null Zala megye - 62. számú vizsgálat - Csányi László Főzőkonyha - Zalaszentgrót

Zala megye - 62. számú vizsgálat - Csányi László Főzőkonyha - Zalaszentgrót

Zala megye - 62. számú vizsgálat - Csányi László Főzőkonyha - Zalaszentgrót

62. számú vizsgálat (Főzőkonyha)

A mintavétel helye:
Csányi László Főzőkonyha
(8790 Zalaszentgrót, Ifjúság u. 2.)

A menü minősítése:

ÁTLAGOS 12,4 pont

 

 

Menü: Zöldborsóleves, Sóskafőzelék főtt tojással és főtt burgonyával, kenyér

Foto: 

Mintavétel ideje: 2019. június 04.

Mintavételi alap : 540 adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 7-14 éves korosztály

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Vásártér BT.
(8790 Zalaszentgrót, Templom tér 1.

Részletes érzékszervi minősítés:

Zöldborsóleves (340 g /adag)

Külső megjelenés:

Az kissé opálos, élénksárga színű alaplében  feltehetően ételízesítőből származó narancsos zöldségfoszlányok és zöldfűszerszemcsék és törtfehér színű  cérnametélt látható. Tetején zsiradékcseppek gyöngyöznek. A tészta összetapadt néhol. Üres hatású leves.

Állomány:

Az alaplé jellemzően hígan folyó, a levesbetét szétfőtt, zsíros érzetű.

Illat: Jellegtelen, ételízesítőre emlékeztető illatú.
Íz:

Jellegtelen, ételízesítőre emlékeztető ízű, zsíros.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sóskafőzelék főtt tojással és főtt burgonyával  (264 g + 1 db + 103g /adag)

Külső megjelenés:

A sóskára jellemző, zöldes színű főzelékalapban apró olívazöld színű sóskalevéldarabok valamint a sűrítésből származó néhány apró tejterméket tartalmazó csomó látható. A főtt burgonya köret  szürkés-zöldessárga színű,  szabálytalan formájúra szeletelt, tört . A főzelékhez kínálnak 1 db, héjától tisztított, jellemző formájú félbevágott,  törtfehér színű tojást, melynek sárgájának széle szürkés-sárga színű.

Állomány:

A burgonya  egyenletesen főtt át, kásás, lisztes állagú. A sóskafőzelék nyúlós, kissé zselészerű, sűrítésből származó csomókat tartalmaz. A főtt tojás túlfőtt, gumiszerű, sárgája kiszáradt.

Illat: A sóska enyhén savanykás, jellegtelen illatú, a főtt burgonya és a főtt tojás jellemző illatát nem tudja karakteresen kiegészíteni.
Íz:

A burgonya íztelen, a sóskafőzelék kesernyés, jellegtelen, sós, a tojás nem friss főtt tojás ízű. Összhatásában nem élvezhető.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kenyér (41 g /adag)

Külső megjelenés:

A szabadon vetett kenyérből szelt, félbevágott kenyérszelet héja matt fényű, középbarna színű. A bélzet a felhasznált lisztre jellemző törfehér-drappos színű. A héj a talpán kissé lisztes.

Állomány:

A bélzet néhol tömör-gumiszerű, máshol rugalmas, puha. A héj megfelelően puha.

Illat: A kenyértípusra jellemző illatú, enyhén savanykás.
Íz:

A kenyértípusra jellemző, savanykás.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad :

Csontleves

  • sertéscsont
  • sárgarépa
  • gyökér
  • vöröshagyma
  • fokhagyma
  • ételízesítő
  • petrezselyemzöld
  • cérnametélt

Sóskafőzelék

  • ételízesítő
  • sóska
  • tejföl
  • liszt
  • étolaj

Főtt tojás

Főtt burgonya

Kenyér


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >