Zala megye - 62. számú vizsgálat - Csányi László Főzőkonyha - Zalaszentgrót
Zala megye - 62. számú vizsgálat - Csányi László Főzőkonyha - Zalaszentgrót
62. számú vizsgálat (Főzőkonyha)
A mintavétel helye:
Csányi László Főzőkonyha
(8790 Zalaszentgrót, Ifjúság u. 2.)
A menü minősítése:
ÁTLAGOS | 12,4 pont |
Menü: Zöldborsóleves, Sóskafőzelék főtt tojással és főtt burgonyával, kenyér
Foto:
Mintavétel ideje: 2019. június 04.
Mintavételi alap : 540 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 7-14 éves korosztály
A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Vásártér BT.
(8790 Zalaszentgrót, Templom tér 1.
Részletes érzékszervi minősítés:
Zöldborsóleves (340 g /adag)
Külső megjelenés: |
Az kissé opálos, élénksárga színű alaplében feltehetően ételízesítőből származó narancsos zöldségfoszlányok és zöldfűszerszemcsék és törtfehér színű cérnametélt látható. Tetején zsiradékcseppek gyöngyöznek. A tészta összetapadt néhol. Üres hatású leves. |
Állomány: |
Az alaplé jellemzően hígan folyó, a levesbetét szétfőtt, zsíros érzetű. |
Illat: | Jellegtelen, ételízesítőre emlékeztető illatú. |
Íz: |
Jellegtelen, ételízesítőre emlékeztető ízű, zsíros. |
Sóskafőzelék főtt tojással és főtt burgonyával (264 g + 1 db + 103g /adag)
Külső megjelenés: |
A sóskára jellemző, zöldes színű főzelékalapban apró olívazöld színű sóskalevéldarabok valamint a sűrítésből származó néhány apró tejterméket tartalmazó csomó látható. A főtt burgonya köret szürkés-zöldessárga színű, szabálytalan formájúra szeletelt, tört . A főzelékhez kínálnak 1 db, héjától tisztított, jellemző formájú félbevágott, törtfehér színű tojást, melynek sárgájának széle szürkés-sárga színű. |
Állomány: |
A burgonya egyenletesen főtt át, kásás, lisztes állagú. A sóskafőzelék nyúlós, kissé zselészerű, sűrítésből származó csomókat tartalmaz. A főtt tojás túlfőtt, gumiszerű, sárgája kiszáradt. |
Illat: | A sóska enyhén savanykás, jellegtelen illatú, a főtt burgonya és a főtt tojás jellemző illatát nem tudja karakteresen kiegészíteni. |
Íz: |
A burgonya íztelen, a sóskafőzelék kesernyés, jellegtelen, sós, a tojás nem friss főtt tojás ízű. Összhatásában nem élvezhető. |
Kenyér (41 g /adag)
Külső megjelenés: |
A szabadon vetett kenyérből szelt, félbevágott kenyérszelet héja matt fényű, középbarna színű. A bélzet a felhasznált lisztre jellemző törfehér-drappos színű. A héj a talpán kissé lisztes. |
Állomány: |
A bélzet néhol tömör-gumiszerű, máshol rugalmas, puha. A héj megfelelően puha. |
Illat: | A kenyértípusra jellemző illatú, enyhén savanykás. |
Íz: |
A kenyértípusra jellemző, savanykás. |
Részletes összetétel/anyaghányad :
Csontleves
- sertéscsont
- sárgarépa
- gyökér
- vöröshagyma
- fokhagyma
- ételízesítő
- só
- petrezselyemzöld
- cérnametélt
Sóskafőzelék
- ételízesítő
- só
- sóska
- tejföl
- liszt
- étolaj
Főtt tojás
Főtt burgonya
Kenyér