vaniliás cukor
  • porcukor

Vaniliasodó

  • vaniliás pudingpor
  • kristálycukor
  • tej

Friss hírek

Az antibiotikum rezisztencia helyzete az EU-ban: egyre nehezebb az élelmiszer eredetű fertőzések kezelése
2020. március 5, csütörtök

Az antibiotikum rezisztencia helyzete az EU-ban: egyre nehezebb az élelmiszer eredetű fertőzések kezelése

Az EFSA (Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság) és az ECDC (Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ) a 2017-2018-as tagállami adatok alapján készített közös jelentése szerint a különböző betegségek kezelésére használt antibiotikumok egyre kevésbé hatékonyak olyan betegségek esetében, melyek emberek és állatok között is terjedhetnek, mint pl. a campylobacteriosis vagy a salmonellosis.

Tovább >

Magyar ebfajták tervezett rendezvényei
2020. február 21, péntek

Magyar ebfajták tervezett rendezvényei

Magyar ebfajták tervezett rendezvényei 2020.

Tovább >

Átlagos (0 Szavazatok)